Helsinki Wolverines vs Seinäjoki Crocodiles

SM-sarjan toisella kierroksella Helsinki Wolverines sai vieraita Seinäjoelta helteiselle Bragulle. Äitienpäivän aatona nähtiinkin viihdyttävä ja tasainen peli.

Ensimmäisen neljänneksen puolivälissä Wolverinesin puolustus sai riistettyä pallon Seinäjoelta 40 jaardin linjalla. Hyökkäysvuorolla Wolverinesin pelinrakentaja #12 Lukas Sundblad löysi maalialueen takarajalta #27 Iiro Tuomen, joka ulottuvana pelaajana poimi pallon puolustajien yläpuolelta. Lisäpisteen epäonnistuttua tilanne 6-0.

Tämän jälkeen nähtiin tiukkaa vääntöä linjassa ja nippu pallonmenetyksiä puolin toisin. Seinäjoen hyökkäys eteni juoksupeleillä laidoista ja Wolverines lyhyillä heittopeleillä sekä #4 Rame Borgin vahvoilla juoksuilla keskeltä. Lopulta virheiden myötä kumpikaan ei saanut enempää pistesuorituksia ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 6-0 johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Wolverinesin Lukas/Iiro -akseli yhdistyi toistamiseen tulostaululle, kun pelinrakentaja rollasi pois taskusta ja puolustajien lähestyessä heittikin pallon vapaaksi jääneelle laitahyökkääjälle. Kahden lisäpisteen onnistuttua tilanne 14-0. Tämän jälkeen Crockojen QB juoksi itse laidasta läpi (14-7). Ahmojen syötönkatkon myötä Seinäjoki sai pallon takaisin. Heittopelin onnistuttua tilanne kaventui vauhdilla. Wolverines-puolustus pysäytti kuitenkin Seinäjoen kahden lisäpisteen yrityksen ja johto säilyi (14-13).

Neljännellä neljänneksellä Wolverinesin puolustuksen linja painoi vahvasti läpi ja taklasi armotta vastustajalle miinusjaardeja. Kun peliaikaa oli jäljellä 5 minuuttia, Crockojen rähmäyksen poimi #36 Viimo Luukkainen Seinäjoen 14 jaardin linjalta. Neljännellä yrityksellä saatiin uusi nimi pöytäkirjaan kun 10 jaardin heiton vastaanotti Ahmojen #88 Henri Iso-Ahola. Kun Ahma-QB juoksi itse kaksi lisäpistettä peliajan loppuessa, oli Ahmat karannut tavoittamattomaan kahden pistesuorituksen johtoon. Kauden avauspisteet Ahmoille 22-13 voitolla.

U15-Ahmoilla pelissä tasaista onnistumista kautta linjan. Myös kirjaimellisesti. Ottelun MVP palkinto meneekin tänään linjassa toisen ottelun pelanneelle #60 Aku Saloselle. Viikon päästä otellaan Helsingin herruudesta, kun Ulkovelolla vastaan asettuu Helsinki Roosters. Peli alkaa 20.5. klo 13:30.

Teksti ja kuva: Jan Sundblad