U13 SM-sarja saatiin tänään 4.5. käyntiin sangen kylmissä olosuhteissa Espoossa, kun Helsinki Wolverines kohtasi avauspelissä tälle kaudelle uudistunut Espoo Devilsin uusissa univormuissaan. Ottelu lopulta päättyi Wolverinesin hienoon 26-0 (12-0) voittoon. Kylmä ja kostea ilma antoi erityisesti hyökkäykselle omat haasteet ja heittopeli osoittautui molemmille tavallista haasteellisemmaksi.

Kolikko heitetty ja Espoo Devils sai ensimmäisenä palauttaa palloa. Espoolaisten hyökkäys ei lähtenyt rullaamaan ja neljän yrityksen jälkeen pallo siirtyi ahmojen haltuun, kun uusiin yrityksiin ei espoolaisten hyökkäys yltänyt. Wolverines hyökkäys otti edun irti hyvästä kenttäasemasta ja terävästä alusta vieden pallon maaliin hyvän hyökkäysblokkaamisen turvin ja RB Tatu Hellemaan hyvillä kannoilla. 6-0 ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi ja ”kupari rikki” joten tästä eteenpäin nähtiin hieman vapautuneempi ahmahyökkäys.

Espoo Devils hyökkäys ei kylmässä säässä lähtenyt käyntiin ja rytmi tuntui oleman hakusessa. Wolverinesin puolustus pysyi tiukkana ja komeasti koko joukkueella taklattiin ja oltiin vastustajan heitoissa välissä. Olisipa muutama syötönkatkokin olla enemmän, mutta sormet jäässä on toki vaikea ottaa palloa kiinni…

Hyökkäyspuolella heittopeli yski myös ahmoilla, mutta juoksu saatiin välillä kulkemaan mallikkaasti. Toistamiseen pallo kantaen maalialueelle ja tilanteeksi 12-0. Lisäpisteet osoittautuivat haasteeksi ja espoolainen puolustus oli hyvin estämässä Wolverinesin lisäpisteitä. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden hyökkäyksen linja alkoi jo haaveilemaan lämpimästä pukukopista puoliajalle ja taistelemaan herännyt Devils puolustus pääsi antamaan tuntuvaa painetta ahmahyökkäykselle hyvin pelanneen puolustuksen linjan ansiosta. Lopun tasaisen, puolustusvoittoisen väännön päätteeksi tauolle siirryttiin Helsinki Wolverinesin 12-0 tilanteessa.

 

Espoo Devils sinisissä yrittää murtaa pikkuahmojen (valkoisissa) puolustusta tuloksetta. Ahmapuolustus tukki nopeasti etenemismahdollisuudet.

 

Toinen puoliaika alkoi Wolverinesin kick-off palautuksella. Palautusjoukkue esittikin komeata blokkausta ja potkua palauttanut WR/KR Oscar Asikainen sai juosta koko kentän läpi lisäten pikkuahmojen johtoa tilanteeseen 18-0, joka myös epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen jäi tilanteeksi. Seuraavasta hyökkäysvuorosta alkaen Devils hyökkäys koetti uudistuneella ilmeellä läpäistä tiukkaa ahmapuolustusta isokokoisen RB:n voimin, päästen jo mukavasti paikoittain etenemään. Liian korkeat aloitussnapit, kova paine QB:lle ja ahneet puolustuksen takakentän pelaajat kuitenkin hoitivat homman Wolverinesille kerta toisensa jälkeen.

Kerran toisella puoliajalla hmahyökkäys väläytti heittopeliä kun QB Fiso Salama löysi tikkataulun kympin, eli Oscar Asikaisen sylin vauhdista, joka teki toisen pitkän touchdownin. Nyt komean kiinnioton lopuksi. Sama tutkapari osoitti hyvää improvisointia seuranneessa lisäpisteessä kun huono aloitussnappi meinasi karata, mutta WR Asikainen löysi maalialueelta tilaa ja QB Salama toimitti pallon varmasti ”Oskun” käsiin. Samalla tilanne venyi jo ahmojen 26-0 johtoon, joka myös oli pelin loppulukemat.

Seuraavat drivet sekalaiset juoksu- ja heittopelit kuluttivat kelloa ja pikkuahmojen puolustus jatkoi vahvaa pelaamista loppuun asti pitäen kylmässä säässä Devils hyökkäyksen nollissa. Ottelu oli rehti ja reilu, eikä lippuja juuri nähty kentällä. Helsinki Wolverines haluaa kiittää Espoo Devilsiä hyvistä järjestelyistä ja rehdistä pelistä. Valmennustiimi halusi nostaa loistavasta tsempistä molemmilta puolilta palloa esille C Tobias Jacobin ja DE/LB Tatu Hellemaan. Valmennuksen mieltä lämmitti myös Rookiet Arvi Tarsalan ja Mael Selenin ennakkoluuloton pelaaminen! Toki tänään koko joukkue oli mahtava ja antoi vaikeista olosuhteista huolimatta hienon panoksen.

U13 seuraavan kerran tositoimissa 18.5. Brahen kentällä klo 13.00 alkavassa matsissa Tampere Saintsia vastaan, joten tervetuloa kannustamaan pikkuahmoja kauden ensimmäiseen kotipeliin! Paikalla tuttuun tapaan runsas kioski mainioine palveluineen, sekä tietysti Chef Wotkinsin herkulliset makkarat! Jos ei sinne asti malta odottaa, niin U15 joukkue aloittaa ensi perjantaina (10.5.) Ulko-Velolla Roostersin vieraana kautensa, kannustus aina tervetullutta!

 

Kylmä ja kostea ilma kiusasi niin pelaajia kuin katsojia. Siitäkin huolimatta kannustus oli komeata!

 

Helsinki Wolverines / Veikko Viuha