Helsinki Wolverinesin rosteriin kansainvälistä osaamista

clausen
Thomas Wulff Clausen

Kööpenhaminan liepeillä sijaitsevasta Glostrupin kaupungista Tanskasta kotoisin oleva 26-vuotias pelinrakentaja Thomas Wolff Clausen on allekirjoittanut sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa kaudesta 2017. Thomas on käynyt Wolvojen treeneissä lokakuusta lähtien ja saanut paljon toistoja Janne Lehtisen suorittaessa asevelvollisuuttaan ja Oskar Drockilan kuntouttaessa U19 PM-kisoissa loukkaamaansa kättä. Pelikirjan opiskelu on sujunut hyvin ja Thomas on kotiutunut ahmalaumaan erinomaisesti.

“Opiskelen maantiedettä ja englantia Roskilden yliopistossa ja työstän parhaillaan Suomessa opinnäytetyötäni. Tulin Suomeen, kun tyttöystäväni sai työpaikan Helsingistä ja päätin lähteä hänen mukaansa. Suomi ja Tanska ovat kohtuullisen erilaisia maita, vaikka sijaitsevatkin lähellä toisiaan, joten on mielenkiintoista päästä reissaamaan ja tutustumaan lähemmin suomalaisiin kaupunkeihin ja kulttuuriin”, Thomas kertoo taustastaan.

”Olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa 18-vuotiaasta saakka. Olen kokeillut useita pelipaikkoja, mm. puolustuksen linjaa, mutta lopulta pelipaikaksi vakiintui pelinrakentaja, jona olen pelannut viimeiset kolme kautta. Minulla on aiempaakin kokemusta ulkomailla pelaamisesta, sillä olin vaihto-oppilaana Istanbulin teknillisessä yliopistossa 2012-2013, jossa pelasin paikallista korkeakoulusarjaa. Viime kaudella edustin Tanskan pääsarjassa pelaavaa Herlev Rebelsiä”, Thomas kertoo peliurastaan ja jatkaa:

”Odotin innokkaana mahdollisuutta pelata jenkkifutista Suomessa, sillä taso on täällä hieman Tanskaa korkeampi ja eurooppalaisittainkin verrattuna hyvä. Tutkin eri vaihtoehtoja ja kun huomasin Wolverinesin miesten joukkueen harjoittelevan kolmesti viikossa, päätin lähteä treeneihin kokeilemaan ja pidin joukkueesta ja treeneistä välittömästi. Olen todella innoissani mahdollisuudesta treenata ja pelata Wolverinesissa. Olen sitoutunut joukkueen tavoitteeseen voittaa ykkösdivisioona ja siten päästä palaamaan Vaahteraliigatasolle. Henkilökohtainen tavoitteeni on treenata mahdollisimman paljon ja kehittyä pelaajana, sillä olen päässyt mukaan Tanskan maajoukkuerinkiin ja toiveissani on päästä edustamaan maatani EM-kisojen karsintaotteluihin 2017.”

Helsinki Wolverinesin päävalmentaja Robert Johnson toivottaa urheilullisen Thomasin (194cm/92kg) mukanaan tuoman kilpailun pelinrakentajan pelipaikalle tervetulleeksi.

“Hän on ominaisuuksiltaan hyvä ja älykäs pelinrakentaja. Pelikirjan opetteleminen ei ole tuottanut ongelmia ja hänen arsenaalistaan löytyy kaikki tarvittavat heitot. Thomas lukee puolustusta hyvin ja hänen ominaisuutensa sopivat pocket -tyyppisenä pelinrakentajana systeemiimme erinomaisesti. Meillä on parhaillaan kolme taitavaa pelinrakentajaa heittämässä palloa treeneissä, he kaikki kykenevät hyviin ratkaisuihin ja olemme saaneet kaikille toistoja. Thomas tulee olemaan valmis pelaamaan niin I – kuin II –divisioonassa, joten kilpailu peliajasta tulee olemaan tällä pelipaikalla kovaa. Tiedämme Jannen kyvyt ja Oskarin mahdollisuudet, joten mielenkiintoinen kevät on edessä, sillä edustusjoukkueen aloittavan pelinrakentajan paikka on tällä hetkellä aivan auki!”

Helsinki Wolverinesilla näyttäisi olevan positiivisia ongelmia, kun lähdetään kohti kevättä ja kautta 2017!

-TT

Kuva: Riitta Rinta-Tassi