Helsinki Wolverines isännöin ensimmäiseen SM-sarjapeliin tullutta Tampere Saintsia. Kokematon vierasjoukkue jäi pikkuahmojen kynsiin aurinkoisella Brahen kentällä loppulukemien ollessa kotijoukkueelle selvästi 54-8 (48-6).

Kauden avauspelissä Espoo Devilsin kaatanut Wolverines sai vieraaksi kautensa aloittavan Tampere Saintsin, jolle ottelu olisi kaikkien aikojen ensimmäinen tässä ikäluokassa. Hyppäys turnaussarjoista 9 vs 9 SM-sarjaan on iso joka vieraiden pelissä näkyi. Peli oli kuitenkin rehtiä ja molemmat joukkeet yrittivät hienosti loppuun asti. Kohtalaisen pienellä rosterilla matkassa ollut Saintsin nuoret pyhimykset jaksoivat aurinkoisessa ja lämpimässä säässä hyvin loppuun asti. Wolverinesin joukkueessa saatiin kaikki hyvin peliin ja pisteitäkin pääsi tekemään mukavasti 7 eri pelaajaa. Tälläkin kertaa mukavasti säästyttiin vammoilta ja luokkaantumisilta, ainoastaan nappiksia hajosi kesken tiukkojen tilanteiden…

Peli alkoi Wolverinesin palautuksella. Pohjiin asti palautettu potku tuli takaisin selkään estämisen takia, mutta oli tamperelaisille myrskyvaroitus tulevasta alusta. Pari juokuspeliä myöhemmin RB Tatu Hellemaa luki hienosti hyvin pelanneen hyökkäyksen linjan blokit ja pujotteli pitkähkön juoksun loppuun asti. Hyvin valmistautunut nuori ahmalauma marssi kerta toisensa jälkeen kentän läpi tehden pisteitä juosten ja heittäen, kun samaan aikaan puolustus piti tiukasta otteensa Saints hyökkäyksestä. Ensimmäinen neljännes oli melkoista ilotulitusta, kun pisteitä tehtiin yhteensä 36. Sai vieraatkin onnistumisia kun RB #24 Aaro Eräranta sai itsensä lyötyä läpi ahmapuolustuksesta ja pitkän juoksun päälle tehtyä Saintsille ensimmäiset pisteet SM-sarjassa.

Kerta toisensa jälkeen Wolverines hyökkäys kuljetti varmasti palloa juosten useiden RB:ien avulla ja QB Fiso Salaman hienojen heittojen. Heittojen kohteena oli useita targetteja, mutta vikkelä ja varmakätinen WR Oscar Asikainen käänsi heitot hienoiksi touchdown peleiksi. Jälleen kerran hyökkäys esitti monipuolista juoksu- ja heittohyökkäystä hyvällä tuloksella. Samaan aikaan puolustus tukki vieraiden reiät ja puolustuksen linja pakotti usein palloa taaksepäin säkityksien ja taklausten muodossa. Ahneet pikkuahmat pakoitti myös vieraat hienosti muutamiin pallonmenetyksiin. Tampere Saintsille erikoisjoukkueet olivat ensimmäistä kertaa pelitilanteissa ja kokeneempi ahmalauma sai potkupelit hoidettua rutiinilla. Pelin mittaan Saints sai jo hienosti otteen potkupelien hoitamisesta ja antoi pelaajille arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Toisella puoliajalla peli eteni ripeästi pelikellon kuluessa koko ajan ja molemmat pelavasivat rehdin ja hyvän pelin loppuvihellykseen saakka. Helsinki Wolverines haluaa kiittää vastustajiaan pelistä ja kaikkia kannustajia ja pelissä auttaneita henkilöitä. Seuraavaksi nuoret ahmat suuntaavat pohjanmaalle kun vastaan tulee kovan aloituksen kauteen saanut Crocodiles isännöin Wolverinesia.

Helsinki Wolverines U13 seuraava kotiottelua joudutaan odottamaan Heinäkuun loppupuolelle, kun 28.7 vastaan tulee Jaguars Jyväskylästä. Peli alkaa klo 15:30, joten tervetuloa kannustamaan. Ennen sitä ahmoista esillä mm. U15 pelaa 25.5. klo 13:30 Turku Trojansia vastaan. Tervetuloa mukaan kannustamaan.

Naisten Vaahteraliiga on myös jo käynnistynyt hienolla voitolla ja miesten Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin perjantaina 31.5.2019 klo 18:30. Olethan jo muistanut ostaa kausikortin täältä?

Pisteet:

1. neljännes

06-0 Tatu Hellemaa juoksu (Lisäpiste epäonnistui)

14-0 Joona Sarajärvi juoksu (Oscar Asikainen kiinniotto)

22-0 Tatu Hellemaa juoksu (Nadya Gitachu juoksu)

22-6 Aaro Eräranta juoksu (Lisäpiste epäonnistui)

30-6 Oscar Asikainen kiinniotto (Veikka Siren juoksu)

2. neljännes

32-6 Team Safety Saints

40-6 Oscar Asikainen kiinniotto (Rasmus Rönnberg kiinniotto)

48-6 Samuli Piipari juoksu (Oscar Asikainen kiinniotto)

3. neljännes

54-6 Oscar Asikainen kiinniotto (Lisäpiste epäonnistui)

4. neljännes

Aurinkoinen sää suosi ottelua. Hyvin menneen ottelun jälkeen vielä joukkuekuvaposeeraus huoltajille!