Kaudella 2019 Vaahteraliigassa debytoinut DB Eric Irvin palaa takaisin ahmalaumaan. Tuolloin Wolverinesissa pelannut Irvin kerrytti puolustuksen tilastoihin muun muassa 45 henkilökohtaista ja 18 avustettua taklausta. Tavoitteensa tilastojen osalta Irvin asettaa huomattavasti korkeammalle ja kokee, että jos saisi pelata haluamallaan pelipaikalla kaiken aikaa, olisi hänen asettamansa minimitavoite, 100 taklausta, täynnä helposti. ”Joskus meidän pitää luopua henkilökohtaisista toiveista joukkueen tarpeiden vuoksi, ja tästä oli kyse tälläkin kertaa. Teemme sen, mitä voimme, jotta koko joukkue hyötyy”, Irvin toteaa.

East City Giantsista tuolloin Wolverinesiin siirtynyt Irvin vietti kauden 2020 Rovaniemellä Nordmenin riveissä. Rovaniemelle lähtöään Irvin taustoittaa tarpeella saada etäisyyttä saadakseen ajatuksensa kasaan, mutta myös pitkäaikaisen ystävän ja poikansa kummisedän, Jabari Harrisin, päätös lähteä pohjoiseen vaikutti osaltaan. Pandemian aiheuttamien epävarmuuksien keskellä Harris siirtyi lopulta kaudelle 2020 Porvoon Butchersiin, kun taas Irvin päätyi alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti napapiirille auttamaan 1-divisioonaan noussutta joukkuetta.

Kausi 2020 oli kummallisin kausi, mitä olen koskaan pelannut. Ei ollut varmaa, tulisiko kautta ollenkaan. Kaiken epävarmuuden jälkeen oli vielä kyseenalaista, olisiko meillä tarpeeksi pelaajia, koska ihmiset pelkäsivät koronan takia”, Irvin kertoo. Nordmenin Instagramissa Irviniä kuvailtiin kauden aikana varsin ylistävin sanoin. Kiitosta Irvin sai oman pelaamisensa lisäksi nuorempien pelaajien neuvomisesta ja ohjaamisesta sekä joukkueen laittamisesta itsensä edelle. Irvin itse kuvaa rovaniemeläisiä upeiksi ihmisiksi ja kokee saaneensa Rovaniemeltä perheen. ”He todella huolehtivat minusta, kun olin siellä. Kiitokset popsille ja Alffille sekä monelle muulle. Jos tarvitsin mitään, he hoitivat asian.” Lopulta Irvin kokee myös saavuttaneensa etsimänsä mielenrauhan. Irvin ei koe, että korona olisi vaikuttanut hänen elämäänsä niin vahvasti kuin muihin. ”Elämäni ei muuttunut paljoa. Toisille pandemia vaikeutti töiden saantia tai tunnit vähenivät, mutta minulle työnteko Suomessa ja asettuminen maahanmuuttajana on ollut vaikeaa, joten pinnistely on normaalia.

Viime kerralla Wolverinesiin siirtymiseen vaikutti silloisen pelinrakentaja Robert Johnsonin yhteydenotto ja se, että joukkueessa pelasi moni Irvinin ystävä. Wolverines oli myös ollut 1-divisioonan puolella haastavin vastustaja ja Irvinille mieluisin sellainen, kun hän pelasi vielä ECG:n vahvuudessa. ”Vuonna 2009 junior collegessa joukkueeni oli myös Wolverines. Otin sen jonkinlaisena kummallisena merkkinä universumilta ja päätin tarttua tilaisuuteen”, Irvin kertoo. ”Mitä sitten tästä paluusta joukkueeseen… Turo (Lipponen) on aina auttanut minua, kun olen tarvinnut apua, eli seurajohdolla on vaikutusta. Lisäksi minulla on yhteyksiä joukkuekavereihin ja valmentajiin.” Irvin kertoo myös olleensa hyvin vaikuttunut pelaajien määrästä talviharjoituksissa. ”Harjoituksissa vaikuttaa myös olevan paljon enemmän rakennetta ja selkeyttä siitä, mitä harjoitteleminen on.

Hienoa saada Eric takaisin joukkueeseen kaudelle 2021. Hänen aikaisempi kautensa Vaahteraliigassa oli vuonna 2019, jolloin hän onnistui näyttämään merkkejä erittäin hyvästä pelaamisesta Wolverinesissa! Hän on näyttänyt kykynsä eri pelipaikoilla talven harjoituksissamme ja uskon, että hän on hyvä lisä ja apu siinä, mitä yritämme saavuttaa tulevalla kaudella”, päävalmentaja Michael Mattingly kertoo.

Tällä kaudella odotan sitä, että pääsen pelaamaan Porvoon Butchersia vastaan. Kolme hyvää ystävääni ovat tuossa joukkueessa. Olen ollut melkein koko ajan vuodesta 2011 asti samassa joukkueessa Jabari Harrisin kanssa, joten on jännittävää nähdä, pääsenkö taklaamaan hänet tai nappaamaan syötönkatkon, vai juokseeko hän minun yli”, Irvin heittää. ”June Robinsonin kanssa koin odottamattomia tilanteita jalkapallon parissa ja niiden kautta olemme päätyneet hyviksi ystäviksi kentällä ja kentän ulkopuolella. Odotan innolla näkeväni hänen menestyvän puolustuksessa. RJ Long on vanha joukkuekaverini ja yksi Suomen huomionarvoisimmista laitahyökkääjistä. Hänen kanssaan sain laadukkaita toistoja harjoituksissa kaudella 2019, ja niistä olen kiitollinen. Elämämme noudattavat aika samanlaista suuntaa myös jalkapallon ulkopuolella. Perheestä Apex Legendsin pelaamiseen. Voitamme Apexissa yhdessä, joten on mielenkiintoista nähdä, kuka voittaa kentällä.

Wolverines-perheelle: kiitos, kun toivotitte minut tervetulleeksi takaisin. Odotan innolla uusien, tärkeiden muistojen luomista teidän kaikkien kanssa. Much love”, Irvin päättää.