Riikka ”Ribu” Kallio palasi kolmen vuoden tauon jälkeen jenkkifutiksen pariin ja valitsi joukkueekseen Helsinki Wolverinesin. Vuonna 2008 lajin aloittanut Riikka pelasi ensimmäiset kautensa hyökkäyksen linjan centerinä ja täkkelinä. Lähes kymmenen vuotta kestäneen pelaajauransa aikana Kallio uurasti kuitenkin suurimmaksi osaksi puolustuksen linjassa, ja hänellä ehti kertyä rutkasti peliminuutteja myös maajoukkueessa, jonka riveissä hän oli mm. voittamassa EM-kultaa (2015).

Riikalla on lajikokemusta myös jalkapallosta sekä sumopainista, jossa hän on saavuttanut raskaan sarjan EM-hopeaa (2016). Sumopainissa sattuneen loukkaantumisen takia kauteen 2018 jefu-uransa lopettanut Ribu päätti tehdä comebackin huomattuaan päässeensä elämänmuutoksen myötä parempaan kuntoon kuin koskaan aiemmin. Taustastaan huolimatta Riikka ei haaveile puolustuksen linjaan palaamisesta. ”Ribulla on pitkä kokemus puolustuksen linjasta, ja parin välivuoden jälkeen comeback tapahtuu LB:n paikalle.”, paljastaa joukkueen linebackereita koutsaava Elina Kero ja jatkaa: ”Ribu muistetaan ”edellisestä elämästä” aggressiivisena ja fyysisenä pelinaisena, ja samat ominaisuudet ovat edelleen tallella maustettuna lisääntyneellä nopeudella”.

 

Miksi juuri Wolverines?

”Valintojen vaakakupissa painoi treenien tasokkuus sekä porukan sitoutumisen taso, joten valinnaksi päätyi lopulta Wolverines.”

 

Riikan oma sitoutuneisuus välittyy joukkueelle – hän priorisoi treenit yrittäjäarkensa keskellä ja antaa joukkuekavereilleen mahdollisuuden kehittyä vetämällä jokaisen downin ja drillin niin kuin olisi pelitilanteessa.

 

Millaisia odotuksia Riikalla on tulevalle kaudelle?

”Kausi tulee olemaan mielenkiintoinen ja korkeatasoinen, mikä tarkoittaa, että tulen tekemään nöyrästi ja tinkimättömästi duunia oman polkuni raivaamisessa takaisin huipulle uudella pelipaikalla. Odotan tihutöiden tekemistä viheriöllä ja rusketusrajoja aurinkoisista peleistä.”

 

Tinkimättömän työn tulos ei ole jäänyt huomaamatta valmentaja Kerolta: ”Vaikka LB:n paikalla on paljon opittavaa, on kehitystä tapahtunut off-seasonin aikana ahkeran treenauksen ansiosta. Ribun vahvuuksiin kuuluu loppuun asti pelaaminen, joka sopii joukkueen filosofiaan täydellisesti.”

 

Lopuksi vielä Riikan terveiset Wolverines-faneille:

”Tulkaa katsomaan pelejä paikan päälle ja kannustamaan sinisiä. Lupaan, että show on pystyssä jokaisella downilla, mikä minulle suodaan kentällä.”

 

Teksti ja kuva: Noora Kalpio