Anni Alanko palaa vahvistamaan Helsinki Wolverinesin linjaa kaudelle 2022. Viime kaudella Alanko edusti 1. divisioonajoukkue Wasa Royalsia, sekä Ruotsin mestaruusjoukkue Carlstad Crusadersia. 

Anni aloitti pelaamisen Wolverinesissa 2017 ja edusti seuraa kausilla 2018–2020. Tänä aikana hän voitti sinipaitojen riveissä kolme suomenmestaruutta sekä tuli valituksi vaahteraliigan MVP:ksi kaudella 2020. Päävalmentaja Pekka Lamminsaloa lainaten ”Annin paluuta ahmalinjaan kaudelle 2022 ei voi vähätellä. Linjapelaaja palkitaan valitettavan harvoin arvokkaimman pelaajan palkinnolla, mutta Annia valintaraati ei vain voinut ohittaa.”

 

Miksi juuri Wolverines?

”Vastauksia kysymykseen on monia, mutta suurimmat syyt ovat halu pelata Vaahteraliigassa ja erityisesti joukkueessa, joka on itselle kuin toinen perhe. Joukkueesta löytyy upeita pelaajia, erinomainen valmennus ja ihanat huoltojoukot, jotka yhdessä luovat mahtavan yhteishengen. Joten tottakai Wolverines.”

Myös hyökkäyksen linjan valmentaja Tuomas Tuuli on innoissaan tulevasta vahvistuksesta: ”On aivan mahtavaa saada Anni Alanko pelaamaan Wolvoihin. Anni on älyttömän kova urheilija, jolla on taitoa ja fyysiset ominaisuudet loistaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Uskon, että Anni tulee asenteellaan ja tekemisellään nostamaan koko joukkueen linjapelaamisen tasoa. En malta odottaa, että saadaan Anni mukaan treeneihin.”

 

Millaisia odotuksia Annilla on tulevalle kaudelle?

”Tulevalta kaudelta odotan tosi mielenkiintoisia ja kovia pelejä kaikkia naisten vaahteraliigan joukkueita vastaan. Myös kehitystä niin joukkueena kuin pelaajana sekä tietenkin kaikkia kivoja ja ihania kokemuksia, mitä joukkueen kanssa pääsee kokemaan kesän aikana.”

Anni opiskelee Vaasassa ja harjoittelee toistaiseksi vielä lähinnä Royalsin kanssa, mutta Wolverinesissa odotetaan jo kovasti, että hänet saadaan täysipainoisesti takaisin joukkueeseen. Iloa ja naurua ei koskaan voi olla liikaa ja sitä positiivinen ja pyyteetön Anni tuokin mukanaan rutkasti.

 

Lopuksi vielä Annin terveiset Wolverines-faneille:

”Tuntuu ihanalta päästä taas pukemaan laivastonsininen pelipaita päälle ja tehdä parhaansa pelikentillä. Tuuttehan kannustamaan!”

 

Teksti: Krista Erkkilä, Noora Kalpio
Kuva: Noora Kalpio