Peetja Mannila

Peetja Mannila aloitti jenkkifutisuransa linebackerina Espoo Raidersissa vuonna 1989 ja pelasi Helsinkiläisen Whipsin riveissä kaudet 1990-1995. Tämän jälkeen seura on ollut Wolverines, jota Mannila oli myös perustamassa. Hän otti seuravastuuta heti Wolverinesia järjestettäessä vuonna 1995 toimien hallituksessa aluksi pari kautta rahastonhoitajana ja vuodesta 1999 aina vuoteen 2013 saakka seuran puheenjohtajana.

Vuonna 2000 Wolverinesin voittaessa Spagettimaljan LB Mannila valittiin loppuottelun MVP:ksi. Kaudella 2004 edustuspaitansa viimeisen kerran riisunut puolustuksen kapteeni otti uudenlaisen haasteen vuodelle 2005, kun seuran valmennusjohto uusittiin: Mannilasta tuli Wolverinesin Vaahteraliiga-joukkueen päävalmentaja.

Luopuessaan tehtävästä vuonna 2009 Mannila oli päävalmentajana luotsannut joukkueensa vuosittain Vaahteraliigan kärkikahinoihin, parhaimmillaan vuonna 2006 hopealle ja vakiinnuttanut seuran paikan Suomen huipulla, sekä vienyt Wolverinesin ensi kertaa EFL-peleihin. Vuonna 2011 seuran voittaessa Vaahteramaljan Mannila toimi puolustuksen koordinaattorina (DC).

Peetja Mannila on rautaisella toimintaotteellaan saanut aikaiseksi sekä runsaasti kritiikkiä, että kehuja. Pelikavereiden mukaan kapteeni Mannila oli armoton taklaaja ja joukkueen kurinpitäjä. ”Bull in the ring”-drillissä Mannilan kerrottiin olevan säälimätön, ”jotta pelaajat voimistuisivat”. Mannila pelasi Vaahteraliigassa vuoteen 2004 saakka ja II-divisioonassa vielä kaudella 2010.

Vuonna 2011 Mannila otti vastaan haasteen lähteä kasvattamaan nuoria pelaajia. Aiemmat kokemukset junioreiden valmentamisesta olivat poikineet apuvalmentajalle useita onnistumisia ja lopulta Wolverinesin Akatemia-toiminnan käynnistäminen ja nuorten innokkuus imaisivat miehen täysin mukaansa. Mannila luopuikin sittemmin sekä seuran puheenjohtajan että Vaahteraliiga-joukkueen johtajan tehtävistään nuorten hyväksi.

Mannila toimii edelleen U17 ja U19 (aiemmin myös U21) joukkueiden päävalmentajana ja suunnitelmia on toistaiseksi tehty kauteen 2017 saakka. Mannila on ollut myös keskeisessä roolissa Espoon yhdistymisessä Wolverinesin sinikeltaiseen perheeseen. Tavoitteena on pidemmällä aikavälillä varmistaa miesten joukkueiden perustan koostuminen seuran kasvattamista nuorista pelaajista.

Pelaajauralta päävalmentajaksi ja seurahistorian pisimmäksi puheenjohtajaksi vienyt urapolku on ollut Wolverinesien ja lajiliiton monipuolisimpia, kentällä ja sen laidalla. Peetja Mannila nostettiin Wolverinesien kunniajäseneksi vuonna 2013. Onnittelemme ja kiitämme Peetjaa arvokkaasta työstä seuran hyväksi tähän asti — Wolverinesille hänen työnsä on ollut monella tapaa korvaamaton. Lisää kuullaan varmasti vielä kasvatustyön tulosten kautta.