Brahenkentällä U20-sarjan toisessa turnauksessa ratkaistiin paikat U20 SM-finaaliin.

 

Päivän ensimmäisessä ottelussa U20-sarjaa johtava Wasa Royals kohtasi Helsinki Wolverinesin. Wolverinesin hyökkäys eteni tasaisesti kohti Royalsin maalialuetta, mutta #38 Nico Barrown syötönkatko ja 42 jaardin palautus käänsi hyökkäysvuoron Vaasalle. QB #30 Lamin Latikan omalla juoksulla Royals siirtyi pian 6-0 johtoon.

 

Toinenkin hyökkäyksen syötönkatko koitui Wolverinesin kohtaloksi. Omalla hyökkäysvuorolla Nico Barrow puhkaisi puolustuksen linjan ja juoksi 41 jaardia maalialueelle. Onnistuneella lisäpisteellä tilanne Vaasalle 13-0. Vielä ennen puoliaikaa Royals onnistui 31 jaardin potkumaalissa, joten tauolle mentiin Vaasan 16-0 johdossa.

 

Tämän jälkeen nähtiin tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta ja Wolverinesin puolustus pystyi pitämään Royalsin hyökkäyksen hyvin kurissa. Kolmannen syötönkatkon myötä Wolverines ei saanut pisteitä pelissä lainkaan, vaikka joukkueen hyökkäys eteni ottelussa yhteensä 215 jaardia vrs Royalsin 157 jaardia. Näistä Wolverines eteni juosten 158 jaardia, joista 81 jaardia kirjautui RB #33 Sebastian Lugoralle. Vaasan hyökkäys eteni juosten 77 jaardia ja heittäen 80 jaardia. Kolmella syötönkatkolla joukkue eteni myös 77 jaardia.

 

16-0 voiton myötä Royals varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan finaalissa kotikenttäedulla.

 

Päivän toisessa pelissä Vantaan TAFT osoitti vaarallisuutensa, vaikka Vaasan pelinrakentaja Lamin Latikka joutuikin polvivamman vuoksi pelin huilaamaan. Etenkin TAFTin RB #44 Arttu Partanen oli erittäin vaikeaksi pysäytettävä. Ottelu TAFTille selvästi 28-0. Tuloksen myötä panokset nousivat illan viimeisessä pelissä, jossa ottelun voittaja etenisi Royalsin seuraksi U20 SM-finaaliin.

Kolmanteen peliin TAFT lähti vahvasti Arttu Partasen juoksuilla. Tärkeällä hetkellä Wolverinesin puolustus terästyi ja kun heitot eivät löytäneet perille pallo siirtyi Wolverinesille. Päivän pisin yksittäinen maalisuoritus nähtiin pian tämän jälkeen, kun QB #6 Elmeri Laalo yhdisti WR #12 Lukas Sundbladin pitkällä 67 jaardin heittopelillä 6-0. TAFT ei tästä lannistunut vaan eteni vääjäämättä kohti maalialuetta ja QB #12 Jesper Korkalaisen heitto löysi WR/TE #87 Tim Tuomen ja tilanne 6-6 lisäpistesuorituksen epäonnistuttua.

 

Tasaisen etenemisen jälkeen Wolverines pääsi TAFTin maalialueen tuntumaan ja siirtyi WR #24 Matias Tuomisen kiinniotolla jälleen johtoon 12-6. Tällä kertaa kahden lisäpisteen suoritus onnistui Lukas Sundbladin kiinniotolla ja Wolverines siirtyi 14-6 johtoon juuri ennen puoliaikaa.

 

Puoliajan jälkeen Wolverines hyökkäys jatkoi siitä mihin jäi. Lopulta Elmeri Laalon pitkä heitto tavoitti laidasta karanneen WR #15 Tuomas Viuhan ja Wolverines siirtyi 20-6 johtoon.

 

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun myös potkujen palautuksissa kunnostautunut Wolverinesin DB #26 Keiden De Bruck nappasi syötönkatkon ja palautti palloa vielä 20 jaardia. Heti hyökkäyksen ensimmäisellä pelillä Elmeri Laalo heitti pallon jälleen Tuomas Viuhalle, joka juoksi 35 jaardia loppulukemiksi 26-6.

 

Wolverines-hyökkäys eteni pelissä yhteensä 234 jaardia, näistä 194 jaardia heittäen. Henkilökohtaisissa tilastoissa ahnaimmat kiinniottajat olivat Lukas Sundblad 110 jaardia – 1 TD sekä Tuomas Viuha 59 jaardia – 2 TD. Erittäin hyvin pelannut Wolverines-puolustus pystyi pitämään TAFTin hyökkäyksen lopulta alle 120 jaardissa.

 

U20-sarjan finaali Vaasa Royals – Helsinki Wolverines pelataan Vaasassa 3.10.

 

Teksti ja kuva

Jan Sundblad