American Football International AFI and the American Football Association of Finland SAJL have announced that they have signed a three year agreement ”for the exclusive digital distribution of all Maple League games to a global audience outside of Finland.” The 2020 Maple League will kick off on Thursday the 30th of July and will answer to the high demand for American football. AFI and SAJL are confident that the Maple League will ”receive widespread attention in the otherwise quiet international football market” as the first American football league to start after the global lockdown due to COVID-19. Ruutu+ will continue as the distribution channel for Maple League games in Finland. AFI’s broadcasts are geoblocked in Finland.

AFI ja SAJL ovat ilmoittaneet solmineensa kolmen vuoden sopimuksen Vaahteraliigapelien globaalista jakelusta sekä englanninkielisestä selostuksesta kansainväliselle yleisölle. Vaahteraliiga käynnistyy torstaina 30. heinäkuuta. AFI ja SAJL tiedottavat, että ”kysyntä jenkkifutisviihteelle on juuri nyt suurta ja Vaahteraliigan otteluihin tulee kohdistumaan laaja huomio muutoin hiljaisilla kansainvälisillä jenkkifutismarkkinoilla.” Vaahteraliiga on ensimmäinen amerikkalaisen jalkapallon liiga, joka käynnistyy koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten hellittäessä. Suomessa ottelut ovat jatkossakin katsottavissa Ruutu+ -palvelusta. AFIn lähetykset ovat geoblokattuja Suomessa.

Learn more in English: AFI partners with SAJL for exlusive global distribution of Finnish livestream American football games
Lisää suomeksi: Vaahteraliigan ottelut globaaliin jakeluun