Tavoitteena Suomen suurin naisten jenkkifutisjoukkue – osa 2 – Valmennus

Wolverines Ladies -valmennus kaudelle 2017 on yhdistelmä valmentajia, joilla osalla on pitkä peliura takanaan ja uudempia tulokkaita, joiden tahto oppia ja kehittyä on ollut merkittävä. Pekka Lamminsalon kipparoima valmennusryhmä muodostui jo elokuun loppupuolella, joten ryhmällä on ollut jo monta kuukautta aikaa hitsautua hyvin yhteenpelaavaksi tiimiksi.

“Rekrytoidessamme valmentajia tälle kaudelle jefutieto ei missään vaiheessa ollut listan ensimmäinen kriteeri. Etsimme tyyppejä, jotka pärjäävät hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja joilla on intoa oppia ja kehittyä. Onnistuimme tässä mielestäni loistavasti”, valottaa Lamminsalo loppukesän rekrytointiprosessia.

HC Pekka Lamminsalo

HC Pekka Lamminsalo

Ahmahyökkäystä tällä kaudella valmentaa moninainen joukko ihmisiä. Pelinrakentajien kehittämisestä kopin on ottanut 1980-luvulla Turku Trojansissa pelannut ja Suomea maajoukkueessa edustanut jefulegenda Juha Myrsky. Keskushyökkääjistä vastaa Aalto Predatorsissa jefu-uransa aloittanut ja Helsinki Wolverinesin miesten joukkueissakin pelannut Matias Hämäläinen. Laitahyökkääjiä valmentaa miesten joukkueiden puolustuksen takakenttää useita vuosia valmentanut Cotterell Brown. Hyökkäyksen selkärankaa eli linjaa valmentaa Vaahteraliigassa linjaa pelannut Sander Toomla ja Aalto Predatorsissa vaikuttanut Leo Kukkonen. Hyökkäyksen apuvalmentajana ja avustavana päävalmentajana toimii myös Helsinki Wolverines Ladiesin ensimmäisen kauden päävalmentaja Jarkko Hiitola, jolla on monipuolinen pelikokemus ECG:stä ja Helsinki Wolverinesin miesten joukkueista.

AC Jarkko Hiitola

AC Jarkko Hiitola

“Hyökkäyksemme valmennus on meillä varsin laaja, mutta tähän mennessä kyseinen kokoonpano on ylittänyt kaikki odotukseni. Hyökkäyksemme kaikki osa-alueet ovat selkeästi kehittyneet jo tässä vaiheessa offseasonia ja uskon että huima kehitys vain jatkuu”, Lamminsalo kommentoi.

 

Wolverines-puolustuksessa valmentajia ei ole yhtä monta kuin pallon toisella puolella, mutta ryhmä ei ole yhtään sitä vähäisempi. Puolustuksen linjan on ottanut vastuulleen Vili Lähtevänoja, jolla on vuosia linjakokemusta sekä Helsinki Wolverinesin miesten joukkueesta että Aalto Predatorsista. Joonas Kolunsarka, kokenut takapuolustaja Wolverinesin miesten joukkueista, joka toimi puolustuksen apuvalmentajana Aalto Predatorsin opiskelijoiden Suomen mestaruus -joukkueessa, valmentaa tukimiehiä sekä koordinoi puolustusta. Ahmojen takakenttää johtaa sekä kansallisella tasolla että maajoukkueessa mainetta niittänyt Anette Bäckman, joka itse asiassa tekee eräänlaisen paluun Wolverinesiin pelattuaan seurassa vuosina 2000-2002 semikontaktijenkkifutista.

Lamminsalon mukaan valmentajat puolustuksen puolella ovat hyvin erilaisia persoonia. ’’Kaikki kolme persoonaa täydentävät toisiaan hyvällä tavalla. Etenkin Joonaksen hieman teoreettisempi lähestymistapa ja Neten kokemuksen tuoma käytännönläheisyys on toiminut yhdessä todella hyvin. Vilin kokemus hyökkäyksen linjasta on myös auttanut tuomaan vähän erilaista näkökulmaa puolustuksemme pelaamiseen”.

 

AC Sander Toomla

AC Sander Toomla

Yhteenvetona Helsinki Wolverines Ladiesin valmennustiimi on tällä kaudella laajin ja osaavin, mitä se on tähän mennessä koskaan ollut. Päävalmentaja Lamminsalo on erityisen tyytyväinen siihen, että tiimistä löytyy paljon intoa ja tahtoa kehittää omaa tekemistään: “Tärkeintä meidän valmennustiimissämme kuitenkin on se, että teemme tätä siksi, että jefu on hauskaa. Jokainen meistä on kokenut aiemmin pelaajana, miten hienoa on oppia ja onnistua kentällä. Pohjimmiltaan haluamme vain jakaa tuota samaa iloa nyt eteenpäin ja jatkaa tämän hienon lajin parissa vaikkei peliura välttämättä jatkuisikaan.”

 

 

Kuvat: FSC Media/Riku Flink, Jesse Hinkkuri & Helsinki Wolverines Ladies
Teksti: Helsinki Wolverines Ladies

 

(Valmennus ei ole ainoa, joka on tällä kaudella joukkueen historian laajin ja osaavin, sillä myös joukkueen rosteri on kasvanut ja kehittynyt offseasonin aikana merkittävästi. Tulevissa julkaisuissa avaamme joukkueen tämän hetkistä kokoonpanoa kummallakin puolella palloa ja kerromme muun muassa ketkä edellisten kausien ahmattarista tullaan näkemään myös tänä kesänä, mille pelipaikoille ahmalauman rookiet ovat tiensä löytäneet ja minkä nimiset jefukonkarit pukeutuvat kaudella 2017 navyblue-paitaan.)