Tulevana lauantaina 16.3. pelataan Kouvolassa flagin hallisuomenmestaruudesta. Hallitseva mestari Wolverines lunasti paikkansa suoraan finaalissa runkosarjan voittajana. Finaalivastustaja ratkeaa välierässä, jossa kohtaavat Mikkeli Bouncers ja Kouvola Indians.

Wolverines voitti kaikki ottelunsa kauden turnauksissa. Joukkue ei ole kuitenkaan jäänyt laakereille lepäämään, vaan finaalia varten on harjoiteltu tehokkaasti. Suuri pelaajamäärä on mahdollistanut pelillisen harjoittelun, mikä on iso etu valmistautumisessa. Finaalissa Wolverinesin pelaajalistassa on lähes maksimimäärä pelaajia, 13. Omaa peliä on pyritty kehittämään molemmin puolin palloa. Edellinen turnaus kuitenkin osoitti, että vastustajat ovat opiskelleet Wolverinesin pelitapaa ahkerasti. Pelit olivat alkukautta selkeästi tiukempia.

Wolverinesin flagi-joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja aivan lajin untuvikkoja. Melkein puolella pelaajista (6) on  kaapissaan arvokisamitali. Lähes kaikki muut pelaavat joko ensimmäistä tai toista kauttaan flagia. Kolme tämän kauden tulokaspelaajaa sekä yksi todellinen konkari kertoivat tunnelmia kaudesta ja valmistautumisesta finaaliin.

Anna Martola on ollut Wolverinesin toiseksi paras pisteidentekijä, vaikka pelasi flagia ensimmäisen kerran syyskuussa. Martola kommentoi tulokaskauttaan seuraavasti:

”Oikeen hauska ja opettavainen eka kausi. Ekat treenit ja mukavat jengiläiset saivat mut heti innostumaan lajista. Aluksi olin kyllä pihalla varsinkin sääntöjen ja eri pelien suhteen, mutta pikkuhiljaa nekin alkoivat sujua. Kun saa kaikilta apua ja suoraa palautetta, niin oppii nopeasti. Jännittää ja odotan innolla finaalia!”

Puolustuksessa on kaksi tulokaspelaajaa: Jenna Hautamäki ja Laura Ainamo.

”On ollut hienoa päästä tutustumaan uuteen lajiin, erityisesti lajin nopeus viehättää. Jenkkifutikseen verrattuna lippupallossa kivaa vaihtelua tuo tietynlainen ketteryyden ja tarkkuuden tarve etenkin liputuksissa.  Ilman varusteita pelaaminen on mukavaa vaihtelua, kun liikkumisesta tulee hieman eri tyyppistä ja laji haastaa taas uusilla osa-alueilla. Nopea tempo, soikea pallo ja mahtava porukka, ei voi kun tykätä. Olisi mahtavaa, jos harrastajamäärät ja sarjat olisivat isompia, ja pelejä näin enemmän. Harmillista, että finaaliturnaus kutistui näin pieneksi. On jännä nähdä, kuka tulee vastaan finaalissa ja mitä uutta ovat keksineet etenkin heidän hyökkäyksensä puolella!” pohtii Hautamäki., joka edellisessä turnauksessa aiheutti vastustajan pelinrakentajille harmaita hiuksia nopealla heittoryntäyksellä.

Ainamo on väläytellyt liimanäppejään molemmin puolin palloa. Hän on ottanut useita syötönkatkoja sekä vieraillut myös hyökkäyksessä saldonaan yksi maali.

”Flagi on hauska laji ja hienoa päästä pelaamaan ihmisten kanssa, jotka ovat pelanneet pitkään sekä lippupalloa että jefua. Myös jefu-vastustajien tapaaminen lippupallon merkeissä on mielenkiintoista, kun on vaikea arvioida, millaisella pelityylillä flagiä pelaavat. Pelimuodon omaksuminen on sujunut tosi hyvin. Välillä tosin on vaikea muistaa pysähtyä, kun oma joukkue kuljettaa palloa. Liputtaminen on ajoittain haastavampaa kuin taklaaminen. Lähden hyvin mielin finaaliin. Vaikka mitä tapahtuu, niin hauskaa on varmasti!” tunnelmoi Ainamo.

Lopuksi vielä todella kokeneen Tiia Norosen mietteitä paluusta pelikentille:

”Paluu on tuntunut mahtavalta. Minut on otettu hienosti mukaan jengiin ja olen saanut peliaikaa, vaikken fyysisesti ole enää nuoruusvuosien tasolla. Huippua on ollut päästä pelaamaan vanhojen pelikavereiden kanssa. Treeneissä ja peleissä on fiilis ollut mitä parhain. Finaalissa odotan näyttäviä kiinniottoja ja tiukkaa puolustusta.”

Noronen edusti Suomea neljissä arvokisoissa vuosina 2005-2009. Kirkkaimman mitalin hän voitti Helsingissä vuonna 2005, kun Suomi saavutti Euroopan mestaruuden.

Finaaliturnauksen aikataulu: https://www.sajl.fi/?x167512=9465192

Wolverines-pelaajat finaalissa:

QB Jenni Wahlberg
C Jasmin Lindqvist
C Tiia Noronen
WR Sanni Seppälä
WR Anna Martola
WR Ulla Yläsaari
DB Johanna Pudas
DB Kati Kurvinen
DB Laura Ainamo
DB Jenna Hautamäki
DB Saara-Kaisa Välitalo
DB Anette Bäckman
DB Heta Rantanen

Päävalmentaja Iiro Laatio