Butcher - Wolverines U20-sarja

U20-sarjan avaus nähtiin Porvoossa lauantaina 11.5, kun kotijoukkue Porvoo Butchers kohtasi nälkäisen ahmalauman. Uusi U20-sarja korvaa kaudella 2019 vanhan U19-sarjan.

Wolverines aloitti tyylinsä mukaisesti Air raid-hyökkäyksellä, mutta kauden avauspelille tyypillisesti pallot eivät aivan heti tarttuneet. Butchers luotti heittoa enemmän kiertopeleihin ja pelin alusta lähtien Porvoon RB Uche Nwosu osoittautui jälleen vaikeaksi pysäyttää. Kun Butchersin juoksupeli viimein saatiin hallintaan, yllätti Butchersin QB Joona Collier keskipitkällä heittopelillä laidalle, jonne WR Kristian Natunen oli jäänyt vapaaksi. Lisäpisteen onnistuttua tilanne oli 7-0 Porvoolle.

Aloituspotkun palautukseen tuli sisuuntunut Wolverines. 35 jaardia palloa palauttanut WR Arttu Ketonen oli iskussa, kun Wolverines eteni väkisin Butchersin maalialueelle. Ketonen otti kaksi kiinniottoa, joista jälkimmäisen maalialueella Wolverines QB Arno Murtoniemen heitosta. Kahden pisteen lisäpiste ei onnistunut, joten ensimmäinen neljännes päättyi Porvoolle 7-6.

Toisen neljänneksen Wolverinesin hyökkäysvuorolla nähtiin seuraava pistesuoritus, kun joukkueen potkaisija Aleksi Pulkkinen potkaisi komeasti pallon maaliin noin 35 jaardin linjalta. Koko ottelun vahvasti puolustanut Wolverines piti Porvoon hyvin kurissa tiukassa paikassa. Jakson lopussa hyvin edennyt Wolverines-hyökkäys pysähtyi ajan loppuessa Porvoon 35 jaardin linjalle. Puoliajalle mentiin Wolverinesin 9-7 johdolla.

Kolmannella neljänneksellä nähtiin tasaista ja erittäin fyysistä vääntöä, kun Butchers jatkoi vahvaa juoksupeliä,  johon Wolverines puolustus LB Willy Lindforsin johdolla pystyi hyvin vastaamaan. Willy alustikin seuraava pistesuoritusta, kun hänen ottamansa syötönkatkon myötä Wolverines pääsi aloittamaan hyökkäyksen Butchersin 45 jaardin linjalta. Arttu Ketosen kiinniotto ja tilanteessa tapahtunut syötön vastaanoton häirintä johdatti Wolverinesin kahden jaardin linjalle, josta RB Sebastian Lugora juoksi pallon maalialueelle. Lisäpiste blokattiin, joten tilanne kolmanneksen neljänneksen loppuessa Wolverines 15 – Butchers 7.

Fyysinen peli alkoi näkymään viimeisellä neljänneksellä, kun osa pelaajista joutui paikattavaksi pienten vammojen vuoksi. Wolverines puolustuksen takakenttä pystyi pitämään Porvoon poissa maalialueen läheisyydestä lopun pitkillä heittoyrityksillä ja kauden avauspisteet Wolvoille lukemin 15-7.

Lisää laadukasta jenkkifutista on luvassa sunnuntaina 19.5. klo 15:30 Brahenkentällä, kun Helsinki Wolverines kohtaa paikallispelissä viime kauden mestari Roosterisin. Tervetuloa!

Teksti ja kuva
Jan Sundblad