Vaahteraliigassa kausilla 2013 ja -14 menestyksekkäästi pelannut Jocques Crawford tulee pukemaan sinikeltaisen peliasun kesällä 2018. Kaudella -13 ”Joc” oli liigan tehokkain hyökkääjä 2691 ”all purpose -jaardillaan” ja häikäisevällä 33 touchdownilla edustaen Seinäjoki Crocodilesia. Seuraavana kesänä pelimies siirtyi Turku Trojansiin avittaen joukkueen 1710 edetyllä jaardilla ja 18 maalilla aina finaaliin, Vaahteramaljaan saakka, jonka Helsinki Roosters vei kuitenkin nimiinsä. Kaudet 2015-2017 Crawford on pelannut Brasilian pääsarjan joukkueissa Santos Tsunamissa, Corinthians Steamrollersissa ja viimeisimpänä Recife Marinersissa.

Santos Tsunamin paidassa 2015

Wolverinesin päävalmentaja Kari Titolalle Joc on tuttu kaveri, kun hän valmensi Trojansissa kaudella 2014.

“I’m very excited to get Joc to our team. He played for Trojans when I was the OC over there in Turku. We had the best offence in Finland and he was big part of it. Joc is very versatile player and is as good of a defender as he is a running back. I’m really looking forward seeing him back on the field with other athletes we have. It’ll be fun to watch for all of our fans.”

Höyryjyrän lailla Corinthian Steamrollersissa 2016

Kuten Coach Titolan kommenteista voi päätellä, on Wolverinesin valmennusryhmän suunnitelmissa hyödyntää yliopistouransa

2017 ja Recife Marines

Kansas Universityssä ja Tennessee Techissä pelanneen Crawfordin monipuolisuutta ja tarpeen mukaan peluuttaa miestä molemmin puolin palloa. Väkevästä juoksutyylistään tunnettu Joc saatetaan siis nähdä kesällä keskushyökkääjän ohella takapuolustajan, tai tukimiehen tontilla. Yhdysvaltalaisurheilijan Suomeen saapuminen on suunniteltu huhtikuun tienoille.

Tervetuloa ahmalaumaan Jocques Crawford!

-TT