27.4. Lauantaina, aurinkoisella Brahen kentällä potkaistiin käyntiin Suomen jenkkifutis-kausi. 13.30 alkaneessa ottelussa ei tosin potkittu mitään, koska sääntömuutos poisti alimmaiselta tasolta kaikki spessut.

Hallitsevaa 7v7-mestaria vastaan asettui äijäliigajoukkueeksi harvinaisen nuorta pelaajaa pursuava uusi tulokas, Pirkkala Spartans. Ottelu alkoi veteraani Turo Lipposen snapilla. Peli käynnistyi tasaisesti ja puoliajalle mentiinkin manselaisten johtaessa kahdella pisteellä (14-16), mutta toisella puoliskolla nuorten energia otti niskalenkin wolvojen ryhmästä. Ottelussa etenkin pelinrakentajana häärinyt, Joni Riihelä, tuotti päänvaivaa puolustukselle nopeiden rissujalkojensa takia. Ottelu päättyi 14-36.

Pirkkala sai hengähtää hetken, kun tyttöjen SM-finaalin ensimmäinen osa pelattiin. Seuraavaksi nuoria tamperelaisia vastaan asettui Malmin ylpeys, vanhojen kehäkettujen korttelijoukkue, Blaze. Malmi tuli otteluun sähäkästi ja oli johdossa ensimmäisen puoliajan loppuhetkille asti, jolloin Spartans pääsi tasoihin, ja ohi kahdella pisteellä (14-12). Toisella puoliajalla Malmin huomattavasti kapeampi rosteri hivenen hiipui, ja Pirkkala karkasi 36-18 voittoon. Ottelun erikoisuutena Tampereen #77, 135-kiloinen, parimetrinen linjamies, Henri Toiminen kunnostautui Tight Endinä, ottaen ainakin kaksi kiinniottoa.

Malmin 9-miehinen joukkue sai lyhyen lepotauon, kun tyttöjen finaalin toista osaa pelattiin hetki. Kotijoukkue saapui vahvistettuna tuoreella linjamiehellä ja kiinniottajalla peliin. Wolvojen puolustus iski tarkasti kiinni malmin hyökkäyksen oveliin yrityksiin, eikä antanut pisteitä ottelussa ennen viimeistä minuuttia, jolloin malmi onnistui tekemään kavennuksen pitkällä heittopelillä. Peli päättyi lopulta 6-38. Iso kunnianosoitus malmille, jonka core jaksaa paahtaa kahteen suuntaan.

Wolvojen takamies Rustam Brattsenko oli turnauksen arvokkain pelaaja, kolmella syötönkatkolla ja lukuisilla taklauksillaan.

Mikko Hellemaa
kuva: Pauli Anttila