Kauden kynnyksellä Wolverines vahvistaa rivejään kahdella ruotsalaisella huippupelaajalla, joita tullaan käyttämään ensisijaisesti puolustuksessa. Samalla joukkue sai myös ikävämpiä uutisia, koska keskushyökkääjä William Young ei pääse liittymään joukkueeseen tänä vuonna sekä koronarajoitusten että näyttelijän uraan liittyvien kiireiden vuoksi.

Joukkueeseen liittyy kuitenkin vielä kaksi monipuolista ruotsin maajoukkuepelaajaa – William James sekä Sebastian Gauthier. Valitettavasti säännöt pakottavat heidät huilaamaan ensimmäisen ottelun Crocodilesiä vastaan, eikä Youngin suojaaminenkaan muuta tilannetta. Tämän vuoksi William ja Sebastian esitellään yleisölle vasta toisessa kotiottelussa Vaasaa vastaan.

William James on tehnyt hienon uran USAn 1-aa Yliopistossa North Dakota Statessa, ollen joukkueen aloittava safety kaksi vuotta. Tämän jälkeen ura vei GFLn Dresden Monarchsiin, jossa myös herrat Sagne ja Kyei vaikuttivat. Ura Saksassa poiki useamman all-star valinnan ja tänä vuonna William olikin ainoa ruotsalainen, joka valittiin jatkoon CFL-testien perusteella. Tilanteen tekee erikoiseksi se, ettei James pelannut amerikkalaista jalkapalloa ollenkaan 2019 kaudella, vaan hän pelasi rugbyä Australiassa.

Myöskään Sebastian Gauthierin elämänkaari ei ole se tavallisin. Herra päätyi isänsä luo Kaliforniaan ja pelasi siellä koko uransa pallonkantajaa hyökkäyksessä. Tämän jälkeen puolustus alkoi kiinnostamaan ja tänä vuonna tarkoitus oli pelata kolmas kausi Frankfurtin kivikovassa puolustuksessa. Universe käytti häntä paikoittain myös laitahyökkääjänä, joka tuo Ahmalaumaan lisää syvyyttä.

”Suomen Armeijan yllättävän nihkeä suhtautuminen urheiluun aiheutti meille odottamattomia ongelmia ja nyt jouduimme tekemään tällaisen ratkaisun. Toki saimme kaksi huipputason europuolustajaa, mutta harmittaa niiden ”omien poikien” puolesta, joiden pitäisi antaa näyttöjä jenkkeihin, mutta varusmiespalvelus pakottaa heidät käytännössä pitämään välivuoden”, pohtii Jan Vilkko. ”Joka tapauksessa saimme joukkueeseen kaksi täsmähankintaa ja joukkue on nyt valmis. Suomalaiset pallonkantajat yhdistettynä Chrisin omaan liikkeeseen riittävät varmasti liikuttamaan palloa myös maata pitkin, joten Youngin valitettava ja ymmärrettävä poisjäänti ei ole meille kovinkaan vakava takaisku, ainakaan tässä vaiheessa.”

 

Gauthier’s picture is taken by Chris Haas, @chris_haas_sportpics