Helsinki Wolverines on solminut sopimuksen seuran kasvatin, Aleksi Olavuon (190/129), kanssa kaudelle 2022. Olavuo kertoi reilu vuosi sitten Wolverinesille kokevansa Suomessa pelaamisen olevan päämääräisesti pettymys, mutta kelkka on kääntynyt pelipaikkatoiveiden vuoksi: ”Suomessa pelaamiseni johtuu siitä, että haluan vaihtaa pelipaikkaani puolustukseen. Tiedän, että olen paremmin rakennettu siihen. Suomessa pelaaminen ei ole tavoite, mutta tässä vaiheessa uraani se vaikutti parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta, koska tarvitsen filmiä puolustuksen linjasta. Sitä en saa jenkeistä, sillä college-valmentajat eivät ota riskejä ja rekrytoi ketään ilman filmiä.”

Päävalmentaja Michael Mattingly kommentoi: ”kiva saada Aleksi takaisin ja osaksi joukkuetta. Hän tulee varmasti olemaan vakuuttava myös puolustuksen linjassa, ja tekee meidän jo valmiiksi huipun puolustuksemme vieläkin paremmaksi.”

Reilu vuosi sitten Olavuo oli palannut Suomeen olosuhteiden pakosta – rutiinia ylläpiti harjoittelu Wolverinesin kanssa, mutta tavoitteena siinsi valinta aloittavaan kokoonpanoon American International Collegen Yellow Jacketsin riveissä. Tämä tavoite saavutettiinkin. ”Alun perin piti pelata puolustusta, mutta head coach muutti mieltään, kun pääsin paikalle. Olin hyvä tiimipelaaja ja tein mitä pyydettiin – pelasin oikeaa guardia ensimmäistä kertaa elämässäni. Kun vihdoin pääsin paikalle, vähän myöhässä rokotusten ja pienen etureisirevähdyksen takia, uusi hyökkäyksen linjavalmentaja, joka ei ollut nähnyt mua ennen, myös muutti tilannetta.”

Olavuo kuvaa kyseisen valmentajan kanssa käytyä keskustelua seuraavasti: ”Kun vihdoin sain kamat päälle, uusi valmentaja kysyi tavoitteistani. Sanoin rehellisesti ’to compete, to start, to win games’ – sen jälkeen hän sanoi, että pelaan scout hyökkäystä seuraavat pari treeniä, että hän voi arvioida minut. Vastasin tähän ’that’s fine, it’s up to me to make you realize I’m the best option.’ Kun hän kysyi, miten aion saavuttaa tämän, vastasin ‘I’m gonna play football to the best of my abilities to the point that you’ll have no choice but to have me start if you don’t want to get second guessed by the rest of the team or coaching staff.’” Olavuo kertoo aloittavan oikean guardin paikan varmistuneen hänelle kolmen treenikerran jälkeen.

Yellow Jacketsin kausi pystyttiin Olavuon mukaan järjestämään normaalisti – osassa Yhdysvaltoja taas pelikaudet keskeytettiin koronaan vedoten. Olavuo kertoo olevansa oman suorituksensa olleen ”aika hyvä”, mutta kuvaa koko joukkueen osalta 3–0 alkanutta ja 4–6 päättynyttä kautta sanoin ”Ei ihanteellinen tulos ja oli aika pettymys.

Itseään joukkue ensin -kaltaiseksi pelaajaksi kuvaava Olavuo kertoo olevansa myös erittäin kilpailullinen ja intohimoinen – tämän hän kertoo tulevan eniten esiin pelipäivinä. ”Yritän aina auttaa joukkuekavereita tekniikalla ja vinkeillä, ja pitää treenit rentoina. En puhu paljoa muuten paitsi kentällä vastustajille. Johdan esimerkillä.” Tulevalla kaudella hän haluaa olla selvästi dominoivin puolustuksen linjamies Vaahteraliigassa. Lisäksi tavoitteena on luonnollisesti päästä nostamaan Vaahteramalja.