U13: Wolverinesin junioreita Orlandoon kansainväliseen Pop Warner Super Bowl -turnaukseen.

U15 ja U13 – vuotiaiden kansainvälinen vuosittainen Pop Warner turnaus järjestetään Orlandossa USA:ssa joulukuun alussa. Suomen, Kanadan, Meksikon ja Yhdistyneiden Arabiemiirien joukkueet kohtaavat toisensa turnauksessa, johon osallistuu yhteensä n 16000 amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa ja cheerleaderia.
Suomen joukkueet osallistuvat kansainväliseen turnaukseen, yhdysvaltalalaisten joukkueiden pelatessa omassaturnauksessa samalla alueella.

popwaner2016-logoSuomesta matkaan lähtee alle 13-vuotiaiden ja alle 15-vuotiaiden joukkueet, joidenka pelaajat tulevat eri seuroista ympäri Suomea. Joukkueet ovat leireilleet kaksi kertaa lokakuussa, opiskellen pelikirjoja ja tutustuen uusiin joukkuekavereihin.

Wolverines juniorit Espoosta on turnaukseen osallistumassa kolme pelaajaa Pyry Ranta, Nicklas Jaatinen ja Arsi Virta. Neljäs turnaukseen valittu, Henri Suikki loukkasi nilkkanssa koulussa harmittavasti juuri ennen turnausta. Ahmojen pelaajat osallistuvat U13 eli Junior Varsity sarjaan turnauksessa.

pid_2342Pelaajat olivat lauantaina Laaksolahdessa harjoituksissa täydessä vauhdissa ja malttoivat treenien jälkeen istahtaa hetkeksi kertomaan ensimmäisestä kansainvälisestä urheilumatkastaan, ja heti lajin emämaahan suureen turnaukseen. Pelaajilla on selvä tavoite turnaukselle, fokus on peleissä ja pelit lähdetään voittamaan. Peleihin valmistaudutaan jopa kaksilla treeneillä vapaapäivinä. Ohjelmaan on kuitenkin saatu lisättyä myös yksi oikea vapaapäivä, jolloin joukkue lähtee tutustumaan Orlandoon.

Vaikka kukaan pelaajista ei alkuun myöntänyt kaksitoista päivää kestävän turnausmatkan jännittävän, silti sivulauseessa lipsahti, ettei öisin uni meinaa tulla silmään miettiessä tulevia pelejä.

pid_2369

Turnaukseen lähtijöiden mietteitä ennen turnausta:

Arsi Virta (-04), OL/DL eli hyökkäyksen ja puolustuksen linjamies. (kuvassa oikealla) 
”aloitin lajin pari vuotta sitten, vanhempieni ystävä on pelannut lajia ja puhui siitä minulle. Koulusta sai vapaata turnaukseen, mutta läksyjä tuli poissaolon ajalle.”
”kyllähän reissu minua jännittää aika kovasti”

Nicklas Jaatinen (-03), QB eli pelinrakentaja (kuvassa keskellä) 
”aloitin lajin jotain kaksi vuotta sitten, kiinnostuin lajista kun katsoin Waterboy (Juomahemmo) -leffaa”
”mietin tulevia pelejä paljon”

Pyry Ranta (-03), RB eli keskushyökkääjä  (kuvassa vasemmalla) 
”aloitin pari vuotta sitten, mun isovelikin pelaa ja halusin itsekin mukaan”
”no ei oikeastaan jännitä ja voittamaan lähdetään”

Pelaajat kertoivat saaneensa jo kahden leirin aikana uusia kavereita ja uskovat matkan aikana joukkueen tiivistyvän entisestään. Wolverines toivottaa Suomen joukkueille menestyksekästä turnausmatkaa!

Wolverinesin junioreiden harjoitukset ovat täydessä vauhdissa sekä Espoossa että Helsingissä.
Lisätietoa harjoituksista ja harrastuksesta : http://helsinkiwolverines.com/yhteystiedot/

 

©

Lähde: SAJL:n artikkeli http://www.sajl.fi/?x167512=5694800

Kuvat : Riitta Rinta-Tassi

 

-Riitta Rinta-Tassi