Wolverinesin kausi käynnistyy sunnuntaina 15.5. klo 12.00 Vaahteraliigan ottelulla Turku Trojansia vastaan. Trojans on Wolverinesille erittäin tuttu vastustaja ja viime vuonna joukkueet kohtasivat kolmesti. Kauden 2021 ensimmäisessä ottelussa Wolverines oli täysin vastaantulija Trojansin voittaessa ylivoimaisesti 0-58. Shokkialun jälkeen Wolverinesin peli löysi uomiaan kauden edetessä, ja runkosarjan toinen kohtaaminen päättyi 21-7 Trojansille. Joukkueet esittivät jännitysnäytelmän Vaahteraliigan finaalissa syyskuussa, ja lopulta viides peräkkäinen suomenmestaruus jäi Wolverinesilta muutaman sentin päähän ja kultamitalit ripustettiin turkulaisten kaulaan.

 

Wolverines pääsee aloittamaan kauden lähes ehjän talviharjoittelukauden jälkeen. Päävalmentaja Pekka Lamminsalo on innoissaan, että ensimmäiseen peliin Velodromille matkaa juuri hallitseva suomenmestari: ”On hienoa päästä taas aloittamaan kausi kovinta mahdollista vastustajaa vastaan. Positiivista on, että emme lähde otteluun läheskään samasta tilanteesta kuin vuosi takaperin ensimmäiseen peliin. Vaikka rajoitukset vaikeuttivat vuodenvaihteessa treenaamista, olemme nyt viime aikoina päässeet jo valmistautumaan miltein tavalliseen tapaan.” 

 

Turku Trojans on kaudella 2022 monen papereissa ennakkosuosikki. Viime kaudella Trojansin hyökkäys oli tehokasta niin juosten kuin heittäenkin, lisäksi puolustus esitti vakuuttavia otteita ottelusta toiseen. Myös turkulaisjoukkeen laadukkaat potkupelit ovat olleet tärkeässä osassa menestystä. ”Trojans on vuosien saatossa tuttu vastustaja, jota vastaan täytyy kyetä pelaamaan kilpailullisesti jokaisella pelin osa-alueella. Mielenkiintoista ottelusta tekee sen, kuinka hyvin Trojans on pystynyt täyttämään joitain viime kauden mestaruusjoukkueesta pois siirtyneitä aloittavan paikkoja”, pohtii päävalmentaja Lamminsalo.

 

Seuraa näitä ahmoja:

#8 Essi Söderholm

1-divisioonassa viimeiset vuodet dominoinut Essi pääsee osoittamaan kykynsä myös liigakentillä. Söderholmin monipuolisuutta ja nopeutta tullaan todennäköisesti näkemään usealla hyökkäyksen pelipaikalla.

 

#73 Minna Lehtinen

Puolustuksen linjan päädyn fyysinen härkä, jonka taklaukset on varmasti usean pelinrakentajan muistissa. Minnan nopeus, voimakkuus ja periksiantamaton asenne näkyvät myös juoksupelien pysäyttämisessä. 

 

#39 Heta Rantanen

Heta palaa välivuoden jälkeen takaisin puolustuksen takakentän luottopelaajaksi. Off-seasonin kova harjoittelu antaa odottaa Rantaselta vastustajien laitahyökkääjien peittämistä sekä aggressiivista apua juoksupeleihin.

 
 
Liput tapahtumaan 5€, alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton.
Ennakkoliput myy Lippu.fi, lipunmyynti myös portilla.
Tapahtumassa palvelee kioski.
Maksuvälineenä käy sekä käteinen että kortti.
Ottelua voi myös seurata @wolverines_ladies Instagram storiesin live-seurannasta tai Ruutu+-palvelusta.

 
Facebook-tapahtuma

Naisten Vaahteraliigan otteluohjelma