Miesten kakkosdivarin välieräpelit pelattiin viikonloppuna 22.-23.8. Lauantaina Pirkkala Spartans varmisti paikkansa finaalissa ja voitti Hyvinkää Falconsin tuloksin 24 – 20 (24 – 2). Toisessa välieräpelissä sunnuntaina aurinkoiselle Brahen kentälle Wolverines Bluen vieraaksi saapui Oulu Northern Lights.

Wolverines Blue oli voittanut kaikki runkosarjan aiemmat ottelut ja raamikas Oulu hävinnyt vain Pirkkala Spartansille. Hyvätasoinen ottelu oli ennakko-odotusten mukaisesti äärimmäisen tasainen loppusekunneille saakka.

Wolverines Bluen puolustus pystyi antamaan Oulun pelinrakentalle painetta heittotilanteissa sekä pitämään pallon vastaanottajat kurissa, joten Oulun hyökkäys eteni pelissä voimakkaasti juosten. Oulu teki maalin jo ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, kun Oulun keskushyökkääjä #40 Pauli Pylväs puski vahvasti laidasta läpi. Wolverines Bluen tasoitus tuli toisen neljänneksen alussa, kun #3 Rasmus Laalo yhdisti heitolla #29 Ingo Bertherin.

Ottelun toisen neljänneksen lopussa Oulu onnistui etenkin alemmissa sarjoissa melko harvinaisessa 35 jaardin potkumaalissa ja puoliajalle mentiin Oulun johdossa 7 – 10.

Kolmannen neljänneksen alussa Oulun #22 Tommi Puranen juoksi näyttävästi 60 jaardia maaliin ja ottelun momentum näytti kääntyneen pohjoiseen. Wolverines Blue eteni kuitenkin hyökkäysvuorollaan päättäväisesti kohti Oulun maalialueetta. #6 Elmeri Laalon kiinniotto veljensä heitosta kavensi tilanteen 14 – 17. Kun pian vielä Rasmus Laalo tavoitti heitollaan 03-syntyneen #20 Julius Järvisen maalialueen reunalta, oli Wolverines Blue siirtynyt ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 21 – 17.

Maalia seuranneesta aloituksesta Wolverines Blue riisti pallon onside-potkulla takaisin itselleen. Tämän jälkeen molempien joukkueiden puolustukset terästäytyivät ja pallo vaihtoi omistajaa, kun hyökkäykset joutuivat aina luopumaan pallosta etenemisen katketessa yritysten loppumiseen.

Kun peliaikaa oli jäljellä 01:25, nappasi Wolverines Bluen puolustaja/potkaisija #86 J-P Poutanen linjamiesten osittain blokkaaman pallon ilmasta ja päästi syötönkatkollaan Wolverines Bluen hyökkäyksen kuluttamaan kelloa. Tärkeän syötönkatkon lisäksi J-P Poutanen onnistui myös joukkueen kaikissa lisäpistepotkuissa. Lisäpisteitä ei viime sekunneilla enää ottelussa nähty ja Wolverines Blue eteni kakkosdivarin finaaliin 21 – 17 (7 – 10) voitolla.

Voittojen tiellä tällä kaudelle kulkeneet Pirkkala Spartans ja Wolverines Blue kohtaavat toisensa tulevana viikonloppuna Rautamaljassa. Rautamalja pelataan Pirkkalan Keskusurheilukentällä (Urheilutie 6, Pirkkala) lauantaina klo 18.00 alkaen. Tule kannustamaan Helsinki Wolverines Blue voittoon!

FSC Median kuvat ottelusta: https://fscmedia.kuvat.fi/kuvat/Palloilu/2020/American+Football+2020/M2D+Wolverines+vs.+Northern+Lights+23.8.2020/

Teksti ja kuva:
Jan Sundblad

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment