Seura

Wolverines tänään

Wolverines on Suomen suurin amerikkalaisen jalkapallon yhteisö yli 300 aktiiviharrastajallaan. Toimintamme kattaa kaikki ikäluokat, joissa lajia Suomessa harrastetaan. Toimimme kahden kaupungin alueella, Helsingissä ja Espoossa. Wolverinesin kotiottelut kaudella 2016 pelataan ensisijaisesti Brahen kentällä, eli Bragulla, Helsingin Kalliossa. Espoon kotikenttä on Keski-Espoon Urheilupuistossa.

Edustusjoukkueemme miehissä pelaa alkavalla kaudella 2017 miesten 1. divisioonassa tavoitellen Spagettimaljaa. Naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2017 naisten Vaahteraliigassa. Aikuisten joukkueissa on lisäksi miesten joukkueet 3. ja 4. divisioonissa ja naisilla naisten 2. divisioonassa. Wolverinesin nuoret edustavat 11vs11 SM-sarjoissa U19- ja U17-ikäluokissa ja kahden joukkueen voimin sekä U15 11vs11-sarjassa, että U13 9vs9-ikäluokassa. Nuorimmat U9 ja U11-ikäluokat osallistuvat lasten turnauksiin yhdellä tai kahdella joukkueella, 5vs5- tai 7vs7-pelaajan otteluissa. Meillä on siis yhteensä 12-14 joukkuetta SAJL:n sarjoissa pelaamassa ja lisäksi jenkkifutiksen aitoa cheerleading-toimintaa.

Wolverinesissa on aina tilaa uusille harrastajille kaikissa joukkueissa ja mahdollisuus kehittyä lajissa, tai sen oheistoiminnoissa monipuolisesti. Seurayhteisössämme, Wolverines Family:ssä, on pelaajien lisäksi vahva tukitiimi valmentajia, joukkueenjohtoa, huoltajia, ensiapuhenkilöstöä, kuvaajia, toimittajia, tilastoijia, tuomareita, cheerleadereita, tuottajia, kahvinkeittäjiä, kannustajia ja muita tärkeitä perheenjäseniä.

Arvomme perustuvat urheilulliseen ja avoimeen yhdessä tekemiseen, lajia ja toisia kunnioittavaan toimintaan ja yhdessä kehittymiseen. Tuemme vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua toimintaan.

Wolverines Family on avoin yhteisö liittyä urheilulliseen porukkaamme. – Tule mukaan!

 

Historia

Helsinki Wolverines perustettiin 10. lokakuuta vuonna 1995 ja pelasi ensimmäisen ottelunsa seuraavalla kaudella Lahti Jetsiä vastaan. Wolverines koostui entisistä Helsinki Whipsin pelaajista ja sitä valmensivat Jimmie Lawson, Erkki Päivärinta ja Henri von Holten.

Alkuperäisessä Wolverines-joukkueessa pelasivat Oskari Niemi, Petri Lujanen, Teemu Putkonen, Lasse Oivio, Simo Heikkinen, Tuomas Rönqvist, Jussi Mäkelä, Santtu Erkkilä, Ari Suontakanen, Kimmo Hytönen, Peetja Mannila, Tatu Kotilainen, Isto Laalo, Turo Lipponen, Vesa Kortelainen, Marcus Anderson ja Marcel von Holten. Monet näistä pelaajista toimivat edelleen aktiivisesti Wolverinesin organisaatiossa.

Vuonna 1997 startannut junioritoiminnan yhteistyö Espoo Devilsin kanssa oli perusta Wolverinesin laajentumiselle kahden kaupungin alueelle. Vuonna 2015 Helsingin ja Espoon yhdistysten hallitukset allekirjoittivat sopimuksen yhteistoiminnasta ja muodostivat näin Suomen suurimman amerikkalaisen jalkapallon seurayhteisön.

Erityismainninat

Seuran kunniajäseniä ovat:

Henri Von Holten

Rami Lilja

Peetja Mannila

Lisäksi erityismainninan ansainneet ansioituneet ahmat löydät täältä.