Hyvä loppukiri ei aivan riittänyt, kun Pirkkala Spartans voitti miesten 2-divisioonan finaalissa Pirkkalassa Wolverines Bluen 21 – 13 (21 – 0).

Joukkueiden puolustukset aloittivat vahvasti ja estivät hyökkäysten pidemmät pelit. Wolverines eteni monipuolisesti lyhyillä juoksuilla ja heitoilla, kun taas Pirkkalan työkalupakista löytyi enemmän juoksupelejä.

Toisella neljänneksellä Spartans hyödynsi Wolverinesin lyhyen lentopotkun, kun muutaman pelin jälkeen Spartansin WR #81 Matti Liski otti QB #12 Eemi Huhtisen heittämän pallon kiinni maalialueella. Lisäpisteyrityksen jälkeen tilanne oli 7 – 0. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Wolverinesin neljä heittoa eivät löytäneet perille ja Spartans sai pallon Wolverinesin kenttäpuoliskolta. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa tehokkaasti häärännyt #8 Ronny Lehmussaari juoksi keskeltä läpi tilanteeksi 14 – 0.

Kotijoukkue lisäsi vielä johtoa ennen puoliaikaa, kun toisen neljänneksen lopussa Spartans jyräsi maalialueen tuntumaan ja #81 Matti Liskin kiinniotto maalialueella hyväksyttiin maaliksi ennen kuin pallo riistettiin hänen käsistään. Näin puoliajalle mentiin lukemissa 21 – 0.

Kolmas neljännes lähti vahvasti Wolverinesin kannalta, kun #80 Arttu Ketonen otti ensin syötönkatkon oman maalialueen tuntumassa ja jouduttuaan paikkaamaan loukkaantunutta laitahyökkääjä nappasi Ketonen vielä #3 Rasmus Laalon heiton ja eteni 75 jaardia maaliin asti. Lisäpiste blokattiin ja tilanne jäi lukemiin 21 – 6.

Tästä voimaantuneena Wolverinesin puolustus pysäytti välittömästi Spartansin hyökkäysvuoron. Wolverines hyökkäys eteni tasaisesti #33 Sebastian Lugoran juoksuilla ja Ketosen kopeilla maalialueen tuntumaan, jossa WR #12 Lukas Sundblad otti pallon kiinni 21 – 13.

#22 Max Ollilan syötönkatkolla Wolverines sai pian mahdollisuuden tasoittaa pelin, mutta hyökkäysyritykset loppuivat kesken. Ottelun seuraava ratkaisupaikka oli kotijoukkueella kaksi minuuttia ennen peliajan loppua, kun Ronny Lehmussaaren juoksuilla edennyt Spartans pääsi yrittämään potkumaalia 35 jaardin linjalta, mutta pallo osui tolppaan.

Wolverines eteni vielä kentän puoliväliin, mutta kun viimeinen heittoyritys ei onnistunut, juhli Spartans Rautamaljan 2020 voittoa.

Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti kotijoukkueen Ronny Lehmussaari ja Wolverinesin Arttu Ketonen (1 INT, 1 TD 136 y). Wolverines-hyökkäys eteni ottelussa yhteensä 286 jaardia, joista 218 heittämällä. Spartansin hyökkäys eteni ottelussa tasan 300 jaardia, joista 220 jaardia juosten.

Wolverines Blue kiittää kaikkia kuluneesta kaudesta. Ensi sunnuntaina 6.9. Wolverinesin edustusjoukkue kohtaa Vaahteraliigan välierässä Vaasa Royalsin. Mikäli et pääsee Vaasaan kannustamaan, ottelun näet myös Ruudusta klo 16:30 alkaen.

Teksti ja kuva: Jan Sundblad

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment