Helsinki Wolverines ja Clinton Allen Jr. ovat solmineet sopimuksen Vaahteraliigakaudelle 2022. Allenin sopimuksen myötä Wolverines on täyttänyt kaksi sääntöjen sallimasta kolmesta EU:n ulkopuolisen pelaajan paikasta. Ensimmäisen kiintiöpaikan on täyttänyt aikaisemmin julkistettu laitahyökkääjä RJ Long, jonka kanssa Allen tulee tarjoamaan pelinrakentaja Jabari Harrisille monipuolisesti mahdollisuuksia heittopeleihin.

Allen oli voittamassa 1-divisioonan mestaruutta Kotka Eaglesissa kaudella 2021 ja onkin jo tuttu niin suomalaisille kuin Wolverinesille. Joukkueet kohtasivat toisensa scrimmagessa ennen kausiensa alkua, ja Allen jätti lähtemättömän vaikutuksen Wolverinesiin. Päävalmentaja Michael Mattingly kommentoi lisäystä seuraavasti: ”Clinton on merkittävä lisäys joukkueellemme. Hän on isokokoinen laitahyökkääjä, erittäin atleettinen ja kykenee levittämään kenttää sekä voittaa lähes kaikki hyppypallot. Tiesimme tarvitsevamme tällaisia kykyjä joukkueeseemme, sillä laitahyökkääjien osalta rosteriin oli välttämätöntä saada vahvistusta. Clinton erottautui joukosta viime kauden scrimmagessa ja jatkoi dominointiaan kaudellaan. Meillä on nyt kunnollinen joukko pelaajia laitahyökkääjän pelipaikalla ja olemme valmiita kaudelle 2022.

Allen kertoo elämän kohdelleen varsin hyvin mestaruusjuhlien jälkeen. ”Kun lensin takaisin kotiin, kaikki olivat kovin yllättyneitä siitä, mitä olin saavuttanut ja että voitin mestaruuden”, hän kirjoittaa. Mies suhtautuu tulevaan kauteen korkeammalla sarjatasolla realistisesti, mutta turhia nöyristelemättä: ”Pelin intensiteetti ottaa suuren harppauksen Vaahteraliigaan siirtyessä. Kokonaisuudessaan luvassa on kovempia vastuksia ja pelinopeus tullee olemaan kovempi. En ollut pelannut lähes kahteen vuoteen, kun suuntasin Kotkaan pelaamaan, mutta tänä vuonna lähden liikkeelle aivan eri lähtökohdista”, hän toteaa.

Aikaisemman joukkueensa kohtaamisesta Allen odottaa katkeransuloista. ”Eagles oli ainoa joukkue, joka uskoi minun kykyyni pelata viime vuonna, ja tästä olen heille ikuisesti kiitollinen.” Miksi joukkueeksi sitten valikoitui tälle kaudelle Wolverines? ”Liityin Wolverinesiin tuodakseni voittavan kulttuurin takaisin Helsinkiin, mutta myös joukkueen tämän kauden tason vuoksi – kuka ei haluaisi pelata näiden jätkien kanssa!” Allen nimeää kaksi pelaajaa, keiden kanssa pelaamista hän erityisesti odottaa. ”Odotan innolla, että pääsen jälleen pelaamaan vanhan peli- ja kämppäkaverini Noamin (Calvache) kanssa. Myös Jabari Harrisin! Katsoin muutaman hänen viime kauden otteluistaan ja se tapa, millä hän heitti palloa ja venytti pelejä, oli yksi ratkaisevista tekijöistä.

Wolverines-faneille Allen lähettää lopuksi terveisiä: ”Toivon, että olette valmiita pitkään ja jännittävään kauteen, koska tämä joukkue tulee olemaan erityinen!

 

Otsikkokuvan kuvaaja: Mikko Mäkelä