Martin Emos ja Helsinki Wolverines ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudelle 2022. Emos tulee korvaamaan aiemmin julkaistun Clinton Allenin, joka jää Yhdysvaltoihin perhesyistä.

Emos on iso (191 cm ja 93 kg) 27-vuotias laitahyökkääjä Belgiasta. Hänellä on vuosien kokemus Euroopan kovimmista sarjoista. Hän erottui joukosta kahden viimeisimmän GFL1-kautensa aikana vuosina 2018 ja 2019, jolloin tilastoihin jäi 113 koppia, 1451 jaardia ja 15 touchdownia. Emos kutsuttiin myös NFL International Pathway Programin Combineen 2019. Viime kaudella Emos oli osa Barcelona Dragonsin kokoonpanoa. Dragons on yksi uudessa European League of Footballissa pelaavista joukkueista.

Päävalmentaja Michael Mattingly on erittäin mielissään uudesta pelintekijästä: ”Martin on lahjakkaana pelaajana iso lisäys joukkueeseemme. On valitettavaa, että Clinton ei voinutkaan liittyä seuraamme kotipuolen tapahtumien vuoksi, mutta Martinin sopimuksen myötä olemme täyttäneet Clintonin jättämän vajeen nopeasti. Tulemme näkemään Martinin Helsingissä muutaman viikon sisään.

Lisäksi laitahyökkääjistä mainittakoon, että RJ Long on saavuttanut suomalaisstatuksensa eikä enää vie yhtä sääntöjen sallimasta ”jenkkipaikasta” belgialaisen Emosin tapaan. Wolverinesin amerikkalaisvahvistukset ovat värvätty ja uutisia uusista nimistä on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Wolverines-yhteisö odottaa malttamattomina, että pääsemme pian toivottamaan kaikki heistä tervetulleiksi Suomeen!

Martin vastasi muutamaan kysymykseen hänen tulevasta kaudestaan Wolverinesissa:

Mikä sai sinut valitsemaan Wolverinesin?

– Sain mahdollisuuden, josta en voinut kieltäytyä. Viime vuosina he ovat päässeet pitkälle välierissä. Halusin päästä osaksi joukkuetta, jolla on todelliset mahdollisuudet mestaruuteen.

Kuinka olet valmistautunut tulevaa kautta varten?

– Treenaamalla lähes viisi kertaa viikossa viimeisen viiden kuukauden ajan. Olen pitänyt kuntoani yllä niin kuntosalilla kuin lajinomaisissa juoksuharjoituksissa.

Terveisiä faneille ja Wolverines-perheelle tulevaa kautta ajatellen?

– Olen todella innoissani päästessäni osaksi Wolverinesia. Olen halunnut päästä Suomeen jo hyvän aikaa, enkä malta odottaa, että pääsen tapaamaan faneja ja pelaamaan jälleen jenkkifutista!