Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen kaudelle 2021 yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Breon Allenin kanssa. Viimeiset kaksi kautta Tanskan liigassa AaB 89ersia edustanut Allen nimettiin koronan vuoksi keskeytetyn kauden 2020 päätteeksi liigan MVPksi ja päätyi myös American Football Internationalin All-Pandemic Teamiin. Kaudella pelatun neljän ottelun tilastot puhuvat puolestaan – mies laittoi itsensä likoon molemmilla puolella palloa. Allen kantoi palloa 62 kerran aikana 598 jaardia, joista poiki myös 8 touchdownia. Koppia Allen otti 7 kertaa, joista kertyi 52 jaardia sekä 1 touchdown. Tämän lisäksi hän kunnostautui heittäytymällä pallon lisäksi kohti vastustajia, joista tilastoihin on jäänyt 18 henkilökohtaista taklausta, kaksi forced fumblea sekä yksi pelinrakentajan säkitys.

Kaudella 2019 Allen sai pelata tuplamäärän pelejä, joista plakkariin jäi 108 pallonkantoa 10 jaardin keskiarvolla (yhteensä 1083 jaardia). Näiden tuloksena on myös 14 touchdownia. Muita tilastoihin jääneitä lukuja on 16 koppia, joista kertyneitä jaardeja 143 ja touchdowneja viisi, kaksi puntin palautuksesta johtanutta touchdownia, yksi potkun palautuksesta johtanut touchdown sekä seitsemän taklausta ja yksi syötönkatko.

Allen pelasi yliopistouransa Eastern Carolina Universityn Piratesissa ja odotti pääsevänsä ainakin mini campille näyttämään kykyjään. Kahden joukkueessa pelatun vuoden aikana kokonaisjaardeja kertyi 1743 ja touchdowneja 12. Hyvin mennyt ura herätti toiveet NFL:ään pääsystä, mutta kutsua ei tullut. Hetken aikaa CFL vaikutti mahdollisuudelta, mutta tämä unelma kaatui siihen, että Allenilla ei tuolloin ollut vielä passia. Eurooppaan Allen päätyi lopulta kaudelle 2018, kun kutsu kävi Saksan Hannoveriin, josta mies eteni haasteiden toivossa Tanskaan.

”Breon Allen on erinomainen vahvistus meille ja odotan kovasti, että pääsemme työskentelemään yhdessä. Hänen juoksutyylinsä on juuri sellainen mitä etsimme tulevan kauden hyökkäykseen. Hänellä on erinomainen kyky ja maltti pysyä blokeissa ja antaa tilanteen kehittyä pisteeseen, jossa voi päästää ”itsensä irti”. Breon löytää erittäin hyvin tilan itselleen ahtaissa paikoissa erinomaisilla suunnanvaihdoilla ja juoksurytmin muutoksilla. Tässä varmasti tulee vastustajien puolustuksien boxeille hieman ”ohjelmaa” ensi kesäksi”, RB-valmentaja Jan Österlund kertoo. ”Tulevalle kaudelle olemme saamassa siis hyvin tasapainoisen, monipuolisen ja varmasti vaarallisen hyökkäyksen kasaan ja Allen on tässä paketissa pelinrakentajamme Samplen kanssa isossa roolissa. Hänen monipuolisuutensa tuo myös paljon lisää erikoisjoukkueisiimme sekä tarvittaessa jopa puolustuksen puolelle.”

Itseään Breon kuvailee sanoin all-purpose athlete. ”Henkilökohtaisesti ja nöyrästi uskon, että ei ole montaa asiaa, mitä en pysty tekemään kentällä”, hän kertoo. ”Saatte joukkue ensin -pelaajan Breon Allenista. Hyvä asenteeni ja työmoraalini tulevat mukanani Helsinkiin.” Allen on asettanut henkilökohtaiseksi tavoitteekseen sen, että hän on paras mahdollinen pelaaja ja johtaja joukkueelleen ”all while honoring God in the process of it”. Allen odottaa pääsevänsä kilpailemaan hyvätasoisia vastustajia vastaan erittäin kilpailuhenkisessä liigassa. Suomessa hän odottaa kokevansa ja näkevänsä jotakin uutta.

”Breon on erityisen taitava. Hän on yksi räjähtävimmistä ja parhaista overall-pelaajista Euroopassa. Hänen kokemuksensa korkeimmalta yliopiston sarjatasolta Yhdysvalloissa yhdistettynä kolmeen vuoteen Euroopassa tuskin jättää lisää pyydettävää. Häntä tullaan varmasti näkemään kaikilla puolella kenttää niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissakin. Olemme mielissämme tästä lisäyksestä”, päävalmentaja Michael Mattingly iloitsee.

Allenin terveiset Wolverines-perheelle ja jenkkifutisfaneille Suomessa välittynevät parhaiten kääntämättä: ”To my new family in Helsinki I can’t wait to meet and grow with you! And to the rest of the fans all over Finland I’m excited to compete and showcase to y’all how we get down over this way in Daytona Beach.”

 

 

Katso kohokohdat Allenin kaudesta 2020 Tanskassa alta
https://www.hudl.com/v/2EGwNn

sekä seuraavaksi kohokohdat yliopistouralta:
https://youtu.be/-TYnYyaOjXA

Allenia haastateltiin lokakuussa American Football Internationalin sivuille. Lue juttu tästä: https://www.americanfootballinternational.com/breon-allen/