Kotimaisen sarjan palatessa MM-kisatauolta halusimme kysellä mietteitä menneellä off-seasonilla Wolverinesiin liittyneeltä monipuoliselta Vera Holmqvistilta.

Vera aloitti amerikkalaisen jalkapallon Porvoo Butchersissa 2015 ja onkin viihtynyt menneet vuodet pitkälti Porvoon mustakultaisissa väreissä, poikkeuksena Helsinki Roostersissa 2018-2019 pelattu kausi. Ennen jenkkifutista Vera pelasi pyöreän pallon jalkapalloa, josta suurimpana saavutuksena on SM-hopeaa 19-vuotiaana – pääsääntöisesti Wolverinesin aloituspotkut ovatkin tällä kaudella lähteneet Veran nappiksesta.
 

Arvokas moniosaaja

Veralla on kokemusta eniten laitahyökkääjän pelipaikalta, mutta peliuransa aikana hän on hoitanut monia eri toimenkuvia myös puolustuksen puolella. ”Veralla on ollut huomattavasti paljon laajempi ja monipuolisempi rooli, kuin mitä kauden alussa osasimme odottaa”, toteaakin päävalmentaja Pekka Lamminsalo.

Wolverinesin kokoonpanossa alkukaudesta Veraa nähtiin juuri laitahyökkääjänä, mutta kauden edetessä hän on esiintynyt yhä enemmän eri rooleissa joukkueen puolustuksessa. ”Perusperiaatteena meillä valmennuksessa on aina laittaa pelaajat paikkaan, jossa heillä on mahdollisuus onnistua parhaiten. Tämä tarkoittaa yleensä joukkueen tarpeen ja pelaajan taitojen yhtymäkohtaa. Vera aloitti meillä lupaavana laitahyökkääjäprospektina, mutta kauden edetessä puolustuksen puolella aukesi paikka, jonka Vera ennakkoluulottomasti otti täyttääkseen. Etenkin Veran urheilullisuus, peliäly ja kyky potkia palloa ovat olleet ominaisuuksia, joita olemme hänessä arvostaneet”, kertoo päävalmentaja Pekka Lamminsalo.

Vera itse ei tilanteen ja pelipaikan muuttumisesta hätkähtänyt tai harmistunut, ja toteaa valmennuksen valmistaneen hänet nopsaan uudelle pelipaikalle. ”Ei minulle ole niin suurta väliä mitä pelipaikkaa pelaan, kunhan se on joukkueelle paras ja saa peliaikaa”, Vera lisää rauhalliseen tyyliinsä.
 

Vera, miksi Wolverines?

”Arvioin talvella, että Wolverines tarjoaa minulle parhaimmat puitteet omalle kehitykselle. Joukkueessa on laadukas valmennus sekä sitoutuneet ja kovatasoiset joukkuekaverit”, Vera summaa ja kertoo löytäneensä mukavasti oman paikkansa joukkueesta.
 

Mitä odotuksia vielä tälle kaudelle?

Vera huikkaa meiningin olevan hyvä: ”Tavoitteena tottakai Vaahteraliigan voitto! Toivottavasti off-seasonilla tehty työ näkyy pelikentillä.”
 

Terveiset Wolverines-faneille?

”Tulkaa peleihin paikan päälle nostattamaan tunnelmaa ja kannustamaan meidät voittoon!”
 

Teksti: Erika Nylund
Kuva: Milla Miettinen