Viime viikonloppu oli kiireinen Wolverinesin juniorijoukkueille. Niin Helsingin kuin Espoon ”pikkujunnut” olivat ensin lauantaina 5.8.2017 Kouvola Indiansin järjestämässä junioriturnauksessa. Paikalla oli Espoo Wolverinesilta joukkue 5 vs 5 sarjaan ja Helsinki Wolverines puolestaan edusti seuraa 7 vs 7 sarjassa. Sää oli vaihteleva ja päivän mittaan saatiin kokea niin helteet, ukkoset, kuin kaatosateet. Olosuhteet toivat otteluihin omat haasteet kun välillä pikkujunnut liukastelivat melkoisessa sateessa. Etenkin yritykset heittää palloa olivat haastellisia. Helsinki Wolverines kohtasi päivän avauspelissä kovan Porvoo Butchersin. Kauden mittaan heitä vastaan on pelattu jo pari todella viihdyttävää ja vaihtelevaa peliä. Sade piiskasi lähestulkoon koko ottelun nuorten niskaan. Peli oli tiukkaa eikä kumpikaan luovuttanut missään vaiheessa tuumaakaan. Vahvat puolustukset hyötyivät vaikeista olosuhteista. Peli oli auki lähestulkoon loppuun asti, mutta lopulta Porvoo Butchers oli vahvempi 8-18. Onnistumisia tuli läpi pelin ja molemmin puolin palloa joten nuoret ahmat eivät lannistuneet vaan jaksoi hymyillä hyvän ottelun jälkeen tiukasta tappiosta ja kaatosateista huolimatta!

Päivän toisessa pelissä Helsinki Wolverines sai turnauksen kolmannen 7 vs 7 joukkueen, Seinäjoki Crocodilesin. Heidän laaja ja isokokoinen joukkue myöskin on kohdattu aikaisemmin kaudella. Ottelusta tulisi kova ja avainasemassa tulisi Wolverinesin kannalta olemaan järkälemäisten seinäjokilaisten linjamiesten kurissa pito. Pojat ei vanhoja olleet, mutta isoja kylläkin. Samaa puuroa tänne Helsinkiin! Tässäkin otelussa sää toi vaihtelevin kääntein omat mausteensa, välillä sataen runsaasti, välillä auringon paistaen. Ottelu oli tasaista, Crocodiles eteni vahvan juoksupelin turvin vieden palloa eteenpäin vääjäämättä. Nuoret ahmat osoittivat kuitenkin kovaa sisua ja periksi ei annettu missään vaiheessa! Ahmapuolustus onnistui pitämään seinäjoen ensimmäisen puoliajan hyvin kurissa ja puoliaikatulos olikin nuorille ahmoille 8-6 johto.

Toiselle puoliajalle Seinäjoki Crocodiles tuli uudella sykkeellä ja vauhdilla. Pikkuhiljaa seinäjoen vahva linjapeli alkoi kasvamaan ratkaisevaan rooliin tukkiessa Wolverineshyökkäyksen yritykset tehokkaasti ja hyökkäyksessä raivaamalla takuuvarmasti tilaa pallonkantajille. Pitkään ottelu oli tasainen ja viihdyttävä mutta ahmalauma joutui loppua kohden taipumaan krokotiilien painaessa päälle ja voitto matkasi Seinäjoelle 14-30. Hieno ja rehti matsi jossa toimintaa riitti vaikka muille jakaa! Kiitokset Crocodilesille hienosta ottelusta. Nuoret ahmat olivat päivän mittaan antaneet kaikkensa ja vaikka kovan taistelun jälkeen ei voittoja tullut, niin se ei mielialoihin vaikuttanut. Kun pelit ovat hyviä, niin tuloksilla niinkään väliä. Monet U11 pelaajat tulisi seuraavana päivänä pukemaan varusteet uudelleen kova U13 SM-sarjapeliin East City Giantsia vastaan, joten todellinen jefuviikonloppu tiedossa!

Espoo Wolverines edusti Wolverinesia U11 5 vs 5 sarjassa. Ensimmäinen ottelu oli hieno esitys siitä mitä pienten junioriurheilu on parhaimmillaan. Vastustaja oli koottu Vantaan TAFT:in muutamasta juniorista vahvistettuna Kouvolan juniorilla. Vaihtopelaajia heillä ei ollut, joten heitä siirtyi Helsinki Wolverinesistä pelaamaan 2 nuorta ja energistä ahmaa. Joten Wolverinesia oli edustettuna molemmin puolin palloa. Yritystä ei ottelusta puuttunut ja palloa vietiin päästä päähän hyökkäysten oltua pysäyttämättömiä. Espoo Wolverines vei ottelun nimiinsä hienolla 52-28 voitolla. Lasten urheilussa tärkeintä ei ole voitto, vaan hyvä urheiluhenki ja yrittäminen. Tälläiset ottelut hienoja esimerkkejä tästä.

Toisessa ottelussa Espoo Wolverines kohtasi Seinäjoki Crocodilesin toisen joukkueen, Crocodiles Whiten, joka osallistui seinäjokilaisilta 5 vs 5 sarjaan. Crocodiles oli tässä ottelussa parempi 40-26, Espoolaisten toisen puoliajan kiri ei voittotaistoon aivan riittänyt.

Lauantaipäivä oli pitkä Kouvolassa ja hyvin pelanneet ja yrittäneet nuoret ahmat poistuivat hymyssä suin turnauksesta, olihan pelit olleet hyviä ja rehtejä. Lasten peleissä emme mieti voittoja ja häviöitä, vaan pidetään hauskaa koko joukkueena. Ketään ei jätetä penkille istumaan ja tästä syystä meillä on mahtava ja hyvänkokoinen jengi! Tsemppareina palkittiin Helsingistä Sifiso Salama ja Espoosta Nooa Herrero, hienoa duunia nuorilta vaikkakin tietenkin tsemppareita koko jengi täynnä!

Kiitos vastustajille ja Kouvola Indiansille turnausjärjestelyistä.

Kiinnostaako jenkkifutis? Onko tuttavapiirissä joku 7-13 vuotias nuori joka kaipaisi vauhdikasta, hauskaa ja vielä kohtuuhintaista harrastusta? Helsinki ja Espoo Wolverines ottaa joukkueisiinsa läpi vuoden uusia pelaajia, alkuun pääsee todella helposti. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mukaan tästä!

-Veikko Viuha