Helsinki Wolverinesin toimitus sai haastateltua kolme ahmojen valmentajaa, joiden kokemus ja motivaatio pyrkivät luomaan miehistämme liigatason pelaajia. Valmentajat hikoilevat ja tekevät tärkeää työtä verhojen takana, mutta yleisö huomaa työn tulokset vasta pelikentällä pelaajien tekniikan kehittyessä. Kuinka valmiita valmentajamme lopulta ovat ottamaan Vaahteraliigan tuomat haasteet vastaan?

 

(c) Asseri Kasari / FSC Media

 

Kari Leivoja:

Kuka olet ja miksi Wolverines?

”Olen Kari Leivoja, hyökkäyksen koordinaattori nyt toista vuotta. Olen valmentanut täällä nyt kolme vuotta ja ollut Wolverinesissa myös aikaisemmin esim. mestaruusvuonna 2011.

 

 

Kokemusta on tullut myös muista joukkueista Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Wolverines siksi, että olimme ennen tänne tuloani jutelleet Robert Johnsonin kanssa, että olisi kiva joskus olla samassa joukkueessa ja nyt se oli mahdollista! Myös se, että täällä on hyvä fiilis olla, on iso juttu!

Mitä odotuksia tulevalle kaudelle?

”Lähden aina voittamaan joka matsia… et silleen!”

Miten aiot auttaa joukkuetta valmistautumaan Vaahteraliigaan?

”Antamalla kaiken kokemuksen joukkueen käyttöön, mitä 20 vuoden valmennusuran aikana on kertynyt.”

Vapaa sana ja terveiset faneille.

”Yleisölle/faneille haluan sanoa, että me lähdemme haastamaan ennakkoluulottomasti kaikkia joukkueita Vaahteraliigassa, nähdään kesällä!”

 

Jan Österlund:

Kuka olet ja miksi Wolverines?

”Olen Jan Österlund, tulevan kauden Special Teams valmentaja. Lajin parissa olen ollut nyt yli 30 vuotta. Urani aloitin Hangossa Sun City joukkueessa pelaten RB ja LB positiota urani aikana. Valmennukseen lähdin mukaan jo vuonna 1989, eli ensi vuonna tulee täyteen 30 vuotta valmentajauraa.”

”Olen viimeiset kolme kautta ollut U19 Naisten maajoukkueen päävalmentajana, enkä ole ollut mukana seuravalmennuksessa tuona aikana lainkaan. Mainitsin loppukesästä tuttavalleni, että ensi kaudelle voisi ihan hyvin palata seuravalmennukseen ja ei mennyt pitkään, kun Wolverines otti yhteyttä ja tarjosi tilaisuuden tulla mukaan tähän kokeneeseen valmennusryhmään. Päävalmentaja Kari Titolan kanssa kävimme keskustelut roolista joukkueessa ja Kari esitti erikoisjoukkueiden valmennusvastuuta.”

Mitä odotuksia tulevalle kaudelle?

”Ensi kausi on joukkueelle varmasti haastava, koska jälleen on tehtävä pelillisesti selkeä tason nosto edellisestä kaudesta. Itselleni kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen ja uskon, että olen monta kokemusta rikkaampi kauden lopussa. Uskon, että pystymme haastamaan kenet tahansa ensi kaudella ja mielellään voisimme ratkaista hyväksemme, vaikka muutaman tiukan ottelun erikoisjoukkueiden avulla.”

Miten aiot auttaa joukkuetta valmistautumaan Vaahteraliigaan?

”No – minun osaltani focus on siinä, että erikoisjoukkeet ovat ensi kaudella sellaisia, että niiden avulla voimme hallita pelitilanteita koko kauden joka ottelussa. Erikoisjoukkueiden ydintehtävä on antaa hyökkäykselle ja puolustukselle parhaat mahdolliset kenttäasetelmat omaan suoritukseensa ja tämän lisäksi pyrimme käyttämään jokaisen tilaisuuden pistesuorituksiin hyväksemme. Ensi kaudeksi tavoitteena on, että erikoisjoukkueet ovat joukkueen selkänoja mihin voi tiukankin paikan tullen nojautua. Tämä antaa varmasti lisää mahdollisuuksia hyökkäyksen ja puolustuksen riskinotolle, kun sitä tarvitaan.”

Vapaa sana ja terveiset faneille.

”Hienoa olla osana tämän seuran ja joukkueen ensi kauden tarinaa Vaahteraliigassa. Parasta mitä fanit voivat joukkueelleen tehdä on olla paikalla joukkueen tukena, kun pelataan. Ensi kaudella katsomot täyteen ja kannustamaan Wolverines voittoon!”

 

(c) Sami Ranta, 2010

Aki Rinne:

Kuka olet ja miksi Helsinki Wolverines?

”Olen Aki Rinne ja valmenna puolustuksen linjaa. Noin vuosi sitten keskustelin Kari Titolan kanssa ja olin vakuuttunut, että tämä on se seura, jossa haluan kehittyä valmentajana.”

 Mitä odotuksia tulevalle kaudelle?

”Tuleva kausi vaahteraliigassa tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja haastava.”

 

Miten aiot auttaa joukkuetta valmistautumaan Vaahteraliigaan?

”Kehitän runsaslukuisesta puolustuksen linjasta liigatason pelimiehiä.”

Vapaa sana ja terveiset faneille.

”Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan aggressiivista Ahmalaumaa!”

 

 

Helsinki Wolverines
Niko Rättö, Tiedottaja

 


 

Helsinki Wolverines toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet lajista kiinnostuneet tai uutta aloitusta harkisevat sekä nykyiset pelaajat, jotka ovat kiinnostuneet Helsinki Wolverinesin Miesten joukkueiden toiminnasta – avoimiin harjoituksiin 15.10.2018 – 15.12.2018 asti. Treeniaikataulut ovat Talin Jalkapallohallissa (Purotie 8, Helsinki):
Ma klo 21
Ke klo 20
Su klo 16

Mukaan tarvitset Verkkarit/Shortsit + lenkkarit.

Helsinki Wolverinesin miesten joukkeet pelaavat kaudella 2019 Vaahteraliigaa, 2. tai 3. Divaria ja 4. Divaria, joten joukkue ja peliaikaa löytyy kaikille kaudelle 2019!
Naisten joukkueet osallistuvat Naisten Vaahteraliigaan ja 1 Divisioonaan.
Wolverinesilla on aikuisten lisäksi juniorijoukkue kaikissa juniorisarjoissa.

Lisätietoja info@helsinkiwolverines.com tai Isto Laalolta (040 552 8756)

Tervetuloa mukaan olit sitten vanha tekijä, tai uutta harrastusta harkitseva.