Wolverines-pelaajat metsästävät jaardeja ja jakavat taklauksia jälleen kahdella ylimmällä sarjatasolla, naisten Vaahteraliigassa ja 1-divisioonassa. Ensimmäisten pelien lähestyessä kysyimme Wolverines-valmentajilta joukkueen kuulumisista, off-seasonin kulusta ja odotuksista tulevalle kaudelle.

Vaahteraliigassa on pandemian keskellä pari edellistä vuotta pelattu pienemmillä joukkuemäärillä, mutta nyt alkavalla kaudella mukana on yhteensä kuusi joukkuetta – Wolverinesin lisäksi viime vuoden mestari Turku Trojans, Mikkeli Bouncers, West Coast Phoenix Raisiosta, korkeimmalle sarjatasolle palaava Tampere Saints ja ensimmäistä kertaa vaahteraliigaan nouseva Lohja Lionessess.

Naisten I-divisioona pelataan niin ikään kuuden joukkueen voimin, mukana ovat Wolverinesin lisäksi Helsinki Roosters, Jyväskylä Jaguars, Kotka Eagles, Wasa Royals ja viime vuoden mestaruutta puolustava Oulu Northern Lights, joka ei hakenut lisenssiä Vaahteraliigaan.

Oman mausteensa sarjojen kulkuun, otteluohjelmiin ja pelaajien otteisiin tuovat varmasti Vantaalla heinä-elokuun vaihteessa pelattavat naisten maailmanmestaruuskisat, joihin osallistuvat Suomi, Australia, Kanada, Saksa, Iso-Britannia, Meksiko, Ruotsi ja USA.

Wolverinesin kausi Vaahteraliigassa potkaistaan käyntiin sunnuntaina 15.5. Velodromilla Helsingissä, viime vuoden mestaria Turku Trojansia vastaan, ja I-divisioonassa pelit alkavat 21.5. Botniahallin ulkokentällä Vaasassa Royalsin vieraana.

 

Millainen Wolverines astuu tänä keväänä pelikentille?

Päävalmentaja Pekka Lamminsalo toteaa, että jokainen kausi tuo mukanaan omat muutoksensa, eikä joukkue koskaan ole tismalleen sama kuin aiempina vuosina. ”Mielestäni muutosta tälle kaudelle voidaan kuvata parhaiten metamorfoosina. Pitkä työ pelaajakehityksessä kahdella sarjatasolla on mahdollistanut sen, että myös tällä kaudella pystymme täyttämään avainpaikkoja uusilla kasvoilla ja on ollut ilo seurata pelaajiemme kehitystä”, muotoilee Lamminsalo ja jatkaa ”Olen myös todella tyytyväinen siihen, että työ nuorten joukkueen saralla alkaa kantaa hedelmää ja meillä on mukavasti nuoria pelaajia ottamassa isompaa roolia joukkueessa. Kun tämän yhdistää jo vankkaan ytimeen, useampaan todella laadukkaaseen pelaajasiirtoon ja tauolta palaavaan pelaajaan, uskon, että pystymme tälläkin kaudella olemaan kilpailullisia ja pelaamaan laadukasta futista.”

 

Menneen talven lumista

Pandemiarajoitukset ovat aiempina vuosina rikkoneet erityisesti pääkaupunkiseudun jenkkifutarinaisten talvikausien treenaamista, eikä tälläkään kertaa suluilta täysin vältytty. Off-season on vaatinut Wolverines-organisaatiolta ja -pelaajilta mukautumista, mutta näistä on Lamminsalon mukaan selvitty: ”Rajoitukset aiheuttivat myös tämän off-seasonin aikana haasteita ja syksyllä laadittuja suunnitelmia piti hieman tuunata, mutta lopulta meilläkin on ollut pitkään aikaan parhaat mahdollisuudet treenata aidosti kunnolla. Olemme laittaneet tällä kaudella enemmän panoksia systemaattisempaan nopeus- ja voimatreenaamiseen sekä erikoisjoukkueiden hiomiseen ja näistä on toivon mukaan hyötyä myös kesällä.”

Myös hyökkäyksen koordinaattori Josh Claassen on tyytyväinen, että talvitreenit on saatu oikeasti tänä vuonna pidettyä. ”Ollaan pystytty rakentamaan hyökkäyssysteemi, joka sopii hyvin tälle pelaajakokoonpanolle. Se ei välttämättä ole yhtä puhdasta ja väkivaltaista jenkkifudista mitä nähtiin viime vuoden finaalissa, mutta nähdään paljon samanlaista”, valottaa Josu.

Nyt toista vuotta linjapelaajia luotsaava hyökkäyksen linjan valmentaja Tuomas Tuuli pitää off-seasonia onnistuneena, vaikka muuttujia onkin ollut: ”Linja, kuten varmasti koko joukkue, on kärsinyt kevään mittaan hieman sairasteluista valmennusta myöten, mutta olemme silti saaneet treeneissä hyvin asennettua sekä hyökkäyksen, että puolustuksen pelikirjat. Lisäksi olemme treenanneet perustekniikat edellä, koska uskomme, että avain menestykseen piilee perusasioiden erinomaisella suorittamisella”, toteaa Tuuli.

Puolustuksen koordinaattori Joonas Kolunsarka komppaa Tuulia ja tiivistää, että vaikka rajoituksia ei koronan vuoksi ollut niin paljon kuin aiempina vuosina, on pandemia vaikuttanut treenikävijöiden määrään. Tilanne on kuitenkin ollut Kolunsarankin mielestä paljon parempi verrattaessa kahteen edelliseen vuoteen.

 

Odotuksissa kasvu ja kehitys

Wolverines-valmennukselle keskeistä on joukkueen ja pelaajien kehittyminen niin talvikaudella kuin kauden aikanakin. Kolunsarka kertoo asentaneensa tällä off-seasonilla puolustusta eri tahdilla kuin aiempina vuosina: ”Ollaan ajettu enemmän juttuja sisään ja pystytään tarpeen mukaan olemaan monipuolinen puolustus, mutta samaan aikaan se perussuorittamisen varmuus on ehkä ollut hieman heikompi kuin mitä viime vuosina.”

Puolustus on koordinaattorinsa mukaansa valmis ensimmäiseen peliin, mutta kehittämisen varaa kaudelle riittää: ”Tiedän, että meidän puolustus on valmis ekaan peliin, mutta vielä on matkaa siihen, mitä meidän puolustus voisi olla”, toteaa tyytyväisyys-tappaa-kehityksen-Kolunsarka.

Viime kauteen verrattuna päävalmentaja Lamminsalo uskoo ja toivoo, että Wolverinesin peli olisi heti kauden alusta merkittävästi valmiimpaa, kuin edellisvuonna. ”Valmentajan näkökulmasta etenkin pelivuosiltaan nuorempien pelaajien tasonnousun näkemistä odotan myös innolla. Koko joukkueen osalta odotan sitä, että olemme kauden lopussa niin lähellä täyttä potentiaaliamme kuin mahdollista; kun siinä onnistumme, on meitä vaikeaa pysäyttää”, kuvailee Lamminsalo.

Linjan osalta Tuuli fiilistelee jo tulevaa kauden avausta: ”Linjan pöhinä on kaiken kaikkiaan hyvä ja odotan innolla, että pääsemme jälleen mittaamaan tasoa kauden avauksessa, joka sopivasti onkin viime kauden finaalin uusinta”.

 

Metamorfoosi, kehitys & kasvu, nuorien pelaajien nousu ja vihdoin ehjempi off-season – tule seuraamaan miten nämä asiat näkyvät Wolverinesin otteissa tulevalla kaudella!

 

Lamminsalo lähettää terveisiä Wolverines-faneille:

”Kannustan jokaista käymään katsomassa peliä paikan päällä. Pistetään varmana kentällä show pystyyn! Jos et kuitenkaan paikalle ennätä, niin pelit voit katsoa myös Ruutu+:lta!”

 

Liput Vaahteraliigan peleihin myydään tänä vuonna Lippu.fi:n kautta. Käy ostamassa lippusi jo ennakkoon ja tule kannustamaan paikan päälle! 1. divisioonan kotipelien sisäänpääsy on maksuton.

 

Teksti: Erika Nylund

Kuva: Milla Miettinen