Mika ”Speedy” Ahonen tekee kolmannen paluunsa Wolverinesin valmennukseen. Speedy on aloittanut peliuransa vuonna 1986 Hyvinkää Falconsissa ja valmentanut lajin parissa vuosituhannen vaihteesta alkaen, viimeisimmät viisi vuotta Porvoon Butchersissa. Ahmalaumaa Ahonen on valmentanut aikaisemmin vuosina 2005-2007 ja 2010-2013. ”Tässä on tullut nähtyä yhtä sun toista vuosien aikana”, hän myöntää.

Aivan tuntemattomien pariin Ahonen ei liity tälläkään kertaa. Aki Rinteen ja Kari Leivojan kanssa hän on peliuransa aikana pelannut, jälkimmäisen kanssa lisäksi valmentanut. Myös Jan Österlund on tuttu. ”Kaikki valmentajista ovat mukavia persoonia ja uskon kyllä, että porukalla saadaan tehtyä hyviä asioita. Karin ja Miken kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen päätin lähteä mukaan valmentamaan. He saivat minut vakuutettua kauden 2021 joukkueen mahdollisuuksista uusia kuluneen syksyn finaalipaikka”, Speedy toteaa.

Pelaajista suurin osa on kuitenkin tuoreita tuttavuuksia. ”Tässä on nyt muutamat harjoitukset takana ja mennään pala kerrallaan eteenpäin. Vaikka kauden avaukseen on vielä pitkä matka, jo tässä vaiheessa tekeminen näyttää todella positiiviselta ja joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa”, hän myhäilee. ”Viimeksi päästiin nostamaan kannua vuonna 2011. Siitä jäi hyvät, ikimuistoiset fiilikset. Tahtotila on se, että pääsisi samaan tulevallakin kaudella. Melkein kaiken olen nähnyt tämän lajin parissa Suomessa, eli ainoa isoin ja hienoin asia olisi se, että saataisiin jälleen kerran nostettua malja.”

Wolverinesin hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja tapasi Speedyn ensimmäisen kerran Hyvinkäällä 90-luvun puolivälissä. 1-divisioonassa pelanneen joukkueen amerikkalaisvalmentaja oli jättänyt joukkueen kesken kauden ja Leivoja liittyi itse peliurallaan loukkaantuneena valmennustiimiin. Finaaliotteluun päättyneen kauden jälkeen hän palasi Porvooseen, jonne lähti mukaan myös muun muassa Ahonen. Vuosien aikana miehet ovat toimineet niin eri joukkueissa kuin samassakin, mutta aina tulleet hyvin toimeen – nykyään tekemisissä ollaan myös perheiden kesken.

”Tiedän, että Mika sopii valmennusporukkaan hyvin. Hän ottaa yhden palan pois muilta valmentajilta sekä auttaa Mattinglyä myös puolustuksen kanssa samalla. Kivahan se on saada yhdet silmäparit lisää sekä kokemusta pitkän valmennus- ja peliuran takaa. Olen tosi tyytyväinen, että Mika tulee mukaan”, Leivoja hehkuttaa, sekä lisää, että Speedy on käynyt Yhdysvalloissa asti opiskelemassa lajin saloja. ”Olen pyrkinyt kouluttautumaan lajin parissa ja kehittymään paremmaksi valmentajaksi”, Ahonen vahvistaa.

”Toivotamme Mikan avosylin tervetulleeksi takaisin Wolverinesiin. Uskomme, että hän täyttää erittäin kaivatun paikan joukkueessamme ottaessaan vastuulleen erikoisjoukkueet”, päävalmentaja Mike Mattingly toteaa. ”Pyörät lähtevät pyörimään täällä aivan pian. Sen lisäksi, että suurin osa viime kauden pelaajista tekee paluun, näyttää siltä, että saamme mukavasti täydennystä rosteriin niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin pelaajista. Olemme luottavaisia tähän yhdistelmään ja odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan matkan kohti Vaahteramaljaa.”

”Terveisiä kaikille laji-ihmisille ja erityisesti Wolverines-faneille, kannattaa varmaan tulla seuraamaan meidän edesottamuksia tulevalla kaudella Vaahteramaljan metsästyksessä”, Speedy päättää.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment