Ykkösdivisioonan ensimmäisellä kierroksella on jaossa ensimmäisten sarjapisteiden lisäksi henkinen yliote sarjasta, sillä joidenkin ennakoiden mukaan divarin kovimmiksi ennakkosuosikeiksi nimitetyt Kuopio Steelers ja Helsinki Wolverines kohtaavat heti kauden avauksessa. Steelersin joukkue oli jo viime kaudella varteenotettava ja sarjatasoon nähden jopa poikkeuksellisen fyysinen vastus, mutta Ahmalauma voitti kohtaamiset melko selvin numeroin sekä kotona, että vieraissa.

Steelersin erityisvahvuutena voidaan pitää pitkään yhdessä pelannutta ja erinomaisesti yhteen hitsautunutta, laadukasta kotimaista pelaajarunkoa. Tälle kaudelle runkoa on vahvistettu myös ulkomaisin tuontimiehin ja onkin kiinnostavaa nähdä, miten tulokkaat vaikuttavat joukkueen sisäiseen kemiaan.
Teräsmiesten hyökkäystä tulee kipparoimaan 22-vuotias, juuri Hendrix Collegesta valmistunut Seth Peters. Peters oli III-divisioonan parhaita heittäviä pelinrakentajia ja oli joukkueen aloittava pelinrakentaja kaikilla neljällä yliopistokaudellaan. Heittotaitojensa lisäksi, ainakin miehen markkinointivideon perusteella vikkeläjalkainen atleetti tulee haastamaan Wolvojen puolustusta myös jaloillaan. Tukea Petersille antavat muunmuassa maajoukkuetason linjamies Tapio Jääskeläinen, tukimiehen paikalta päätoimiseksi keskushyökkääjäksi siirtynyt veteraanimoukari Mikko Aspinen, sekä nuori laitahyökkääjälahjakkuus Tino Ndongo.
Wolverinesin murhaavaa heittohyökkäystä hidastamaan Sawon kovimman jenkkifutisjoukkueen takakentälle on kiinnitetty heittopuolustusspesialisti, takapuolustaja Justin Bell. II-divisioonatason Ohio Dominican Universitystä valmistuttuaan Bell pelasi kauden 2015 Italiassa Milan Seamenissä kuitaten kahdeksan syötönkatkoa, joista kaksi palautui maaliin saakka. Puolustuksen pelaajista seurantaan kannattaa Bellin ohella ottaa puolustuksen linjamies Sami Hovinen, tukimiehet Petri Törrönen ja Juuso Laherma, sekä ikinuori heittopuolustaja Janne Lehtonen.
Niinsanottuna villinä korttina Kuopion rosteriin on hankittu suomessa kaksi kautta Kouvola Indiansia edustanut Brittiläissyntyinen Charles Wort. Wort on todella atleettinen monitoimimies, joka kykenee tasokkaasti miehittämään käytännössä kaikkia ”taitopelipaikkoja”, kummallakin puolen palloa keskushyökkääjästä takapuolustajaan. Useampikin ahmapelaaja on viimevuosina kalistellut sarviaan tulisieluisen pelimiehen kanssa, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö jotain räiskähtelyä ole luvassa myös tulevana sunnuntaina!

 

Wolverinesin joukkueen runko on viime kaudesta pysynyt pääosin eheänä vaikka muutamia avainpelaajia on vahvuudesta poistunut. Eräs divarin viimevuosien kiistattomista kiinniottokunikaista, ”Aussijätti” Locklan Gilbert ei palaa kolmannelle kaudelle ahmapaitaan ja divarin kärkijuoksija, yhdysvaltalainen Jerell Jones siirtyy tulevalle kaudelle takaisin Jyväskylän väreihin.
Hyökkäyksen taitopelipaikat eivät kuitenkaan ole missään tapauksessa heikentyneet, päinvastoin! TAFT:ista siirtyneen André Dahlmanin juoksutyyli on konstailematonta ja rankaisevan tehokasta ja laita- ja keskushyökkääjän paikoilla vuorotteleva, pelaajavalmentajana toimiva yhdysvaltalainen Vincent Pervis tuo arvaamattomuutta ja nopeutta hyökkäyksen muodostelmiin. Kotimainen laitahyökkääjärunko oli jo viimekaudella erinomaisessa vireessä ja nyt Niko Kantosella, ja Marcus Siiskosella on vuosi lisää kokemusta ja kovaa treeniä takana. Sun Citystä siirtynyt Iiro Santala ja TAFT:ista värvätty Joonas Mattila täydentävät rissuarsenaalin erittäin kilpailukykyiseksi. Pelinrakentajaksi ahmahyökkäykseen on tarjolla useitakin kilpailukykyisiä vaihtoehtoja, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle katsomaan, kuka tai ketkä Wolverinesin hyökkäyksen tahtipuikkoa heiluttavat!
Vanhoista tutuista puolustajista tilastoja tulevat varmasti ravistelemaan heittopuolustajat Veikko Kallio, tukimiehet Eero Hulkkonen ja Joni Alakotila, sekä puolustuksen linjajyrä Toni Lindholm. Antonio Harris tekee jälleen paluun ahmapuolustukseen ja on käyttökelpoinen ase sekä juoksu-, että heittopuolustukessa. Wolverinesin edustusjoukkueessa debytoiva Kouvola Indians:ista lähtöisin oleva Petri Pallari on kuunostautunut erityisesti pass-rusherina ja miehen sisukkuus ns. pursuit-tilanteissa on erinomaista.
Jos Kuopiolaisten pakasta löytyy jokeri, ei Wolverinesin nippu jää lainkaan huonommaksi; Cedric Johnson tekee paluun sinikeltaiseen peliasuun ja on tilanteen mukaan käytettävissä niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessa. CJ:n liike on edelleen hämmästyttyävää ja konkarin ”big-play ability” pallon käteen saatuaan on upeaa katseltavaa. Huhujen mukaan Kuopiolaiset ovat vielä viime metreillä täydentäneet heittopuolustustaan toistaiseksi uutisoimattomalla keskieurooppalaisella pelaajalla. Liekö juuri Cedricillä osuutta tähän asiaan?

Eräs ykkösdivarikauden huikeimmista otteluista tullaan todennäköisesti pelaamaan heti kättelyssä, joten toivotamme kaikki tervetulleeksi jännäämään huippuottelua ja nauttimaan tapahtumasta Brahen kentälle sunnuntaina 4.6. Ottelun kickoff on kello 14. Liput 5€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Gridiron ennakkoa ykkösdivarista: http://www.gridiron.fi/blog/2017/05/30/ykkosdivisioona-vauhtiin-sunnuntaina/

TÄSTÄ linkki Facebook -eventiin

-TT

PS. Wolvomedia pahoittelee nettisivuongelmista, joiden takia kuvien lisääminen on toistaiseksi mahdotonta. Asian kanssa painitaan.