Vielä on off-seasonia jäljellä ja pelaajia etsitään kokoonpanoon joukkueessa kuin joukkueessa. Helsinki Wolverines toivoo amerikkalaisen jalkapallon kysynnän nousevan Suomessa entisestään. Pääkaupunkiseudulla riittää nuoria, jotka sopisivat lajin harrastukseen ja Helsinki Wolverines etsii lisää lahjakkaita pelaajia lajin pariin. Nyt toivotetaan tervetulleiksi ensi kaudelle seuraavat pelaajaat: Juho Silen, Otto Mönkkönen, Janne Pesonen, Jason Thomas ja Luka McMahon.

 

Pääsimme myös haastattelemaan Helsinki Wolverinesin junnuja Juuso Voutilaista ja Arttu Ketosta, jotka ovat todella nälkäisiä puhuttaessa Vaahteraliigasta. He ovat onnistuneet hyvin U-19 ikäluokassa ja uskomme heidän kehittyvän entisestään kaudella 2019. Päävalmentaja Kari Titolan mielestä nuoret parantavat tekemistään päivittäin ja heistä saadaan huippupelaajia ahmaperheeseen. Tervetuloa myös toimituksen puolesta!

 

Juuso Voutilainen:

Terve Juuso Voutilainen! Kerro kuka olet?

”Terve, olen Juuso Voutilainen. Pelaan Helsinki Wolverinesissa hyökkäyksen linjaa ja olen myös pelannut nuorten maajoukkueessa u-19 ikäluokassa ja EM-kisoissa olin yksi kapteeneista. Aloitin jenkkifutiksen pelaamisen vuonna 2014 ja se on tärkeä osa minun elämääni ja tuonut todella paljon hyviä muistoja, niin hyviä kuin huonoja, mutta ennen kaikkea jenkkifutis on antanut minulle niin paljon hyviä ystäviä.”

 

”Löysin amerikkalaisen jalkapallon ystäväni kautta yläkoulussa. Muutama ystävä yritti saada minua pelaamaan ja kokeilemaan lajia monesti, kunnes luovutin ja menin kokeilemaan Wolverinesiin. Heti ensimmäisistä reeneistä lähtien jäin amerikkalaiseen jalkapalloon koukkuun. Aloitin pelaamisen 2014 keväällä.”

Miten viime kautesi meni?

”Pääsin 2018 tammikuussa pelaamaan Dallasissa pelattavaan International Bowliin, jossa pelasin Team Nordicin paidassa. Team Nordic oli joukkue, johon oli kerätty Pohjoismaiden parhaimpia u-19 pelaajia. Treenit siellä olivat todella mahtavia ja rankkoja. Harjoittelimme 2 kertaa päivässä, jonka jälkeen meillä oli hotellilla vielä palavereja ja palauttavaa toimintaa. Valmennus siellä oli parasta mahdollista, mitä oli saatavilla ja opin sieltä paljon. Kokemus oli aivan uskomaton ja tulen varmasti muistamaan reissun koko elämäni. Tämä kokemus on varmasti parhaimpia mitä amerikkalainen jalkapallo on minulle tähän mennessä antanut.”

Mitä odotuksia sinulla on kaudelle 2019?

”Odotukseni kaudelle 2019 on joukkueemme menestyminen Vaahteraliigassa ja en pidä ollenkaan mahdottomuutena, etteikö pelattaisi finaalissa. Meillä on joukkue, jolla pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen Vaahteraliigassa. Tavoitteeni on pelaajana kehittyä ja näyttää että pärjään Vaahteraliiga tasolla. Pelaan ensi vuonna viimeisen juniori kauteni, ensi vuonna tulevassa u-20 sarjassa ja odotukseni sinne on vain ja ainoastaan mestaruus. Meillä on joukkue, jolla tämä mestaruus on mahdollista. Odotan jo tulevaa kautta todella innokkaasti!”

Terveisiä faneille?

”Kiitos! Olette aina olleet meille se 12 pelaaja kentällä. On aina upeaa pelata, kun huomaa, että yleisöä on paljon ja kuulee heidän kannustavan meitä. Se tuo todella paljon lisää voimaa ja kuntoa jaksaa koko pelin loppuun asti. Oli upeaa voittaa kauan tavoiteltu 1. divisioona. Mestaruus, juuri teidän kotiyleisön edessä. Tulkaa ihmeessä jatkossakin peleihin kannustamaan meidät voittoon.”

 

Arttu Ketonen:

Tervetuloa Arttu! Kerro kuka olet?

”Olen Arttu Ketonen. Tällä hetkellä käyn lukion kolmatta vuotta. Olen harrastanut salibandyä, uintia, breakdancea ja pesäpalloa. Olen harrastanut myös laitesukellusta vuodesta 2012 lähtien.”

”Löysin amerikkalaisen jalkapallon joskus vuonna 2010 löytämällä tietokoneeltamme Madden 08:n. Muutamii kuukausii sen jälkeen, käytiin ostamassa mulle jefupallo. Sitten kesällä 2011 menin ekoihin treeneihini Marketanpuistoon Espoo Devilseihin.”

 

Miten viime kautesi meni?

”Sanoisin viime kauden menneen erittäin hyvin. Tietenkin aina löytää asioita, joita olisi voinut tehdä paremmin, mutta kokonaisuudessa sanoisin, että oli ihan onnistunut debyyttikausi.”

Mitä odotuksia sinulle on kaudelle 2019?

”Ensi kauden odotukset ovat hyvät. Meillä on joukkueena potentiaalia pärjätä hyvin tulevalla liigakaudella. Jää nähtäväksi, että kuinka pitkälle ensi kaudella päästään.”

Terveisiä faneille?

”Faneja haluan kiittää viime kauden kannustuksesta. On hienoa päästä pelaamaan monen katsojan edessä ja toivottavasti jatkuu myös ensi liigakautena.”

 

 

Helsinki Wolverines
Niko Rättö, Tiedottaja

 


 

Helsinki Wolverines toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet lajista kiinnostuneet tai uutta aloitusta harkisevat sekä nykyiset pelaajat, jotka ovat kiinnostuneet Helsinki Wolverinesin Miesten joukkueiden toiminnasta – avoimiin harjoituksiin 15.10.2018 – 15.12.2018 asti. Treeniaikataulut ovat Talin Jalkapallohallissa (Purotie 8, Helsinki):
Ma klo 21
Ke klo 20
Su klo 16

Mukaan tarvitset Verkkarit/Shortsit + lenkkarit.

Helsinki Wolverinesin miesten joukkeet pelaavat kaudella 2019 Vaahteraliigaa, 2. tai 3. Divaria ja 4. Divaria, joten joukkue ja peliaikaa löytyy kaikille kaudelle 2019!
Naisten joukkueet osallistuvat Naisten Vaahteraliigaan ja 1 Divisioonaan.
Wolverinesilla on aikuisten lisäksi juniorijoukkue kaikissa juniorisarjoissa.

Lisätietoja info@helsinkiwolverines.com tai Isto Laalolta (040 552 8756)

Tervetuloa mukaan olit sitten vanha tekijä, tai uutta harrastusta harkitseva.