Rooster - Wolverines U20

U20 SM-sarjan välieräpeli Roosters – Wolverines oli odotetun tiukka. Runkosarjassa Roostersille täpärästi hävinnyt Wolverines taisteli tiensä ensi sunnuntain ensimmäiseen U20-finaaliin Vaasa Royalsin vieraaksi.

Tapahtumarikkaalla ensimmäisellä jaksolla Wolverinesin avainpelaajaksi nousi RB Deniz Ünal #32. Deniz juoksi epävirallisten tilastojen mukaan puoliaikaan mennessä 110 jaardia ja vastasi Wolverinesin ainoasta pistesuorituksesta avausjaksolla. Ottelun alussa Wolverinesin hyökkäys eteni vahvasti Denizin ja Willy Lindforsin #14 juoksupeleillä, kun Roostersin eteni lyhyillä heitoilla. Samalla Wolverinesin puolustus pystyi pitämään Roostersin juoksun täysin pimennossa, mutta myös Roostersin takakenttä piti huolen ettei Wolverines edennyt heitoilla. Kun Roosters onnistui kertaalleen heitossa maalialueelle, mentiin puoliajalle tilanteessa 6-6.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Wolverines pyrki heittämään palloa, mutta Roostersin takakenttä pelasi hyvin ja Wolverines ei päässyt etenemään. Roostersin heittopeli kulki mallikkaasti QB Urjanssonin johdolla ja 20 jaardin heitolla Roosters siirtyi 12-6 johtoon. Lisäpisteet jäivät tälläkin kerralla saamatta. Kun seuraava Wolverines-hyökkäysvuoro päättyi 65 jaardin palautukseen Wolverinesin maalialueelle ja kahden pisteen lisäpistekin onnistui, näytti ottelun kääntyvän Roostersille.

Tässä vaiheessa Wolverines-puolustus ryhdistäytyi ja piti Roostersin hyökkäyksen kurissa. Samalla Wolverines alkoi sekoittamaan juoksua sekä heittoa ja tulostakin lopulta tuli. Deniz eteni jälleen vahvasti juoksupeleillä ja Elmeri Laalon #6 20 jaardin kiinniotolla Arno Murtoniemen #2 heitosta Wolverines kavensi tilanteeksi 20-12. Deniz juoksi kaksi lisäpistettä tilanteeksi 20-14. Epävirallisten tilastojen mukaan Deniz eteni juosten otelussa yli 200 jaardia.

Kun ottelua oli jäljellä neljä minuuttia Elmeri Laalo nappasi pallon toistamiseen maalialueella ja tasoitti pelin. Wolverinesin potkaisija Aleksi Pulkkinen #84 onnistui tärkeässä lisäpisteessä ja Wolverines siirtyi ensimmäistä kertaa pelissä johtoon 21-20. Tämän jälkeen Roosters eteni hyvin Wolverinesin rangaistusten siivittämänä, mutta Wolverines-puolustus pystyi pitämään joukkueen pois maalialueelta. Kun ottelua oli jäljellä 4 sekuntia, Roosters pääsi yrittämään potkumaalia 15 jaardin linjalta. Potku onnistui ja Roosters tuuletti jo voittoa, mutta peli kutsuttiin takaisin väärän aloitusmuodostelman myötä. Uusi potkuyritys viisi jaardia kauempaa osui Juuso Vuotilaisen #75 käsiin ja nyt vuorostaan Wolverines tuuletti villisti voittoa. Voiton myötä Helsinki Wolverines kohtaa Vaasa Royalsin U20-finaalissa sunnuntaina Vaasassa klo 14. Nyt jos koskaan on hyvä syy lähteä katsomaan mitä Vaasan kesä tarjoaa laadukkaan jefun lisäksi.

Teksti ja kuva Jan Sundblad