Lippupallon SM –hallisarjan toinen turnaus pelattiin Mikkelin kuplahallissa 8.12.2019. Turnaukseen oli ilmoittautunut neljä joukkuetta, mutta Kotka Eaglesin peruttua oman osallistumisensa sarjapisteet jaettiin kolmen joukkueen välillä. Isäntäjoukkue Bouncersin lisäksi mukana olivat Helsinki Wolverines ja Kouvola Indians.

Kaikissa kolmessa ottelussa toistui sama kaava; Pelinrakentajien heitot osuivat kohdalleen loistavalla prosentilla ja laitahyökkääjien hanskoissa täytyi olla taikapölyä, niin tehokasta oli jokaisen joukkueen hyökkäyspeli. Puolustukset eivät päässeet tässä turnauksessa loistamaan, vaikka joitain syötönkatkoja nähtiinkin.

Ensimmäinen ottelu Bouncersin ja Indiansin välillä päättyi isäntäjoukkueen voittoon lukemin 43 -33. Seuraavissa otteluissa pisteitä tehtiin yhtä tehokkaasti. Bouncers voitti Wolverinesin lukemin 34-46 ja Wolverines – Indians –ottelun loppulukemat olivat 53-39. Kolmen ottelun yhteispistemäärä oli siis 248!

 

Jenni Wahlberg palasi johtamaan Wolverines hyökkäystä ja jakoi palloa tasaisesti kaikille laitahyökkääjille, joista jokainen onnistui myös pisteiden teossa. Laitahyökkääjäjoukkoon kuuluivat Jasmin Lindgvist, Elina ”Kuusaan raketti” Kero, Matilda Kosonen sekä Anna Martola. Puolustuksessa pelasivat Anette Bäckman, Jenna Hautamäki, Tiina Suvioja, Anu Ruotsalainen, sekä vuoroa vaihdelleet Martola ja Kosonen. Puolustukselle vaikeuksia tuottivat Mikkelin oikeisiin saumoihin osuneet pitkät heitot, kun taas Indiansia vastaan lyhyempien pelien loputustarkkuus oli hieman vaihtelevaa.

Päävalmentaja Iiro Laatio kommentoi puolustuksen pelaamista seuraavasti:

”Mikkelin hyökkäys pelasi hyvän ottelun. Pääsivät muutamalla pitkällä heitolla maaliin saakka ja kun pieniä virheitä tehtiin niin Mikkeli käytti ne hyvin hyödykseen. Kouvolaa vastaan pelattiin paremmin. Saatiin painetta pelinrakentajaa vastaan ja saatiin muutama tärkeä säkitys, jotka katkaisivat inkkareiden driven. Nyt tiedetään, mihin keskittyä treeneissä ja saadaan asioita korjattua seuraavaa turnausta varten.”

Turnauksen fair play -pelaajiksi valittiin pelinrakentajat Jenni Wahlberg (WOL), Carola Lindholm (IND) sekä puolustaja Riina Kaarlakoski (BOU).

Kahden turnauksen jälkeen sarjataulukossa järjestys on seuraava; Bouncers, Northern Lights (Oulu), Indians, Wolverines, Eagles. Hallisarjan seuraava turnaus pelataan Haminassa 21.12.2019