Lauantaina 12.10. käynnistyi jälleen naisten lippupallon SM-halliturnausten sarja Kouvolassa. Turnauksessa oli mukana viisi joukkuetta, joten kullekin joukkueelle tuli lauantaille peräti neljä peliä.

Hallitseva suomenmestari Wolverines lähti turnaukseen joukkueella, jonka runkona oli jo viime kaudelta tuttuja pelaajia. Uusia nimiä joukkueessa olivat jefukentältä tutut Matilda Kosonen ja Anu Ruotsalainen. Kososen paluu lippupallon pariin oli vakuuttava: Laitahyökkääjän paikalta puolustukseen siirtynyt Kosonen kirjasi turnauksessa nimiinsä huikeat 5 syötönkatkoa, joista yhden hän kuljetti maalialueelle asti.

Ruotsalainen palkittiin turnauksen lopuksi joukkueen fair play -pelaajana.

”Olin jo useampana vuonna ajatellut, että haluaisin jefun rinnalla pelata uudelleen myös flagia. Loukkaantumiset siirsivät suunnitelmaa kuitenkin parilla vuodella. Olen ihan tyytyväinen omaan peliini tässä ensimmäisessä turnauksessa. Ohikin toki liputin – flagissa puolustaminen on kuitenkin jonkin verran erilaista kuin jefussa, joten lisää vain treeniä. Ehkä tuo fair play -palkintokin sen kertoo; ainakin yritys oli kova. Pelifiilis oli koko ajan hyvä, vaikka voittoja tulikin niukasti. Kaikki pelit pysyivät kuitenkin tasaisina loppuun asti. Neljä peliä lähes putkeen tosin tuntuu kyllä jaloissa.”

Tasaista vääntöä

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjan tulokasjoukkue Oulu Northern Lights. Wolverines -hyökkäys onnistui heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan pisteiden teossa, mutta tämän jälkeen oululaisten puolustus sai tutkittua maalihanat. Tasainen ottelu päätty lopulta 7-13 revontulien voittoon.

Seuraavaksi pelatussa ottelussa Kotka Eaglesia vastaan pisteitä tehtiin molempiin päätyihin tasaiseen tahtiin. Puolustukselle vaikeuksia tuottivat erityisesti Essi Söderholmin omat juoksut. Hyökkäys kuitenkin onnistui tässä pelissä loistavasti ja Wolverines kuittasi voiton lukemin 24-39.

Kahdessa viimeisessä ottelussa sekä Mikkeli Bouncers, että Kouvola Indians pystyivät kurittamaan Wolverines -puolustusta erityisesti pitkillä heitoilla. Ottelut pysyivät kuitenkin tasaisina. Bouncers voitti oman ottelunsa lukemin 19-13 ja Indiansia vastaan tappiolukemat olivat 20-28.

Joukkueen pelinrakentajana turnauksessa pelasi poikkeuksellisesti Ulla Yläsaari, joka on yleensä totuttu näkemään laitahyökkääjän tontilla. Yläsaari ei yllättävää pestiä kavahtanut ja heitot osuivat maaliin hyvällä prosentilla.

”Hauskaltahan se tuntui treenin puutteesta huolimatta. Meillä oli hyvä meininki koko turnauksen ajan ja yllättävän hyvin suoriuduttiinkin. Rissut haki hienosti useat normaalista poikkeavat haastavat pallot ja ”sorsat” joten kiitos heille että tehtiin niinkin paljon pisteitä taululle! Wallua oli toki pikkuisen ikävä tänään, mutta onneksi saatiin edes se yksi voitto plakkariin tästä turnauksesta.”

Päävalmentaja Iiro Laatio oli joukkueen pelaamiseen pääosin tyytyväinen.

”Turnaukseen lähdettiin hieman hankalasta asetelmasta, kun yksikään pelinrakentaja ei päässyt paikalle. Uge astui uusiin saappaisiin hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tästä huolimatta saatiin palloa liikutettua hyvin ja pisteitä taululle. Puolustus pelasi hyvin läpi turnauksen. Pieniä merkkausvirheitä tuli, mutta se on odotettavaa ensimäisessä turnauksessa. Koko joukkue taisteli hyvin läpi turnauksen. Kaikki pelit olivat tiukkoja ja tappiot tulivat yleensä yhdellä maalilla. Tästä on hyvä lähteä kohti treenejä ja seuraavaa turnausta.”

Turnauksen yllättäjäksi nousi Northern Lights, joka voitti kaikki ottelunsa. Mikkeli Bouncers keräsi turnauksesta toiseksi eniten pisteitä ja jumbosija jäi tällä kertaa Kotka Eaglesille. SM-sarjan seuraava turnaus pelataan joulukuussa.