Kokemusta ja monipuolisuutta – Jason Thomas

Thomas1Pitkään Helsinki 69ersia menestyksekkäästi niin pelaajana, kuin valmentajana edustanut, ajattomaksi tituleerattu Jason Thomas liittyy ahmalaumaan harjoitusottelun kynnyksellä. SAJL:n pronssisella ansiomerkillä palkittu suomijefun veteraani tulee Wolverinesiin ensisijaisesti pelaamaan, mutta päävalmentaja Johnson toivottaa myös valmennuksellisen tietämyksen tervetulleeksi. Thomas on pelannut Suomessa jo 1980-luvun lopulta lähtien ja hänelle on ansaitusti myönnetty niinsanottu suomalaisstatus.

Päävalmentaja Robert Johnson kaavailee Thomasille vastuuta monitoimityökaluna molemmin puolin palloa:

Thomas2”Sopimus Thomasin kanssa on huippujuttu! Jason on toiminut minulle mentorina siitä asti, kun saavuin ensimmäisen kerran Suomeen. Hän tuo valtavan määrän kokemusta joukkueeseemme ja voimme käyttää häntä monilla eri pelipaikoilla, aina suurimman tarpeen mukaan. Kulma- ja takapuolustajan lisäksi hänestä on apua laitahyökkääjänä ja tarvittaessa jopa pelinrakentajana. Tiedän, että hän on joutunut toimimaan pelaajavalmentajan kaksoisroolissa pitkään ja se on todella rankkaa. Tavoitteenani onkin antaa hänen keskittyä mahdollisimman paljon pelaamiseen ja jenkkifutiksesta nauttimiseen, mutta hänen valmennukselliset näkemyksensä ovat aina tervetulleita ja luotan hänen apuunsa kaikissa tilanteissa.

Olemme saaneet joukkeeseen lisäksi useita jenkkifutista ensimmäistä kertaa kokeilevia, lajia vaihtavia urheilijoita jotka ovat kehittyneet huimasti lyhyessä ajassa ja voin luvata, että Wolverinesilla tulee olemaan paljon monipuolisia pelaajia kauden puoliväliin mennessä. Lajitaustaa löytyy koripallosta, rugbysta ja jääkiekosta ja tulette kuulemaan heistä lisää lähivikkojen aikana.”

Thomas4

Helsinki Wolverines avaa pelikautensa huomenna, launtaina 2.4. harjoitusottelulla Norjan pääsarjassa mestaruudesta taistelevaa Eidsvoll 1814´s:ia vastaan. Ottelu pelataan Velodromin harjoituskentällä kello 15 alkaen. Grillikioskista saa herkkuja käteistä vastaan ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

-TT

 

Kuvat: FSC Media / Riku Flink

Artikkelikuva: Riitta Rinta-Tassi