Ahmalauman rosteri sai hiihtoloman kunniaksi mukavasti lisää laatua ja syvyyttä, kun sopimukseen päästiin kolmen uuden pelaajan kanssa. Kolmikon tunnetuin pelaaja on laitahyökkääjä/palauttaja Phung Nguyen, jonka edelliset kaudet ovat olleet erinäisistä syistä hyvin rikkonaisia. Edellisen huippukauden porvoolaislähtöinen ja maajoukkueessakin esiintynyt Nguyen pelasi 2016 Vaasa Royalsin riveissä, jolloin hän eteni 48 kopilla 559 jaardia ja maalejakin syntyi kuusi. Lisäksi hän palautti potkuja lähes kaksi kentänmittaa. Phung kertoo, että Ahmalaumaan hänet toi halu menestyä, tuttu valmennus sekä hyökkäyksen amerikkalaisvalinnat.

”Phung Nguyen tuo hyökkäykseen sekä potkujen palautukseen elementtejä luoda vaarattoman oloisesta tilanteesta isoja pelejä. Lisäksi kokeneena ja viimeisen päälle urheilijana Phung tulee varmasti nostamaan muiden laitahyökkääjien tasoa, eikä takakenttäkään tule pääsemään hänen kanssaan treeneissä helpolla”, hykertelee hyökkäyksen koordinaattori Jan Österlund.

Tukimies Jasper Lindqvist (185/100) siirtyy Wolverinesiin Buthersista, jossa hän pelasi rookievuotensa Vaahteraliigassa. Nuoresta iästään huolimatta Lindqvist on ehtinyt kokea jo melko paljon – kauden high schoolissa Minnesotassa sekä nuorten EM-kisat viime kesänä Italiassa. Kisoissa pelasi myös Wolverinesin kasvatti Santeri Kiialainen (183/95), joka on myös päättänyt jatkaa uraansa. Nopea ja monipuolinen Kiialainen kykenee pelaamaan sekä tukimiehen että safetyn paikoilla.

”Lindqvist ja Kiialainen sopivat tulevaan puolustuksen systeemiin kuin nenä päähän, lisäksi hyvillä renkailla varustetut tukimiehet ovat erikoisjoukkueiden perusta. Nyt meillä on tukimies-safetykalusto erittäin mielenkiintoinen. Jenkkisafety Hart ja Janne Lahikainen ovat kokeneita pelureita, heidän lisäkseen meillä on viisi viime vuoden junnukisojen pelaajaa (Laalo, Ketonen, Kiialainen, Lindqvist ja Lindfors), sekä USAssa high schoolin käynyt Viljami Rautavirta ja toista kauttaan pelaavat Pietari Koskenniemi ja Samuli Kaappola. Kaikki ovat urheilijoita ja helposti valmennettavia. Uskon että kehitystä tulee tapahtumaan ennen kautta sekä kaudella paljon”, kertoo puolustuksen koordinaattori Jan Vilkko.