17-vuotias Aysin Schakir löysi vuosi sitten tiensä Wolverinesin alkeiskurssille ja pelasi ensimmäiset pelinsä jo muutamaa kuukautta myöhemmin U20-tyttöjen joukkueessa. Tämän kauden osalta U20 SM-sarja on jo avattu ja Schakir on käynyt ottamassa sieltä vauhtia toukokuussa alkavaan naisten kauteen. U20-sarjassa Aysin on pelannut sekä puolustuksen takakentällä että laitahyökkääjänä, mutta naisten joukkueessa hän on vakiinnuttanut paikkansa takakentän puolustajana.
Ennen jenkkifutista Aysin on harrastanut pesäpalloa kuusi vuotta ja taustaa löytyy myös yleisurheilusta. “Siitä lähtien kun Aysin liittyi joukkoomme, on kehityskaari ollut ylöspäin. Nopea pelaaja, jolla on hyvä pelisilmä, sopii mainiosti puolustuksen takakentälle”, kehuu DB-valmentaja Iiro Laatio.

 

Miksi juuri Wolverines?
“Huomasin Wolvojen alkeiskurssin mainoksen Instagramissa ja nappasin sitten kaverin mukaan testaamaan. Siitä lähti into lajiin ja pikkuhiljaa siirryin naisten joukkueeseen.”

Jefun ulkopuolella Aysin käy Ressun lukion IB-linjaa toista vuotta ja hänen seurastaan saavat nauttia viikoittain myös pienet helsinkiläiset, kun Aysin käy tekemässä päiväkodissa opintoihin liittyvää vapaaehtoistyötä.

 

Millaisia odotuksia Aysinilla on tulevalle kaudelle?
“Tulevalta kaudelta odotan paljon treenejä ja tiukkoja pelejä, joiden kautta toivottavasti kehitystä pelaajana. Koko joukkue on täynnä motivoituneita ja lahjakkaita pelaajia, joilla on kova into ja tahto kehittyä, joten toivottavasti nähdään mahdollisimman paljon onnistumisia joukkueena. Toivon myös ehjää pelikautta, jota koronakaan ei tässä enempää häiritsisi.”

Aysinin motivaatio ei ole jäänyt joukkuekavereilta huomaamatta – hän käy ahkerasti treeneissä, kysyy neuvoa ja ottaa palautteen nopeasti vastaan, pyrkien tekemään paremmin heti seuraavalla downilla. Myös valmentaja Laatio näkee nopeaa kehitystä: “Aysin on jo talvikauden aikana pystynyt ajoittain haastamaan joukkueemme konkareita. Odotan innolla, että pääsen katsomaan, mitä kesän pelikentällä tapahtuu.”

 

Lopuksi vielä Ayisinin terveiset Wolverines faneille:
”Tulkaa kannustamaan ja katsomaan pelejä, niin saadaan hyvä meno päälle. Toivottavasti nähdään kesällä kentillä!”

 

Kuva ja teksti: Noora Kalpio