Kaudet 2015 ja 2016 Helsinki Wolverinesissa pelannut veteraanijenkkifutari Markku Heinänen edusti menneellä kaudella ”kotikylänsä” joukkuetta Hanko Sun Cityä ja joukkue ylsi kakkosdivarissa aina finaaliin saakka. Kakkosen finaali Rautamalja pelattiin runkosarjan voittaneen Kotka Eaglesin kotikentällä ja isäntäjoukkue oli vahvempi lukemin 33 – 21 (14 – 14). Tulevalla kaudella sekä Eagles, että voimansa Lohja Lionsin kanssa yhdistänyt HSC pelaavat I Divisioonassa ja kilpailevat Helsinki Wolverinesin edustusjoukkueen kanssa pääsystä sarjan voittajan ratkaisevaan Spagettimaljaan. Hanko-Lohjan yhdistelmäjoukkue kilpailee sarjassa nimellä Newland Crusaders.

Heinänen kertoo fiiliksistään ja päätöksestään palata pääkaupunkiseudun joukkueeseen:

”Juuri päättyneen kauden jälkeen oli takki aika tyhjä kiinnostus jatkoon joku 30%, vaikka kausi oli hyvä ja pelasin kotijoukkueessa, joka on lähellä sydäntä. Sun Cityn pelikaverit on aivan mahtavia ja jatko olikin taas kahden joukkueen kauppaa, eli joko SC tai Wolverines.Wolverines merkitsee mulle tosi paljon, se on enemmän kun joukkue tai seura. Mulle se oli unelma, jonka sain toteuttaa pelaajana ja se, että seura halusi et pelaan vilelä heidän kanssaan ainakin yhden kauden, niin tuli aivan mahtava fiilis. Sitten kävi vielä niin että, kohta 16-vuotias poikani Verner Heinänen sanoi haluavansa kokeilla lajia ja nimenomaan ”Wolvoissa”, niin se vaikutti päätökseen todella paljon. Iskä ja poika pelaamassa samassa seurassa! Toivotaan että poika oppii ja tykästyy lajiin!

Viime kausi vei mua vielä pelaajana eteenpäin paljon, koska Sun Cityn päävalmentajalla Ville Schoultz:lla oli aikaa paneutua myös yksilölliseen valmennukseen ja sitä kautta kehityin pelaajana paljon, ja olin siitä todella tyytyväinen. Ainut pettymys kaudella oli, ettei lopulta voitettu finaalia”.

 

Helsinki Wolverines toivottaa ”Kalastajakylän Jättiläisen” sydämmellisesti tervetulleeksi takaisin ahmalaan!

-TT

Artikkelikuva Riku Flink / FSC Media