Helsinki Wolverines toivottaa lämpimästi tervetulleeksi joukkoonsa Kotka Eaglesista siirtyneen Essi Söderholmin. Tänä vuonna 14. kautensa pelaavalla, lippupallossakin ansioituneella Essillä on pitkä tausta amerikkalaisen jalkapallon parissa sekä pelaajan että valmentajan roolissa, ja hän on myös ollut perustamassa naisten joukkuetta Kotkaan. Halu kokeilla omia rajoja ja saada itsestä vielä enemmän irti sai Essin hakeutumaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen.

 

Miksi Essi päätyi valitsemaan juuri Wolverinesin tulevalle kaudelle?

“Minulla oli Wolvoissa paljon jo entuudestaan tuttuja pelaajia ja joukkueesta on aina huokunut hyvä henki, joten siinä mielessä valinta oli turvallinen. Tämän lisäksi houkutti se, miten paljon joukkueessa panostetaan valmennukseen, mikä näkyy mm. siinä, että jokaisella pelipaikalla on oma valmentajansa.”

 

Essi on harjoitellut Wolverinesin mukana marraskuusta asti ja löysi nopeasti paikkansa joukkueessa. Essin mainitsema “hyvä henki” on myös jotain, mitä hän itse kantaa mukanaan, ja koko porukka onkin ollut iloinen saadessaan Essin kaltaisen joukkuekaverin. Myös päävalmentaja Pekka Lamminsalo on tyytyväinen: “Essin valinta siirtyä tulevalle kaudelle joukkueeseemme oli kieltämättä ilouutinen. Etenkin olen tyytyväinen siihen, miten hyvä kulttuurifitti Essi on ollut ja kuinka hän on jo lyhyessä ajassa päässyt joukkueeseen sisään.”

 

Millaisia odotuksia Essillä on tulevalle kaudelle?

“Toivon hyvää kautta, hyviä pelejä ja sitä, että pääsen haastamaan itseäni sekä saan uusia kokemuksia kentältä. Erityisesti toivon, että pystyn kehittymään pelinrakentajan tontilla, jossa henkilökohtaiset tavoitteeni ovat korkealla, mutta haluan saada toistoja myös laitahyökkääjänä, joka on vielä toistaiseksi ollut pelipaikkani maajoukkueessa.”

Lamminsalo vihjaakin, että Essin rooli joukkueessa tulee olemaan monipuolinen: “Essin pitkä lajitausta yhdistettynä räjähdysmäiseen nopeuteen avaa meille valtavasti eri vaihtoehtoja ja aiomme olla tulevalla kaudella luovia siinä, millä pelipaikoilla Essiä käytämme.”

 

Lopuksi vielä Essin terveiset Wolverines-faneille:

“Siistiä olla Wolvoissa. Toivon, että pystyn antamaan joukkueelle ja sitä kautta myös faneille paljon. Nähdään ensi kesänä peleissä!”

 

 

Kuva: Miia Kerman

Teksti: Noora Kalpio