Helsinki Wolverines vahvistuu entisestään, kun seurassa 2014 pelannut amerikkalainen DB/WR Oscar Vazquez-Dyer liittyy joukkueeseen. Hän tuo mukanaan neljä saksalaista: Ingo Bertherin (WR), Christian Petrichin (LB), Marc Kuppingerin (OL), Alexander Funkin (RB). Kaikki edustivat viime kaudella Saksan toiseksi korkeimman tason (GFL2) Biberach Beaversia, mutta kauden peruuntumisen vuoksi he päättivät tulla Suomeen. Dyerin ohella joukon nimekkäin pelaaja on keskushyökkääjä Funk, joka kantoi palloa 2018 München Cowboysin riveissä GFLssä.

Omituisen kauden ilmiöitä – pelaajilla ei ole sarjaa, jossa pelata, joten he tulevat sinne missä pelataan. Totta kai meille pelimiehet aina kelpaavat, saamme harjoitusten laatua kovemmaksi ja kilpailu peliajasta tuo hommaan oman ulottuvuutensa”, toteaa valmennuspäällikkö Jan Vilkko. ”Kenellekään ei ole luvattu peliaikaa, vaan systeemit pitää oppia ja jokainen downi ansaita.

Loppukeväästä Wolverinesin pelaajavahvuuteen paluumuuton tehnyt Ville Valasti vietti kesän 2019 uusien kiinnitysten tapaan Biberach Beaversissa. Kun GFL ilmoitti peruvansa kauden koronan takia, otti Oscar yhteyttä.

Pelasin Biberachissa viime kaudella ja sain hyvin selville, millaisia kavereita meille on tulossa pelaamaan. Olen tuntenut Oscarin vuodesta 2013 asti ja siitä lähtien olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä jefun merkeissä. Viime vuonna Biberach ja Oscar tarjosivat paikkaa tulla pelaamaan – nyt on sitten meidän vuoromme tarjota kavereille mahdollisuus tulla näyttämään osaamista Suomen pelikentille”, Ville Valasti viestittää.

Kuka sen parempi olisikaan kertomaan pelaajakiinnitysten kyvyistä kuin aiemminkin samassa joukkueessa pelannut Valasti. Hän jatkaa: ”Ingo on lahjakas rissu ja tulee ehdottomasti auttamaan meitä sekä hyökkäyksen puolella että palautuksissa. Hän on herättänyt kiinnostusta myös yhdysvaltalaisyliopistoissa, joten kaveri tulee olemaan ehdottomasti hyvä lisäys joukkueeseen.

Alex kantoi ahkerasti palloa viime vuonna Biberachissa ja tulee ehdottomasti näkymään pelikentällä. Hän osaa juosta kovaa, on erittäin vaikea taklattava avoimella kentällä ja tuo räjähtävyyttä hyökkäykseen. Lisää tuo myös GFL-kokemus, sillä Alex oli Munich Cowboysien paras etenijä vuonna 2017–18. Olen innoissani tästä kaverista.

Krillin, eli Christian, tulee auttamaan tukimiesosastolla ja spessuissa. Kaveri ei pelkää tilanteita ja uskaltaa pelata kovaa. Ehdottomasti yksi äänekkäimpiä ja vastuullisimpia pelaajia, kenen kanssa olen ollut tekemisissä.

Oscar on sekä valmentanut että pelannut ympäri Eurooppaa, mutta päätyi lopulta Saksaan asumaan sekä otti päävalmentajan roolin Biberachissa. Oscar on varmasti yksi monipuolisimpia pelaajia ja hänkin osaa pelata kovaa. Vaikka Oscar on veteraani jefukentillä, tulee hän olemaan tärkeä lisäys meidän takakenttäosastollemme, missä meillä on aika paljon nuoria kundeja.

Marcia en kerinyt tapaamaan ennen lähtöäni takaisin Yhdysvaltoihin, mutta tämä isokokoinen kaveri osaa kuulemma pelata fyysisesti. Marc tulee tuomaan lisää syvyyttä meidän hyökkäyksen linjaan.”