Kauden 2020 SM-hopeajoukkue Helsinki Wolverines on solminut sopimuksen yhdysvaltalaispelinrakentaja Ryan Samplen kanssa. Sample (183/100) johdatti kaudella 2019 Elmshorn Fighting Piratesin Saksan II-divisioonan mestaruuteen, joka mahdollisti joukkueen nousun Saksan GFL-pääsarjaan. Kaudella 2020 hänen oli tarkoitus edustaa Itävallan liigan semifinalistijoukkuetta Prague Black Panthersia, mutta kausi peruttiin koronavirusepidemian vuoksi. Sample ehti viettämään seitsemän viikkoa Prahassa ennen pandemian pakottamaa paluuta kotiin.

”Kotiin saavuttuani olen valmentanut pelinrakentajia Throw it Deep Academyssa ja kuntosalien auettua pitänyt myös kuntoani yllä. Yhdysvaltojen rajoitustoimenpiteiden vuoksi ei ole kovinkaan paljon muuta tekemistä”, 26-vuotias Sample toteaa. Eurooppalaisen jenkkifutiksen Sample kokee hyväksi mahdollisuudeksi jatkaa töitä intohimonsa parissa samanaikaisesti maailman näkemisen kanssa. Sample kuvailee itseään täsmälliseksi pelinrakentajaksi ja nopeaksi päätöksentekijäksi, joka haluaa tehdä kaikkensa joukkueensa menestymisen eteen.

”Uskomme, että Ryan sopii loistavasti suuntaansa kirkastavaan hyökkäykseemme. Hänellä on kokemusta Euroopassa pelaamisesta ja taustalla loistava yliopistoura”, Wolverinesin päävalmentaja Mike Mattingly hehkuttaa. ”Valintaa tehdessä meille korostui Ryanin kyky heittää pitkiä heittoja, hänen nopeat heitot lyhyissä kuvissa sekä nopeus lukea pelitilannetta. Hänen kokemuksensa monien erilaisten pelityylien sekä pelaajien kapellimestarina antaa hyökkäyksellemme monipuolisesti vaihtoehtoja. Ryan tulee myös osallistumaan juniorijoukkueiden valmennukseen sekä joukkueen rakentamiseen sisältäpäin. On ilo saada hänet joukkueeseemme ja emmekä malta odottaa hänen saapumistaan maahan ensi vuoden puolella!”

”Ennen keskusteluita Mattinglyn kanssa en tiennyt paljoakaan Suomesta. Haluaisin oppia lisää sekä Helsingin että Suomen kulttuurista sekä tutustua kaupungille uniikkeihin kohteisiin ja ruokiin. Toivottavasti saan kokea mahdollisimman paljon Helsingissä ollessani”, Sample kertoo. ”Kauden 2021 tavoite on päästä välieriin ja lopulta taistella Vaahteramaljasta. Henkilökohtaisesti tavoitteeni kaudelle on käyttää puntteriamme mahdollisimman vähän ja edetä aina päätyyn saakka sekä auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Lisäksi pyrin olemaan hyvä esimerkki kentällä sekä kentän ulkopuolella niin joukkuekavereilleni kuin Wolverinesin junioreillekin.”

”Olen erittäin innoissani, että pääsen osaksi Wolverines-perhettä. Odotan innolla myös saapumistani kaupunkiin ja kaikkien teidän tapaamista. Arvostamme faniemme tukea myös tulevalla kaudella. Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta päästä pelaamaan näin upealle kaupungille sekä organisaatiolle”, Sample päättää.

College stats

– 9,996 passing yards

– 776 rushing yards

– 99 Touchdowns

– Started 41 Games and had 7 game winning drives

 

2019 German Football League Stats

-2,879 passing yards

-269 rushing yards

-39 touchdowns

-#1 Pass efficiency rating in league at 183.1

 

College highlights

https://www.youtube.com/watch?v=FebKZA0xa8Q&t=33s

GFL highlights

https://www.hudl.com/video/3/510984/5d9c547f8cded6107860c965?fbclid=IwAR16Di9OuI4DoRN1AKiDBgmGncrlR4gEYBijOag3pQzlDj9eV4GxtLwnRrQ