Tavoitteena Suomen suurin naisten jenkkifutisjoukkue – osa 1 – Helsinki Wolverines Ladies

HWL
Tavoitteena Suomen suurin naisten jenkkifutisjoukkue – osa 1 – Helsinki Wolverines Ladies

Helsinki Wolverines Ladies sai alkunsa kaksi ja puoli vuotta sitten syksyisen pimeänä ja sateisena perjantaina Käpylän Velodromin ulkoharjoituskentällä Helsinki Wolverinesin hallituksen päätöksestä. Tarkoituksena oli tarjota jenkkifutista junioreiden ja miesten lisäksi myös naisille sekä mahdollistaa juniorijoukkueiden tyttöpelaajille suora siirtyminen aikuisurheilun pariin.

hwl2015 Kesällä 2015 ahmanaiset pelasivat historiansa ensimmäisen jenkkifutisottelun. Joukkue, joka koostui pelkästään rookieista onnistui lopulta pitkän ja raskaan kauden jälkeen sijoittumaan 1. divisioonan sarjataulukossa seitsemänneksi, jättäen kaksi joukkuetta alapuolelleen.

Ensimmäisestä kaudesta viisastuneena Wolverines Ladies alkoi todenteolla valmistautua kohti tulevaa. Joukkue tarvitsi kipeästi uusia pelaajia, valmentajia sekä paljon treeniä, sillä kukaan ei halunnut enää pelata jokaista downia kentällä molempiin suuntiin – alivoimalla.

 

hwl2016 Ahmanaisten 2. kausi alkoi paremmin kuin hyvin. Joukkueen rosterissa oli 30 pelaajaa, valmentajia oli riittävästi ja pelipaidatkin ehtivät saapua toimittajalta juuri ennen ensimmäistä ottelua. Kausi aloitettiin vahvasti ottamalla voitto kotona Brahen kentällä, jonne oli saapunut 100 päinen yleisö seuraamaan ahmalauman otteita.
Kauden mittaan koettiin suuria tunteita, ikäviä loukkaantumisia, häviöitä ja voittoja sekä yksi todella kova jatkoaikavoitto. Joukkueen henki oli kova, mutta lopulta sarjataulukko ilmoitti 5. sijan, mikä tarkoitti kauden päättymistä ja joukkueen jäämistä pudotuspelien ulkopuolelle.
 

Syksy koitti lyhyen tauon jälkeen ja uudet tuulet puhalsivat kohti sinisiä purjeita; Helsinki GS Demons lopettaa jenkkifutis-toimintansa ja haluaa yhdistyä Wolverines Ladiesin kanssa. Useiden palaverien ja keskustelujen jälkeen asia oli viimein saatettu päätökseen ja virallinen ilmoitus tehtiin syyskuussa. Kaudella 2017 Helsinki Wolverines Ladies tulee pelaamaan yhtenä joukkueena kahdella sarjatasolla.

 

ladies_kansi Seuraava eli kolmas kausi tulee olemaan Wolverines Ladiesille kuitenkin kaikista haastavin. Valmennuksen on onnistuttava rakentamaan joukkueesta kaksi toimivaa ja kilpailukykyistä kokoonpanoa naisten Vaahteraliigaan sekä 2. divisioonaan. Lisähaasteen tuo pelikirjojen toteuttaminen pelityyleiltään erilaisilla sarjatasoilla, sillä vaikka kenttä pysyy samankokoisena, pelataan liigassa täydellä 11vs11 kentällisellä, kun taas divisioonassa pelaajia on kaksi vähemmän.

 

Tässä vaiheessa offseasonia voidaan kuitenkin jo vähän huokaista helpotuksesta, sillä valmennuksen asettama vähimmäismäärä pelaajille on ylitetty ja pelaajasopimuksia on kirjoitettu jo huikeat 55.
Myös päävalmentaja Pekka Lamminsalo on tyytyväinen tilanteeseen; “Offseason on mennyt tähän mennessä täysin aikataulun mukaan. Pelaajia on ollut treeneissä hyvin ja meininki on ollut mitä loistavin. Tammikuun kokeilupäivän jälkeen olemme saaneet myös lisää uusia joukkuekavereita, joista toivottavasti moni innostuu jäämään lajin pariin pitkäksikin aikaa.”
 

Kausi 2017 lähenee ja offseasonia on jäljellä enää hieman yli kolme kuukautta. Joukkueen toimintaan ovat kaikki kiinnostuneet aina tervetulleita, sillä ahmaperhe ei voi koskaan olla liian suuri. Tässä vaiheessa Wolverines Ladies kuitenkin toivottaa kaikille kovia treenejä ja hyvää valmistautumista kesään.

Ja lainaten joukkueen yhtä perustajajäsenistä, “Sellainen meidän perhe Wolverines Ladies on.”

 

Kuvat: Anu Hakkarainen&Helsinki Wolverines Ladies
Teksti: Helsinki Wolverines Ladies