Kaudella 2020 ahmalaumassa pelannut Janne Lahikainen liittyy Wolverinesin miesten joukkueiden valmennustiimiin.

Siirtymä valmennuksen puolelle johtuu elokuun Wolverines-Royals -runkosarjaottelussa tapahtuneesta loukkaantumisesta. ”Pelaaminen on tällä hetkellä täysin mahdotonta”, Lahikainen myöntää. Mika ”Speedy” Ahosen liittyminen valmennustiimiin vaikutti Lahikaisen joukkuevalintaan valmennusuransa alkuvaiheessa. ”Ajattelin, että voisin lähteä Speedyn oppipojaksi spessuja valmentamaan, koska tykkäsin itse niitä juoskennella kentällä. Paikallaan istuminen ei mulle sovi ja jefu on ollut se paikka, missä saa tätä ylimääräistä energiaa purettua.”

”Olen iloinen Jannen liittymisestä valmennustiimiin kaudelle 2021. On harmi, että hän ei voi olla mukana pelaajana, mutta terveyden tulee tulla ensin. On hienoa, että hän voi silti tehdä töitä puolustuksessa valmentajana”, päävalmentaja Michael Mattingly toteaa.

Vuonna 2013 Mikkeli Bouncersin riveissä lajin aloittanut Lahikainen – joka lähti alun perin kokeilemaan amerikkalaista jalkapalloa kaverin sanoista ”et uskalla” – on peliuransa aikana pelannut ensin mainitun lisäksi Hämeenlinna Huskiesissa, Lahti Panthersissa, Porvoon Butchersissa ja lopulta Helsinki Wolverinesissa. ”Tykkäsin Porvoossa ensimmäisen kauteni meiningistä, kun porukka oli sitoutunutta ja hommaa tehtiin tosissaan. Sain taklauksia ja onnistumisia hyvin peleissä. Paljon on ollut isoja ja pieniä loukkaantumisia vuosien varrella varmaankin oman pelityylin takia, joka ei ole ihan kroppaa säästävä. Joku on joskus sanonut, että olisin ollut todella kova linebacker 90-2000-luvulla. Tiedä sitten siitä…”, Lahikainen kertoo huvittuneena.

”Valmentajana olen varmaan sellainen vanhan liiton äijävalmentaja, koska sellaisia mulla on ollut ja hyvin on ainakin oppinut jotain. Vaadin paljon ja pyrin siihen, että asiat tehdään täysin oikein. Tietysti vaadin myös sitoutumista asiaan. Mikäli treeneihin ei halua tulla niin sitten on parempi jäädä kotiin kuin tulla pilaamaan muiden treeni. Tämä on kuitenkin joukkuelaji ja treeneissä pitää mun mielestä tehdä töitä aina täydellä teholla tai niin hyvin kuin osaa, oli sitten dummy tai se, joka sen repin tekee”, Lahikainen kuvailee. ”Omalla käytöksellä, valmennuksella ja olemuksella pyrin näitä asioita sitten tuomaan esille. Mielestäni jenkkifutiksessa on tietty hierarkia. Nuoremmat kaverit ja rookiet hakee ne tötsät ja padit ja vanhemmat tyypit saa ottaa enempi rauhassa.”

Viime kauden rookieilta Lahikainen odottaa paljon. ”Nyt on se apina sieltä selästä saatu pois, niin pitäis alkaa sitten tekemään enemmän tulosta.” Kesältä 2021 Lahikainen odottaa erityisesti kovaa jenkkifutista ja sitä, että kausi pelataan normaalisti täytenä sarjana. ”Jefu ei ole pelkkää törmäilyä, eli lajina hyvin erilainen kuin moni ymmärtää. Parasta se on tietysti paikan päällä, joten kannattaa tulla kesällä katselemaan, miten pelit menevät”, Lahikainen päättää.