U13/U11/U9 Nuorimpien junioreiden harjoitukset täydessä vauhdissa

PID_2327 Wolverinesin nuorimpien junioreiden (alle 9v, alle 11v ja alle 13v) talvi on ollut työntäyteinen. Harjoitukset ovat pyörineet marraskuusta alkaen kahdesti viikossa Helsingissä ja Espoossa on harjoiteltu kolme kertaa viikossa.

Tulevalla kaudella Wolverinesin juniorit osallistuvat junioriturnauksiin, joita järjestetään ympäri Suomea. U9 ja U11-ikäisissä pelit pelataan turnausmuotoisesti ja tavoitteena on ennenkaikkea opetella joukkueena toimimista ja pikkuhiljaa jenkkifutiskuvioihin sisään pääsemistä. U13-ikäisissä Wolverines osallistuu SM-sarjaan,  jolloin tekeminen muuttuu tavoitteellisemmaksi. Amerikkalainen jalkapallo on lajina monipuolinen, pelipaikka löytyy hyvinkin erilaiset fyysiset ominaisuudet omaaville pelaajille. Lajia pidetään suvaitsevana ja toimintaan voi tulla mukaan valtalajeista poiketen myöhäisemmälläkin iällä. Monipuoliset harjoitteet tukevat myös toisen lajin harrastajia, pelaajia kannustetaan harrastamaan myös muita lajeja urheilijan kehitystä tukien.

 

PID_2294Helsinki Wolverinesin nuorimpien junioreiden harjoitukset ovat sujuneet mainiosti. Vastuuvalmentaja Veikko Viuhan mukaan joukkue on ryhmäytynyt hyvin ja treeneissä on ehditty vähän ”höntsäämäänkin.” ”Tähtäimessä on järjestää keväällä oma turnaus Brahen kentällä, jolloin pääsisimme isännöimään ympäri Suomea tulevia vierasjoukkueita ja korkata kausi käyntiin,” kertoo Viuha. Toista kautta nuorimpien junioreiden joukkueita luotsaava Viuha kertoo myös olevansa erityisen iloinen joukkueen aktiivisista vanhemmista. Vanhemmat ovat keränneet varoja erilaisilla yhteisponnistuksilla tulevaa Ruotsin pelimatkaa varten.

PID_5228-001Wolverines juniorit Espoo harjoittelee kahdesti viikossa Laajalahdessa ns lajiharjoituksissa sekä yksissä kuntopiiriharjoituksissa. Joukkueen perinteenä on ollut ottaa lähtölaukaus kesän mittelöihin viikonloppuleirillä juuri ennen kauden alkua keväällä. Espoon valmentajista haastatteluun vastasi Opi Olavuo. ”Meillä on ollut mukavasti porukkaa ja U9-15 ja harjoittelu on ollut monipuolista. Syksy oli kuntoa ja perustekniikkaa, erityisesti turvallisen taklaustekniikan (heads-up) opettelua. Nyt on kamatreenit alkaneet ja opettelemme pelikirjaa, ja edelleen myös pelipaikkakohtaisia tekniikoita. Treeneissä on ollut hyvin valmentajia ja positiivinen pöhis. Mukaan mahtuu hyvin vielä!”

Wolverinesin jokaiseen joukkueeseen otetaan uusia pelaajia, lainaamme alkuun varusteet, toimintamme on avointa ja pyrimme pitämään junioreiden harrastekustannukset alhaisina.

PID_5496-001

Mikäli harrastamisen aloittaminen kiinnostaa, ota yhteyttä ja tule kokeilemaan!
Yhteystiedot : http://helsinkiwolverines.com/yhteystiedot/

Kuvat ja teksti: Riitta Rinta-Tassi