Naisten Vaahteraliiga on saavuttanut ratkaisuvaiheensa. Lauantaina 11.8. Brahenkentällä Roosters Womenin ja Wolverines Ladiesin yhdessä järjestämässä välierätapahtumassa paikasta loppuotteluun kamppailevat ensimmäisessä ottelussa Naisten Vaahteraliigan runkosarjan voittaja Helsinki Wolverines Ladies ja Naisten I divisioonan voittaja Turku Relico Trojans Women ja toisessa Helsinki Roosters Women ja St. Petersburg Valkyries.


Wolverines Ladies vs. Relico Trojans Women

Kuva: Shaun Duncan

Lauantain ensimmäistä ottelua voisi kuvailla historialliseksi, kun Naisten Vaahteraliigan runkosarjan voittaja ja Naisten I divisioonan voittaja kohtaavat tavoitellen finaalipaikkaa. Wolverines Ladiesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo jatkaa normaalia valmistautumista poikkeuksellisesta vastustajasta huolimatta.

– Valmistaudumme edelleen aivan samalla tavalla, kuin mihin muuhunkin peliin. Kahden viikon valmistautumisaika on auttanut toki valmistautumaan kattavammin ja saamme peliin hyvin levänneen kokoonpanon.

Vastustajan vaarallisimmat pisteiden tekijät on pistetty merkille Wolverines-leirissä.

– Turun hyökkäys on vaarallinen etenkin kierto- ja heittopelien osalta ja uskon, että he lähtevät juuri näillä meitä vastaan hyökkäämään. Hyökkäys perustuu käytännössä nelikon (Jonna) Hakkarainen – (Lea) Kaszas – (Jutta) Luhtala – (Kirsti) Nirhamo suorituksiin ja heidän merkitystään otteluun lähdemme minimoimaan. Etenkin isot pelit on heiltä pystyttävä ottamaan pois.

Kuva: Shaun Duncan

Myös Turun suunnalla valmistaudutaan perinteisin askelmerkein. Trojansin päävalmentaja Ville-Valtteri Suojanen tiedostaa kuitenkin vastustajan tason nousun divisioonapeleihin verrattuna.

– Valmistaudumme otteluun kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Taso on vastustajalla kovempi, joten meidänkin tekemisen täytyy nousta uudelle tasolle. Olemme keskittyneet pienten yksityiskohtien hiomiseen ja pelisuunnitelman toteuttamiseen. Wolverines tarjoaa laadukkaimman vastustajan, jota Suomesta löytyy ja lähdemme haastamaan heitä omilla vahvuuksillamme.

Hän näkee selkeästi oman joukkueensa haastajan asemassa ja odottaa tulevan tasonmittauksen tulosta.

– Ottelu tulee olemaan klassinen Daavid vastaan Goljat -kohtaaminen. Valmentajana mielenkiintoista on nähdä, mikä meidän taso on verrattuna Naisten Vaahteraliigan kärkijoukkueeseen.

Pekka Lamminsalolla on ennakkokäsitys vastustajasta ja toivoo näkevänsä hyvän alun uudelle klassikkoparille.

– Turku on meille jo valmiiksi tuttu vastustaja: olemmehan heitä vastaan jo kahdesti I divisioonassa tällä kaudella pelanneet. Niitä pelejä ei tietenkään meidän osalta pysty vertailemaan, koska niissä pelasi pitkälti eri kokoonpano. Tutut meillä pelanneet pelaajat viime kaudelta (Jonna Hakkarainen, Kirsti Nirhamo ja Mia Rohkimainen) tuovat peliin myös lisämausteen. Uskallankin veikata, että tämä ottelu on hienon uuden rivalry-parin alku.


Helsinki Roosters Women ja St. Petersburg Valkyries.

Kuva: Eki Tee Photography

Toisessa ottelussa kohtaavat jo neljännen kerran tänä vuonna runkosarjan kakkonen Helsinki Roosters Women ja kolmonen St. Petersburg Valkyries. Finaalipaikka on kerrasta poikki ja Roostersin päävalmentaja Heli Harjanne pyrkii saamaan joukkueensa sopivan rentoon tunnelmaan otteluun lähtiessä.

– Rennolla, mutta kovalla asenteella. Tehdään viimeistelytreenit kovaa ja huolellisesti. Tällä tavalla joukkueesta halutaan saada paras irti tärkeimmissä peleissä.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella Roosters Womenin viedessä pelin selvin numeroin. Pietarin päävalmentaja Ilya Kravtsov odottaa joukkueeltaan parempaa peli-ilmettä, mikäli halutaan pelata loppuottelussa.

– Edellisessä pelissä emme suorittaneet kovin hyvin kummallakaan puolella palloa. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista osoittivat että pystymme pelaamaan hyvin Roostersia vastaan ja saamaan tulosta aikaiseksi, mutta Roostersin tapainen kokenut joukkue ei anna virheitä anteeksi. Eli on erittäin tärkeätä, että suoritamme kaikki tehtävämme niin hyvin kuin mahdollista.

Kuva: Eki Tee Photography

Toisen joukkueen jatkaessa Naisten SM-finaaliin, toisen joukkueen kausi päättyy. Valkyriesin päävalmentaja Ilya Kravtsov odottaa pelin ratkeavan pieniin eroihin.

– Ottelusta tulee luultavasti samanlainen kuin runkosarjassa pitkine pallon hallintoineen kummallakin joukkueella. Niiden kokonaiskesto joukkuetta kohden on luultavasti ottelun ratkaiseva tekijä.

Roosters Womenin Heli Harjanne odottaa joukkueensa palaavan tasollaan jatkopaikan varmistamiseksi tiukassa ottelussa.

– Yleisesti tiukka vääntö linjoissa jatkuu edelleen, juoksupainotteisesti tullaan varmasti etenemään, heittoa kuitenkaan unohtamatta. Erikoisjoukkueet voivat olla isossa roolissa tiukassa pelissä. Omalta joukkueelta odotan hyvää keskittynyttä ja varmaa tekemistä, sitä mitä me osataan täydet neljä neljännestä.


 

Naisten Vaahteraliiga, välierät:

La 11.8..2018 | 14:00 | Brahenkenttä, Helsinki:

Helsinki Wolverines Ladies – Turku Relico Trojans Women

La 11.8..2018| 18:00 | Brahenkenttä, Helsinki:

Helsinki Roosters Women – St. Petersburg Valkyries

Pääsyliput: 10 €, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi, Wolverinesin ja Roostersin kausikortilla 5 €

Myynnissä virvokkeita ja kahvia

 

Teksti: Pekka Lylyharju