Keväällä 2020 CFL:n Combine-tilaisuudessa näyttäytynyt Royals-kasvatti, kulmapuolustaja Rufail Khalifa on solminut pelaajasopimuksen kaudelle 2021 Helsinki Wolverinesin kanssa. Pelipaikalleen tyypillisesti suuremmasta koostaan sekä kyvyistään peittää vastustaja miespuolustuksessa tunnetun Khalifan liittyminen joukkueeseen miellyttää Wolverinesin päävalmentaja Michael Mattinglya: ”Rufail on erittäin kova pelaaja ja yksi Suomen parhaimmista pelipaikallaan. Hän auttaa meitä tuomalla lisää kokemusta ja kypsyyttä puolustuksen takakentälle. Tämä on aivan loistava signaus, josta kaikki ovat innoissaan.”

Parhain kausi tilastojen valossa Khalifalla lienee ollut Royalsissa vuonna 2017. Tuolta ajalta tilastoihin on jäänyt muun muassa yhteensä 33 taklausta sekä 3 syötönkatkoa. Myöhäisempien kausien laskusuhteiset tilastot selittynevät ainakin osittain sillä, että Royalsin uutisoidessa Khalifan pelaavan myös kaudella 2020, kerrottiin hänen osallistuneen off-seasonin harjoituksiin viimeksi juuri kaudella 2017. Kauden 2019 tilastoihin vaikutusta on myös sillä, että tuolloin Royalsin riveissä pelaamisen lisäksi Khalifa oli ensin osaltaan viemässä Stockholm Mean Machinesin Ruotsin Superserienin kauden 2019 mestaruuteen. Ruotsin kokemus johti mestaruuden lisäksi kolmella syötönkatkolla tilastojen jaettuun ensimmäiseen sijaan. Tiettävästi Ruotsin kaudelta jäi tilastoihin myös 4 onnistunutta heiton puolustusta.

Khalifa kertoo itse odottavansa hyvillä mielin tulevaa kautta. ”Odotan innolla, että pääsisin pelaamaan”, hän toteaa, ja jatkaa liittyneensä Wolverinesiin uusien haasteiden perässä. Valintaan vaikutti myös Khalifan mukaan se, että seura on hyvä. ”Ilman Royalsia en olisi missä olen nyt, mutta samalla haluan kokea jotakin uutta”, hän sanoo. Kuluneen off-seasonin Khalifa kuvaa menneen hyvin kuntoa ylläpitäessä. Tulevalta kaudelta hän toivoo, että pysyy terveenä ja että pääsee auttamaan osaltaan joukkuetta saavuttamaan yhteiset tavoitteet. Terveiset jefukansalle ovat tyypillisen lyhyet ja ytimekkäät vähäsanaisuudestaan tunnetulta mieheltä: ”nähdään kesällä!