Helsinki Wolverines on solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen defensive back Colby Burtonin (179/84) kanssa. Kokenut puolustaja on viettänyt suurimman osan college-urastaan McNeese State Universityssa (NCAA FCS), mutta viimeisteli uransa University of Hawaiissa (NCAA FBS). McNeesen aikoina Burton valittiin all-conferenceen vuonna 2018 ja preseason all-conferenceen sekä all-Americaniin ennen kautta 2019. Tämän lisäksi hänet nimettiin McNeese Staten all Decade -joukkueeseen. Colby nähdään Wolverinesissa ensisijaisesti kulmapuolustajana (CB). Colby saapuu Suomeen kesäkuun alussa yhdessä yhdysvaltalaisen hyökkäyksen linjamies Noah Ramirezin kanssa, jolloin he pääsevät valmistautumaan joukkueen kanssa Vaahteraliigan kolmannen viikon otteluun Kotka Eaglesin kotona.

Päävalmentaja Michael Mattingly kommentoi uutta lisäystä: ”Colby on juuri sitä, mitä etsimme. Nopea ja fyysinen DB, joka saa kenet tahansa liigan laitahyökkääjistä polvilleen. Hän on kova peluri ja uskon, että hän löytää paikkansa ongelmitta muiden defensive backien joukosta.

Colby vastasi muutamaan kysymykseen kaudesta Suomessa Wolverinesina.

Mitä odotat Suomesta sekä Vaahteraliigasta?

  • Odotan tapaavani hienoja ihmisiä sekä hienoa mahdollisuutta kilpailla ja tehdä itseni tunnetuksi Euroopassa. Odotan myös näkeväni, mikä Vaahteraliiga on liigojaan.

Mitä tavoitteita sinulla on kaudelle?

  • Vaahteramaljan voittamisen lisäksi aion dominoida sekä hioa omaa peliäni.

Oletko nähnyt Wolverinesin ensimmäisen ottelun? Mitä ajatuksia sinulla on joukkueesta tämän perusteella?

  • Kyllä, olen katsonut ottelun. Olemme erittäin lahjakas porukka ja huomaan, että kaikki pelaavat yhtenä joukkueena.

Terveisiä Wolverines-perheelle sekä faneille?

  • En malta odottaa, että pääsen sinne ahkeroimaan jätkien kanssa. Kaikki saavat minulta parastani!

 

Last US reinforcement for Wolverines

The Helsinki Wolverines have signed USA DB Colby Burton (179cm and 84kg). An experienced Defender, Burton spent most of his college career at McNeese State University (NCAA FCS) and finished at the University of Hawaii (NCAA FBS). During his time at McNeese, he was an all-conference selection in 2018 and a preseason all-conference and all-American selection before the 2019 season. Along with that he was named to McNeese States all Decade team. Colby will be seen primarily as a cornerback for the Wolverines. He will arrive at the start of June along with USA OL Noah Ramirez as they prepare for game 3 vs the Kotka Eagles.

Coach Mattingly has a few words about the new signing, “Colby is exactly what we were looking for. A fast and physical DB who can lock down any WR in our league. He’s a top talent and I think he will fit into our team perfectly with the rest of our Defensive back group”.

Colby answered a few questions about his upcoming season in Finland and with the Wolverines.

What are you expecting from Finland as a country and the Maple League?

  • I’m expecting great people and a great chance to compete and make a name for myself in Europe and see what the Maple League is all about.

What are your goals for the season?

  • To completely dominate and polish my game along with winning the Maple League.

Have you seen the first game film and what are you first thoughts of the Wolverines?

  • Yes, I watched the game, and we are a very talented group, and I can see everyone plays as a team.

Anything to say to the Wolverines and the fans?

  • I can’t wait to get out there and grind with the guys. Everyone will get the best out of me!