Helsinki Wolverinesin miesten edustusjoukkueen kesän ensimmäinen ottelu koittaa viimein. Vieraakseen ahmat saavat musta-keltaisen paikallisvastustajan, Helsinki East City Giantsin ja ottelusta on lupa odottaa todella tiivistunnelmaista mittelöä.

Viime kaudella Wolverines ja ECG kohtasivat kolmesti, kahdesti runkosarjassa ja kerran välierissä ja ahmalauma onnistui kuittaamaan kaikista otteluista melko selkeänumeroisen voiton. Kaikki matsit olivat melkoisen tunnerikaita ja lienee sanomattakin selvää, että ECG tulee lataamaan ensimmäisen kierroksen otteluun kaiken voimansa, toiveissaan avata kautensa voitokkaasti kotijoukkueen kustannuksella. Molemmat pääkaupunkiseutulaisjengit ovat muuttuneet melkoisesti viime kaudesta, eikä ECG:n vahvistuminen ei ole jäänyt missään nimessä huomioimatta Wolvo-leirissä.

 

Wolverinesin hyökkäys todisti jo viime viikonloppuna harjoitusottelussa Seinäjoki Crocodilesia vastaan, että pisteitä tullaan pelinrakentaja Robert Johnsonin johdolla varmasti lyömään taululle tappavan tasaisesti. Ahmaoffensiivin etulinja on pelannut nousujohteisesti jo muutaman kauden ja syksyllä signatun Karri Kuuttilan tuoma panos sekä kentälle, pukukoppiin, että valmennusosaamiseen nostanee tasoa vielä piirun korkeammalle. Yhdysvaltaiskeskushyökkääjä Kam Harrisin konstailematon alamäki-juoksutyyli tulee varmasti sopimaan hyvin Wolverinesin pakettiin ja I-divisioonan laitahyökkääjien kärkinimiin kuuluvat mitä todennäköisemmin sekä Cedric Johnson, että Marcus Siiskonen. Juuri kauden kynnyksellä sinikeltaiseen laumaan liittynyt, aikaisemmin Porvoon Butchersissa vaikuttanut Arttu Erkkilä tuo laitahyökkääjistöön ulottuvuutta ja leveyttä ja pitkään Suomessa koripalloa pelannut yhdysvaltalainen Tyrwone Still on kirjaimellisesti ISO uusi kohde ahmapelinrakentajien heitoille.

 

Puolustuksen puolella erityisesti Wolverinesin ”boksista” löytyy tulivoimaa. Puolustuslinjan keskustassa tahtia komentaa fyysinen veteraani Toni Lindholm vierellään vuoden tauon jälkeen Wolverinesiin palannut ”Kalastajakylän Jättiläinen” Markku Heinänen. Ranskalaistukimies Quentin Coulpin on päävalmentaja Titolalle tuttu, kun molemmat edustivat viime kaudella Roostersia. Etelä-Ranskalainen ylsi tuolloin Vaahteraliigan taklaajien kärkitilastoihin ja tulee taatusti aiheuttamaan surua ja murhetta vastustajien keskushyökkääjissä. Quentinin aisaparina boksitukimiehenä häärii Joni Alakotila, joka on kehittynyt jo muutamassa vuodessa ykksödivarin kotimaisten tukimiesten kärkinimiksi. Puolustuskin on saanut toivottua vahvistusta kesäkaupunki Porvoon joukkueesta tukimies/DB Jere Paanasen liityttyä lauman harjoitusvahvuuteen. Monipuolinen puolustaja voi siis antaa tukea useammassakin puolustuksen kerroksessa ja alustavien suunnitelmien mukaan peluri nähdään niinsanotun nikkelin, eli boksissa pelaavan heittopuolustajan paikalla ECGtä vastaan.  Takakentän lukkona häärii laajalla alueella operoimaan kykenevä jenkki-DB Richard ”Chimmy” Chungong, joka muunmuassa viime kaudella Unkarin liigaa pelatessaan sai pideltyä suomalaisilla jefukentilläkin mainetta niittäneen Troy Ricen kohtuullisen hyvin aisoissa. Mielenkiintoinen uusi seurattava puolustuksessa on yhdysvaltalainen, Stillin tapaan koripallotaustansa takia Suomeen tullut Devonte Jones, joka tulee todennäköisesti pelaamaan lauantaina kulmapuolustajana. Vaikka atleetti ei olekaan lukion jälkeen jenkkifutista pelannut, tekevät miehen urheilullisuus ja pallopelivaistot hänestä erinomaisen lisän ahmojen puolustuskaartiin.

Ykkösdivari alkaa siis tulevana lauantaina 26.05. kello 14:00. Matsista tulee varmasti näkemisen arvoinen, joten toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi paikalle.
Liput: 5€, alle 12 -vuotiaat ilmaiseksi.
Grillissä lämpiävät erilaiset herkut ja kyytipojaksi mukaan monenmoiset virvokkeet. Saatavilla myös Wolverines -tuotteita ja grillikiskan tuotto ohjataan Wolverinesin junioritoiminnan tueksi.

Linkki ottelun FaceBook -tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2028802477383331/

Ottelun ja kauden ennakointia löytyy myös jenkkifutisliiton toimesta:
Päävalmentaja Titolan ajatuksia: http://www.sajl.fi/?x167512=7622751
Liiton suositukset pelaajaseurannasta: http://www.sajl.fi/?x167512=7624480
ECG:n päävalmentaja Jabari Harrisin haastattelu: http://www.sajl.fi/?x167512=7627081

-TT

Kuvat: FSC Media / Riku Flink / https://fscmedia.kuvat.fi/