Pelinrakentaja Lehtinen mukana Wolverinesissa kaudella 2016

 

Wolverines on solminut pelinrakentaja Janne “Jay” Lehtisen kanssa jatkosopimuksen, jonka myötä maajoukkuemies johtaa ahmahyökkäyksen kentälle myös kaudella 2016.

Kausi 2015 ei alkanut pelinrakentaja Lehtisen kannalta ruusuisesti hänen loukattuaan polvensa toukokuussa Hämeenlinna Huskiesia vastaan pelatussa pre-season -ottelussa. Vaikka vamma ei ollut vakava, vaikutti se selvästi Jannen alkukauden tehokkuuteen. Otteet ovat kuitenkin jatkuvasti parantuneet ja pelaaminen muuttunut varmemmaksi kauden edetessä ja miehen tervehtyessä. Taitava kotimainen pelinrakentaja on jo 1. divisioonatasolla joukkueelleen todellinen voimavara ja siksi on koko seuran kannalta mahtava asia, että Janne jatkaa Wolverinesin pelinrakentajana.

Heitimme miehelle muutamia kysymyksiä.

Miten kuluva kausi on mielestäsi sujunut – mitkä ovat olleet huippuhetkiä ja mitkä pahimpia pettymyksiä?

“Kausi on ollut joukkueelle toistaiseksi vaikea; aloitimme tahmeasti ja olemme kärsineet useista loukkaantumisista. Itsekään en ole kauden aikana päässyt pelaamaan yhtään ottelua täysin terveenä pre-season –turnauksen jälkeen. Joukkueen asenne on kuitenkin parantunut ensimmäisten tappioiden jälkeen ja ryhmä kasvaa vahvemmin yhteen viikko viikolta. Tähän saakka huippuhetkiä ovat olleet viimeiset kolme voittoa, joiden ansiosta olemme päässeet paitsi voiton makuun myös takaisin playoff –rankingeihin. Mikään fiilis ei voita onnistumisen iloa tämän kaltaisessa fyysisessä lajissa. Pahimpiin pettymyksiin kuuluu kokonaisuudessaan kauden alku ja loukkaantumiset, mutta olemme ottaneet härkää sarvista. Nyt kun yhteiset nuotit ovat löytyneet, uskon, että pystymme voittamaan kenet hyvänsä tulevilla viikoilla.”

Miten joukkue on kehittynyt kevään ja kesän aikana; missä on menty eteenpäin ja missä on vielä kehitettävää?

“Joukkueessa on pitänyt rakentaa uusi kilpailuhenkinen kulttuuri, jotta monista erilaisista lähtökohdista tulleita kotimaisia pelaajia on pystytty kehittämään kohti isompia tavoitteita. Huhtikuusta tähän päivään hyökkäyksemme on kehittynyt erittäin paljon. Suomessa yleensä tarjolla olevilla treenimäärillä on vaikea “installoida” käyttämämme kaltainen hyökkäys ja alammekin vasta päästä siihen, että konseptit ovat loogisia kaikille eivätkä pienet muutokset tule shokkina treeneissä tai peleissä. Kehitettävää hyökkäyksestä löytyy vielä kaikilla osa-alueilla ja tämän takia jatkuvuus on tärkeää. Jatkosopimukseni ansioista pääsemme talvella jatkamaan tämän timantin hiomista siitä, mihin se kauden päättyessä jää.”

Mitä odotat loppukaudelta?

“Loppukauden odotuksiin kuuluu playoff –pelit ja niissä onnistuminen. Nyt kun olemme päässeet vauhtiin, en suostu laittamaan tätä kautta pakettiin nostamatta Spagettimaljaa ilmaan tämä joukkueen kanssa.”

Entä odotuksesi tulevalle kaudelle?

“Tulevalla kaudella odotan, että hyökkäyksemme kuuluu Suomen parhaimmistoon niin tehokkuuden kuin nopean temmon ansiosta. Odotan, että linjapelaaminen kehittyy monipuolisemmaksi ja laitahyökkääjien kanssa tulen harjoittelemaan sekä kuvioiden että niiden konseptien yksityiskohtia ja myös pallonkäsittelyä. Toivon myös, että pelaajamme ovat motivoituneita käymään joukkueen voima-, nopeus- ja kuntotreeneissä, jotta kaikki ovat riittävän hyvässä kunnossa loukkaantumisten ehkäisemiseksi ja pelillistä tehokkuutta voidaan parantaa. Pelataan sitten liigassa tai ykkösdivisioonassa, niin henkilökohtaisena tavoitteena on voittaa mestaruuksia.”

Haluatko loppuun lähettää vielä terveisiä Wolverines-faneille ja ahmaperheelle?

“Brahen kentällä on ollut kiva pelata, kun katsomo on ollut täynnä ja pelitapahtumat ovat varmasti näyttäneet hyvälle myös ohikulkijoiden silmiin. Toivoisin näkeväni vielä enemmän Wolverines -värejä fanien ja ahmaperheen yllä. Nähdään myös ensi kaudella ja Stadi on SININEN!”